Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, jdu k Vám pro radu. Synovi se na obou zápěstí objevila vyrážka, která se na jednom zápěstí rozlezla v otevřené „ranky“ a nyní tam má stroupky. Nejspíš to má z toho, že si ručky neustále strká do pusiny a slinama to takhle zareagovalo
. Jenže co s tím? Když to nechám dýchat a ničím nemažu, tak se to ještě horší. Když to namažu „vitamínovou mastí z Motola“, kterou jsme dostali na Seboroickou derm., tak to taky nepomáhá. Zkoušela jsem i mastičku na vyrážku kolem pusiny ze slin od Biodermy a také nic. Nyní jsem mu tuto mastičku zkusila namazat a přes to jsem dala gázu Atrauman a převázala obvazem. Tak jsem zvědavá. Jde o to, že to dle mého musí dýchat, aby se to zahojilo - jenže jakmile to nepřevážu, tak si ručku zase dá do pusy. Ani nevím, jestli dělám dobře, když mu to mažu - jestli mu to tou mastičkou nezhoršuju. Napadlo mě ještě mu to potírat černým čajem nebo řepíkem, ale jak mu zabránit, aby si jí dával do pusy? Rukavičku sundá, ponožku taky…
Jestli Vás napadá nějaké řešení, nebo jste se s tím někdy některá setkala a máte osobní zkušenost - budu ráda za každou radu. Jinak asi nejlepší bude, když zavolám doktorovi, ale říkala jsem si, že to nejdřív zkusím tady.
Dobrý den, já mám seboreu už 18 let a jediný, co mi na to pomáhá je Wolf Basic Creme, navíc je u něho výhoda o proti jiným mastím, jako třeba Excipial, Linola atd., které jsem také zkoušel, ale bez výsledně, že se na obličeji neleskne a tudíž nepůsobí mastně, takže nikdo ani nevidí, že jste něčím namazaný, problém je, že se před několika lety přestal vyrábět, nyní jsem na něj zase narazil, ale ne v české republice, pokuď ho budete chtít dovést nebo zjistit více informací, tak mi napište na tomaxx@seznam.cz
@Ondule našim na rozslintanou kůži a atopický ekzém nejlíp zabírá obyč modrá indulona, navíc je hnusná na chuť, tak chvilku zabrání i cucání
zato na seborrheu jim zatím nepomohlo nic, naštěstí to mají jen ve vlasech, tak doufám, že se to časem sloupne a už znovu neobjeví…
@marex děkuji za reakci, ale příspěvek jsem psala před dvěma lety, nyní už naštěstí s vyrážkou nebojujeme..
@sinapis.alba na ekzém a seboroickou malému hodně pomohla ta zmíněná vitaminová mast míchaná v Motolské lekarne. Indulonu jsem myslím tehdá nezkoušela, ale nakonec pomohl jen čas..jakmile si syn přestal zápěstí dávat do Pusinky, vyrážka zmizela.. ![]()
@Ondule jejda, ani jsem si nevšimla, že je to obnovená diskuze ![]()