Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobry den.Syn (13 mesicu) ma 12 dni od seste nemoci. Osypal se 5.den a ruzovka zmizela. Poslednich 3-4dny mu vyrašily pupeny. Kazdy den jeden. Nepripada mi to jako nestovice to by slo rychle a pupínky nejsou vodnaty s hlavickou.Tak ted nevim co s tim.Bylo nam posunuto ockovani hexa kvuli seste nemoci a ted zas nevim jestli tohle neni nejak infekcni, nebo to souvisi porad se sestou nemoci
na ockovani jdeme za 4 dny.
Pod okem, ve vlasech, na hrbetu ruky, na stehnu, na pazi dva. Dohromady asi 8.
To na té ruce a asi noze (nepoznám z fotky) mi teda jako neštovice pripada.
@Tichošlápek prave ze to vypada jako nestovice(aspon ty vetsí) ale jak rikam, byl by osypany cely a to behem jednoho dne. Tohle se s nami vlece uz 4 dny
.Dnes mu pribyl ten pod okem.Tak ja nevim. Jestli s nim jit i ven nebo tak neco. Zadne jine problemy horecky, nechutenstvi nema.
@Andrise nemusí byt, kamarádky dcery měly obě sotva par pupenů. Podle mne to neštovice jsou. To očko bych pro sichr odložila znovu a ven jen na zahradu jestli mate
Podle mě jsou to nestovice. V květnu je měla dcera a vysev měla podobný jako vaše dítko. Po cca šesti dnech od prvního pupínku dostala horečku a v průběhu druhého dne ji vyskakalo asi 50 pupínku, které za pár dní zmizely a měla po nestovicich.
@lelulanda píše:
Podle mě jsou to nestovice. V květnu je měla dcera a vysev měla podobný jako vaše dítko. Po cca šesti dnech od prvního pupínku dostala horečku a v průběhu druhého dne ji vyskakalo asi 50 pupínku, které za pár dní zmizely a měla po nestovicich.
@lelulanda dekuji.No prave ze me znepokojilo ten pomaly vysev. Uvidim-uz jsem volala doktorce. Zitra se u ni ukazeme.Ma i po seste nemoci tak neco se chysta.
@Andrise nám se udělalo něco podobného. Každý den jeden. Dr to viděla a neřekla, že by to byly neštovice. Ze začátku to má kolem červené a pak to zmizí a zůstane pupínek. Už se mu to dělá od půlky července. Tak nevím z čeho to má jestli komar a má na to takovou reakci 🤷♀️
Moje mladší dcera, v tu dobu 10m, měla první pupínek ve středu večer. Do pátka jich měla asi 10, ještě jsem si říkala, že i ona bude mít dobrý průběh. A v neděli to začalo, hrůza a děs i s horečkama. Takže se to opravdu táhnout může
![]()
Tak nakonec to podle doktorky nestovice nejsou.Ale sedma nemoc nejspis. popravde nedokazala mi s urcitosti rict co je za tim.
Takze normalne chodime ven a vridky uz ma tyden.