Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím, z vnitřní strany rtu mi něco narostlo, mám to tam teda asi 3 měsíce, ale teď už mi to začlo zavázet. Nebolí, je tvrdá. Nevíte, o co by se mohlo jednat? Zítra už se teda chystám k dr, ale jen ať jsem alespoň trochu v obraze. Děkuji 😊
Polyp, určitě se to musí odstranit. Pokud se do toho budete neustále kousat, není to dobré. Když je dlouhodobé dráždění, může se to i zvrtnout.
Fibrom nebo mukokéla, vyhooglete. Ja mam fibrom na sliznici dutiny ustni a ceka me odstraneni, lekar rika, ze je to rychlovka, vzal me temer hned na to.
Děkuji, nakonec mi to budou v pondělí na chirurgii odstraňovat.
@Lucie.si96 ahojky, mohu se zeptat, o co se vlastne jednalo? A jaky byl zakrok apod.? Udelalo se mne na vnitrni strane rtu to stejne… dekuji!
@Terezzz1 Čauky, polyp. Normálně mi umrtvili to místo, tuším, že to dokonce jen odstrihli, jeden steh. Steh mi teda hned ten večer vypadl, protože v ústech to prostě není v suchu. Ale úplně v pohodě se zahojilo a mám klid ☺️
@Lucie.si96
Moc dekuji za info! Ja uz zase plasila, ze co to je….tak snad je to polyp i u mne… jenze ja proste se stale kousu do rtu aniz bych si to uvedomovala, tak zdali to neni z toho… asi stim budu muset take vyrazit:(
@Terezzz1 noo, já tam šla taky s tím, že to je určitě nádor a umřu 😂 😂 😂 to je u mě klasika
@Lucie.si96 jooo, tak to jsme na tom stejne! Dobre, tak ja budu doufat, ze dopadnu stejne. Prosimte sla jsi k obvodni a ta te poslala na chirurgii???
@Terezzz1 já jsem volala rovnou na chirurgii, zeptala jsem se, zda můžu přijít rovnou tam. Tak si mě pozvali, koukli na to a objednali mě za 14 dní na zákrok ☺️
@Lucie.si96 tak super, dekuji! A posilali to na histolku, nebo ti rovnou rekli ze polyp?
@Terezzz1 posílali na histologii ☺️ každopádně jsem si ještě vzpomněla, že mi tehdá doktor říkal, že kdyby se to ještě někdy udělalo, tak spíš to řešit na stomatochirurgii. ☺️
@Lucie.si96 strasne moc dekuji! No tak ja budu asi po vanocich resit, dle meho tedka stejne nic nevyresim….🤯 kazdopadne mesic uz to tam urcite mam….tak snad to dopadne dobre:(