Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,
malá už je týden osypaná, komplet…doktorka říkala, že to je ze špatné vody - koupání, pití…byli jsme na Orlíku v kempu a tam to začalo, - ale nelepší se to.
Nevíte, jak dlouho to může být? A co s tím krom fenistilu?
díky
Mi se minulý týden jeden den dcera taky osypala. Vodou to u nás nebude. My bazén pravidelně čistíme a sledujeme. Ale slunko si myslím, že úřadovalo a v kombinaci čerstvé ovoce.
Dcera bude mít 12 let. Tak mi v lékárně dala na alergii nějaký prášek lékárnice. Původně jsem chtěla taky fenistil. Ale dala mi něco jiného. Dceři to do druhého dne zmizlo. Půjdu se domů podívat, jak se ten prášek jmenuje.
Díky. Ale malá už to má týden. Jsou ji dva a půl roku. Koupala se ve vodě z kohoutku ( bazén) která byla mírně rezatá a pila ji převařenou. Vyrážku má týden. V kontaktu s tou vodou není od pátku.
No, tady ty naše prášky jsou stejně pro starší děti. Že lékárnice se ptala na věk dcery. Na tvém místě bych šla znovu k dětské, když se to nijak nelepší.
To je divna diskuse, @Kelsey to ty jsi ji zalozila? Ten tvuj prispevek je spis jako odpoved
@Kelsey píše:
Mi se minulý týden jeden den dcera taky osypala. Vodou to u nás nebude. My bazén pravidelně čistíme a sledujeme. Ale slunko si myslím, že úřadovalo a v kombinaci čerstvé ovoce.
Dcera bude mít 12 let. Tak mi v lékárně dala na alergii nějaký prášek lékárnice. Původně jsem chtěla taky fenistil. Ale dala mi něco jiného. Dceři to do druhého dne zmizlo. Půjdu se domů podívat, jak se ten prášek jmenuje.
Zajimavy, kdyz jsem tu napsala a odeslala, tak uz to vidim jinak
@vokishka píše:
To je divna diskuse, @Kelsey to ty jsi ji zalozila? Ten tvuj prispevek je spis jako odpoved
Určitě ne. Asi jim to zas nějak blbne.
@Lucyyy píše:
Dobrý den,
malá už je týden osypaná, komplet…doktorka říkala, že to je ze špatné vody - koupání, pití…byli jsme na Orlíku v kempu a tam to začalo, - ale nelepší se to.
díky
A nemuzou to byt ty cerkarie? Byli jste na koznim?
@Lucyyy píše:
Dobrý den,
díky
Na Orlíku je ale koupání už od konce června zakázáno právě kvůli přemnožení sinic
Mně jde jen o to, jestli někdo máte zkušenost že ta alergická rekce trvá i týden…díky
@Lucyyy píše:
Mně jde jen o to, jestli někdo máte zkušenost že ta alergická rekce trvá i týden…díky
Po přerušení kontaktu s alergenem a nasazení léčby by měla alergická reakce během pár dní vymizet. Týden by trvat opravdu bez jakékoliv známky zlepšení neměla. A teď je otázka, zda to je alergická reakce na tu vodu, na něco jiného a nebo jiný druh vyrážky…