Výroba adventního kalendáře

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Caty
2.8.12 12:42

Výroba adventního kalendáře

Ahoj holky, chtěla bych letos ušít dětem krásné, no alespoň trochu hezké a velko adventní kalendáře. Nemáte někdo typ jak na to? Z jakého materiálu nebo nějaké návody či jste vyráběly? Máte fota? Chtěla bych je každému přidělat na stěnu, takže vysací ne stojací. V obchodech sice prodávají a krásné, takový se mi nepovede, ale já bych ráda, aby byl ode mě. Mám málo práce totiž a nudím se :mrgreen: Děkuji moc za rady a typy. Případně i jiné návrhy a nápady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5505
2.8.12 12:45

Krasne, ze pri tech vedrech uz myslis na Vanoce, ja se tesim na Vanoce, jakmile padne leden :)

koukni na toto, to by Ti mohlo pomoci
http://www.fler.cz/…tni-kalendar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
2.8.12 12:49

Posílám inspiraci :-)
http://pinterest.com/search/?…

a jeden šitý náš:

3ila jsme ze lnu koupeného v Ikea, kapsičky jsou z té jejich nejlepnější látky. Čísla jsou natištěné přes šablonu houpičkou barvou na textil.
vyztužený je termolinem. Kpsy jsou šité až nakonec, te´d už bych to tak nedělala. taky ty pravidelné řady jsou dost zrádné (jo, je to trochu křivě), různé velikosti a jen tak rozházané by se šily líp.

Letos mám v plánu jiný (trochu patworkový), nejraději bych už začla, ale nikde ještě pořádně nemají vánoční látky. Možná to ale ušiju jen z obyč hvězdočkových, stejný vzorek, různé barvy.

edit: omlouvám s eza překlepy, spěchám, děti púrej maj hlad :mrgreen:

Příspěvek upraven 02.08.12 v 12:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
2.8.12 12:53

No já včera totiž narazila na obchůdek s velkýma slevama na vánoční výzdobu no :oops: tak jsem neodolala. Jsem na Vánoce ulítlá a co jsou děti tak dvojnásob. Děkuju za odkaz. Ten je krásný. Ale asi se mi takový nepovede. Ikdyž by to bylo super. Ještě sehnat látky nějaké.

• Citovat
  • Upravit
9867
2.8.12 12:54
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
2.8.12 12:56

Novire, teda ten váš je velkýýýýýý, super. A ty visací stromečky, dobrý nápad a dík za odkaz. Vypadá skvěle. Nejtěžší asi bude sehnat na to ty obrázky a tak no.

• Citovat
  • Upravit
31594
2.8.12 12:57

Mě se líbí kalendář „pytlíčkový“, našiješ hafo pytlíků, a nějakým hezkým dřevěným kolíčkem to přilípneš na ozdobnou šňůru, líbí se mi představa, jak pytlíčky ubývají, tak děti vidí, jak ubývají dny do vánoc.
Na pytlíčcích si pohrát s kombinací materiálu, s aplikacemi, určit si asi dvě barvy a jednomu dítěti udělat třeba hlavní barvu červenou a druhému třeba tmavě zelenou, no takové ty klasické vánoční odstíny. Zavázat mašličkami, navlíknout kolíčky na ozdobnou šňůru, přicvakat…
Ale praxi nevím, jen pustě fantazíruju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
2.8.12 12:58

Lesi, to jsi šila ty? ty jsou krásnýýýý. No, já začínám u látky, nevím zda takovou tu plst nebo klasickou a vyspat něčím. Nechci jen tenkou látku ana to kapsičky.

• Citovat
  • Upravit
9867
2.8.12 12:58

Adventní kapsáře jsou super. Trváme na tom, že tam dávají dobrůtky a maličkosti (tužky, gumy, malinké hračky, notýsky a tak, nic drahého) skřítci - a děti tahle hra hrozně baví. Už nám ji trochu prokoukly, ale my jim odmítáme přiznat, že to tam dáváme my - takže to hrajeme i my i děti.
Každé dítě má svůj kapsář - mají stejné, jen jinou barvu písmenek - je to ta druhá fotka. Když jsem šila kapsáře pro kamarády, už jsem měla víz zkušeností a tak jsou barevnější a jednodušeji šité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
2.8.12 13:00

Glady to je taky super nápad. Hm, tak to nevím co vyberu. Vpotaz beru to, že neumím asi moc šít, budu to dělat ručně, ale to mi nevadí, času dost. Ty pytlíčky jsou fajn nápad. ty se dají sehnat hezké an a to nějaké obrázky. no a jsemv háji. Nebudu vědět zda pytlíčky nebo klasický. Možná udělám podklad pro ten klasický a na to pytlíčky? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Caty
2.8.12 13:01

Lesi krásný a šila jsi růčo? No, my taky vždycky měli a máme ty z marketu s čokoládkou. Ale ta čokoláda je vždycky taková hnusná, tak bych ráda něco právě udělala a do toho bonbonek, tužtičku, balonek, sponku a tak no.

• Citovat
  • Upravit
9867
2.8.12 13:01

@helenkka Helenko, jsou to kapsičky a děti mají dáreček vždy v té, kolikátého je (a to si piš že už roční dítě podle sourozenců umělo spolehlivě najít správnou kapsu :D ). My neplníme celý kalendář najednou, to není ono. A nedáváme tam jen čokoládu, dáváme i blbinky nebo ovoce. Nebo něco většího když jsme jeli na výlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
2.8.12 13:07

Lesino a kde jsi na to sháněla materiál???

• Citovat
  • Upravit
14856
2.8.12 13:10

Ja jeden tip mam - vykaslat se na cisla, ale nechat dite vybirat.

Kdyz jsme byli mali, tak nam mamka nasila obycejne pyltlicky z ruznych latek a ruznych velikosti, nektery byl banaty, jiny hubeny. pak na snurku a na dvere.

Ja letos uz budu pro dceru delat taky, asi nekde natahnu snuru a na to je budu vazat.

proc bez cisel: my jsme si mohli pytlicek vybrat, nesmelo se na nej sahat (stejne se sahalo a hadalo co ze to tam jen muze byt), to vybirani, jestli vzit ten tlustej cervenej, nebotlustej zelenej, nebo ten dlouhej bylo na tom snad nejlepsi ze vseho. Samo ze se nejdriv vybraly ty nejtlusci a nejvetsi a nakonec zbyly jen ty mensi chudinky :mrgreen:, ale to nevadilo. Uz to bylo za par.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
2.8.12 13:15
@Caty píše:
No já včera totiž narazila na obchůdek s velkýma slevama na vánoční výzdobu no :oops: tak jsem neodolala. Jsem na Vánoce ulítlá a co jsou děti tak dvojnásob. Děkuju za odkaz. Ten je krásný. Ale asi se mi takový nepovede. Ikdyž by to bylo super. Ještě sehnat látky nějaké.

Ten obchůdek je na netu. Prosím o odkaz :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat