Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@chs.jasmin ona neco rikala o 14dnech… ale ja myslela ze miri na ty vsechny diskuze o tom, ze dite bylo ockovany a za mesic se objevil treba atopak a jak ty mamky rikaji, ze je to od ockovani a tak.
Uprimne jsem ji moc pres obe rvouci deti neslysela. Chlap taky rikal ze se ockuje tou nemoci, ale me teda nenapadlo, ze by mela pupinky. Spis jsem cekala teplotu hnedka a ne po skoro 2 tydnech. Do toho ta ryma a koukala jsem, ze dasen ma cervenou, takze zub bude taky. To zas ma vsechno naraz ![]()
Dekuju moc za rady.
@1mila2 Pokud to budou zuby, tak se nelekej, že to většinou provází i průjem, smradlavější a agresivnější. Jinak třeba moje mladší měla atopická ekzem a měla ho před očkováním (mám posunuté schéma na 2+1), takže ne vždy to rozjede to očkování. Ale ekzem jsou suchá ohraničená ložiska, nebývá to takto rozeseté po celem bříšku. Naše to měla pod koleny a vnitřní strana loktů - prostě zábyly, ale bylo to v srpnu, takže svoji roli sehrálo i počasí …
@chs.jasmin vidis to, prujem jsem zapomnela. Ale to mela jen ten prvni den horecek. Kdyz ona ma vzdy vic veci naraz a clovek to pak nepozna ![]()
V lete ji rostly prvni zuby a najednou 40horecky a zacala se osypavat a byla z toho 6ta nemoc, ale zuby vyrostly taky. V noci mi spi celkem normalne, takze ji to asi uplne netrapi. Pres den je obcas vic otravna, ale to prikladam zmene v podobe „vetrelce“…uz se ji nevenuju na prvni pisknuti, tak piska vic a vic ![]()
@1mila2 Ono zuby taky jdou, když tělo zrovna s něčím bojuje a má horečku - to je právě to, že zuby samy o sobě horečku nevyvolají - tedy prý, nevím, unás jsme o zubech ani nevěděli (možná díky Jantarům, těžko říct). Ale jak píšeš, ono to jde jedno s druhým a pak se vyznej. ![]()
@chs.jasmin u nas poprve byla k zubum 6ta nemoc, pri dalsich zubech byl klid. Ale muze mit jen rymu a k tomu proste teplotu. A vyrazku z ockovani a kdo vi, jak to je
snad bude v pohode. Ted je lepsi, ale vyrazka je furt ![]()
Ja bych jela znovu na pohotovost, tak vysoka horecka a vyrazka to neni ok. Tohle ze zubu neni