Výroba adventního kalendáře
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ja jeden tip mam - vykaslat se na cisla, ale nechat dite vybirat.
Kdyz jsme byli mali, tak nam mamka nasila obycejne pyltlicky z ruznych latek a ruznych velikosti, nektery byl banaty, jiny hubeny. pak na snurku a na dvere.
Ja letos uz budu pro dceru delat taky, asi nekde natahnu snuru a na to je budu vazat.
proc bez cisel: my jsme si mohli pytlicek vybrat, nesmelo se na nej sahat (stejne se sahalo a hadalo co ze to tam jen muze byt), to vybirani, jestli vzit ten tlustej cervenej, nebotlustej zelenej, nebo ten dlouhej bylo na tom snad nejlepsi ze vseho. Samo ze se nejdriv vybraly ty nejtlusci a nejvetsi a nakonec zbyly jen ty mensi chudinky
, ale to nevadilo. Uz to bylo za par.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Caty píše:
No já včera totiž narazila na obchůdek s velkýma slevama na vánoční výzdobu notak jsem neodolala. Jsem na Vánoce ulítlá a co jsou děti tak dvojnásob. Děkuju za odkaz. Ten je krásný. Ale asi se mi takový nepovede. Ikdyž by to bylo super. Ještě sehnat látky nějaké.
Ten obchůdek je na netu. Prosím o odkaz ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Caty píše:
Lesino a kde jsi na to sháněla materiál???
Na ty první normálně v obchodě, je tam jen pár druhů látky. No a na ostatní různě
Mám sto chutí dětem ušít nějaké hezčí, dokonalejší než ty, které mají - jenže tyhle jsou jejich a mají je rády (z mého dnešního pohledu jsou šíleně nedokonalé
)
Hodně látek mají tady - právě teď jen zbytky, ale počítám, že do měsíce budou mít zase plno novinek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vicca píše:
Ten obchůdek je na netu. Prosím o odkaz
Tady je http://www.stoklasa-sk.sk/…-duo-x122990
najdi si tam na stoklasa cz, já jsem na slovensku, proto mám sk.
http://www.stoklasa-sk.sk/…cie-x2s01525 tady na ty vánoční, mají třeba i na jeseň, toj sem taky něco objednala. Co jsou děti, furt něco zdobim, krom dýní teda. To nemusim. Nemám ráda americký svátky přetahnutý sem. My držíme dušičky a tak.
Lesi díky za odkaz
- Citovat
- Upravit
@vicca píše:
Ten obchůdek je na netu. Prosím o odkaz
Jo, o to jsem přesně právě taky chtěla požádat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem koupila normálně vánoční dekorační látky, jednu jsem použila jako základ (dala jsem ji dvojitě a na obou koncích jsem udělala tunýlek na protažení tyčky), na ni jsem našila ze zelené látky velký strom (takový jednoduchý tvar, jak kreslí děti smrčky) a na něj 24 malých knoflíčků…
dolů jsem našila kapsičky (3 pruhy látky jsem přišila po 3 stranách a rozdělila jsem je vždycky na 8 kapsiček), na kapsičky jsem napsala konturkou na textil čísla a do každé kapsičky jsem dala plochou háčkovanou ozdobu…
každé ráno si dcerka vytáhla příslušnou ozdobu a navlékla ji na jeden knoflík - a na Štědrý den měla ozdobený stromeček ![]()
fotky bohužel nemám ![]()
co se týče látek - já jsem měla tenčí látky, tak co jsem potřebovala, aby dobře drželo, to jsem podžehlila vlizelínem ![]()
nebo nejjednodušší (to dělali rodiče jedné mé kamarádky) je sehnat (nebo ušít) 24 pytlíčků, napsat na ně čísla a zavěsit na stužky - buď třeba na delší tyč hezky vedle sebe nebo kámošce to rodiče dávali na záclonu
a do pytlíčků můžeš dát, co chceš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nebo třeba tenhle je super jednoduchý a skvěle vypadající:
http://pinterest.com/…91787008391/
a já jsem dělala poněkud jednodušší verzi tohoto:
http://katieemrich.blogspot.cz/…omplete.html
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty pytlíčky mě lákají, ale nějak jsem zatvrzelá a konzerva asi na klasické kapsičky. ![]()
Asi budu muset vytahnout mašinu a naučit se na ní aspoň ty lemy toho základu no. zbytek už růčo.
- Citovat
- Upravit
@Caty hele, já nejsem žádný šicí mág, ale to, co jsem dělala já, je vlastně super jednoduché - povětšinou se šije rovně, jen ten strom jsem přišívala hodně hustým entlem… jen to chce si předem rozmyslet, co dřív a co potom (já jsem třeba udělala nejdřív celý ten líc a pak jsem teprve našila tu zadní stranu, aby vzadu nebylo vidět rub šití)
takže myslím, že stačí se trochu pokamarádit s žehličkou a se strojem, v klidu si to namalovat a promyslet a pak už to ušiješ za chvilku ![]()
takhle já jsem si měsíc kreslila obal na kindle a když jsem se konečně odhodlala, že to teda ušiju, tak to bylo za chvilku hotové, až jsem zírala… jsem měla asi 10 nákresů v měřítku a rozepsané střihové díly a co šít dřív a co potom, že pak už bych to asi zvládla i poslepu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
http://mimosa.wbs.cz/Ignis.html Je to až kus dál, tmavě modré pozadí a obláčky.
Před vánoci se dělal adventní kalendář. Má kapsičky, ale místo bonbonků v nich sestupuje miminko na zem.
Je to jednodušší než šití, ale nedávají se tam mlsky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem původně taky chtěla šít dětem kalendář. Ale pak jsem náhodou na MMB objevila tento návod a tak jsem motala klubíčka. U dětí to mělo velký úspěch. A abych aspoň něco ušila, tak měly na ty klubíčka velké pytlíky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hm.. obal na kindel slibuju manželovi už snad rok
Ale net je návodů plný, stačí si vybrat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den,
já dělala neteřím vyšívaný. Kdybyste měla zájem, pošlu Vám všechny ty čísla, u každého je vždycky hezký obrázek. Nakonec jsem z toho udělala pytlíčky a ta konstrukce je taky můj nápad, stačí jedna násada na koště a šikovný manžel ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit