Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, chtela jsem se zeptat zda ma nekdo podobnou zkusenost. Mam doma chlapecka, 16.mu budou 4 měsíce, posledni dva dny je nevrly, ubreceny a spatne spinka. Dnes se mu objevila na brisku a kolem vlasku vyrazka. Muze to byt 6.detska nemoc. Teplotu mel o vikendu max 37.6 ale tu jsem pricitala spise zoubkum. Leze mu uz druhy, o prvnim jsme ald moc nevedely. Dik za rady ![]()
Já bych řekla, že když mu leze zoubek, tak je virážka k zoubku, i uplakanost, nevrlost a špatně spinká. Můj malý to měl taky, pak měl i den průjem a zub zalezl zpátky. Takovou dobu trpěl a ten mrzák zub zaleze
je mu 8 měsíců a stále bezzubý ![]()
@JMaruska píše:
Já bych řekla, že když mu leze zoubek, tak je virážka k zoubku, i uplakanost, nevrlost a špatně spinká. Můj malý to měl taky, pak měl i den průjem a zub zalezl zpátky. Takovou dobu trpěl a ten mrzák zub zalezeje mu 8 měsíců a stále bezzubý
Diky, take jsem vse prikladala k zoubku ale zarazila mne ta vyrazka. Jeste ke vsemu malinko chrapti jak je hodne uplakany. Sice uz mam 12dceru ale tohle jsem nezazila. ![]()
Pro jistotu si třeba alespoň zavolejte k dr, ale podle mě to je k zoubku.Teda,u nás to tak bylo ![]()
Ahoj, dcera (13M), nekojena, byla pred 11ti dny na ockovani (spalnicky a spol.). Asi za 3dny se ji objevila vyrazka, ktera nesvedi a je jen na trupu (na zadech min nez na brisku). Ted ma ale uz 2 dny rymu a horecku, skoro 39. Nic zvlastniho nejedla. Pred 3mi tydny byla u znamych, kteri den predtim byli v kontaktu s nestovicema (vsichni je uz ale prodelali, takze nakazeni nejsou).
Horecku prisuzuju ryme.
Nestovice bych rekla ze to nejsou, navic nakazit se takhle pres prostrednika ![]()
6tou nemoc mela v lete, mela to hodne rozjete a vsude, byla jsem s ni i na pohotovosti, kde to dr. potvrdil.
Nebo dalsi (8) zub? Nikdy ale u zubu osypana nebyla.
Edit: snazim se vlozit foto ale nejde mi to ![]()
A nejsou to spalnicky? Nevím sice odkud jste,ale na morwvskoslezku teďka jsou
Malému se takhle rozjel atopak…horečka a nachlazení to vždycky rozjela a rozdraždila akorát. Ale nevím jak ta vyrazka vypadá. Může to být cokoli ![]()
Ja bych ji rada vlozila, ale nevim proc to nejde. Uz jsme i restartovala a stejne nic ![]()
Tak uz vkladam.
Bylo to prohlizecem ![]()
Jsme z Vysociny, tady spalnicky neradej.
A jestli jsou to spalnicky, tak me klepne, mame doma 3tydeni miminko ![]()
Není to jen reakce na očkování? Horečka i vyrážka by po Priorixu mohly být.
To je určitě reakce, vše tomu odpovídá. Pokud je to víc, zavolej nahlas doktorce.
Ahoj, je pátek poledne to už asi pediatra nebude ordinovat, že? Zkus si zavolat, popřípadě pokud nezmizí v pondělí si zaběhni - pro jistotu + nahlášení NU. Očkuje se živou, oslabenou vakcínou, takže bohužel někdy prostě ta nemoc muže propuknout
Na víkend byhc neplánovala akce a uvidíš
Ale třeba to nakonec ani nic nebude.
Nicméně u Priorixu mě alespon sestřička varovala, že muže být vyrážka a nejhorsí měl být 10 den ![]()
@chs.jasmin ona neco rikala o 14dnech… ale ja myslela ze miri na ty vsechny diskuze o tom, ze dite bylo ockovany a za mesic se objevil treba atopak a jak ty mamky rikaji, ze je to od ockovani a tak.
Uprimne jsem ji moc pres obe rvouci deti neslysela. Chlap taky rikal ze se ockuje tou nemoci, ale me teda nenapadlo, ze by mela pupinky. Spis jsem cekala teplotu hnedka a ne po skoro 2 tydnech. Do toho ta ryma a koukala jsem, ze dasen ma cervenou, takze zub bude taky. To zas ma vsechno naraz ![]()
Dekuju moc za rady.