Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
poprvé po 9.letech vysazuji HA artizia, vůbec nevím co čekat.
1. měli jste nějaké potíže po vysazeni, nějaké špiněni nebo neco?
2. A dorazila Vám menstruace normálně nebo kdy, když jsem 21 dni brala a 7 dni pauze?
Ahoj,
vysadila jsem antiko po 7 letech. Necítila jsem se špatně, naopak možná trochu lépe, ale třeba jsem si to vsugerovala, protože jsem celkem často četla (slyšela), že se ženská cítí lépe, jinak, prostě líp. Menstruaci jsem dostala, nebyla přesně po 28 dnech, ale nějak tak zhruba, nebolela mě (stejně jako za antiko), prostě pohoda. Jediný, co mě strašně štvalo, bylo akné, to se mi hodně dělalo. Ale dělalo se mi i předtím, než jsem ji začala brát (antiko na něj fungovalo), takže jsem čekala, že se mi vrátí. Bohužel jsem nevydržela - našla jsem si přítele a to akné mě fakt štvalo, že jsem ji zase začala brát. Te´d se děsím, co bude, až ji vysadím znovu. Ale to už je jiný téma. Tak držím palce, ať je to v pohodě ![]()
Vysadila jsem po hodně letech, zažila jsem hormonální tornádo, najednou strašně mastné vlasy, akné, jako nikdy
Jinak nic, akorát ještě jsem na sobě poznala ovulaci - bolest vaječníku a prsou. Menstruaci jsem dostala jen jednu, cyklus byl myslím delší, ale už si to moc nepamatuji.
Počítej s tím, že to může být rozházené ![]()
Pak jsem otěhotněla, takže akné ještě horší
prožila jsem takovou druhou pubertu.
Vysadila jsem po 15ti letech, první MS dorazila jako hodinky ty další už byli na vesteckou kouli
při první ovulaci jsem už málem jela na pohotovost dva dny takové bolesti že jsem myslela že umřu. Doktorka mi říkala že někdo to tak má a mohlo to být zapricineno i tím že jsem to brala tak dlouho a jak se tělo probudilo tak začalo tornádo, ale fakt děs to už raději nezazit. Jinak pleť více méně stejná žádné vyrazne změny. Co se ale změnilo nejvíc byl sexuální apetit byla jsem permanentně nadrzena jako stepní koza a to pořád ne jen v době ovulace. Partner me dokonce začal odmítat, prý by nemohl mít nymfomanku
to trvalo asi tři měsice pak těhotenství po 2 měsících SP a pak to začalo nanovo
Vánoce si každopádně moc užil. Teď jsem opět těhotná a snad už to bude ok. Prášky jsem vysadila loni koncem června takže už to bude rok.
Přestala jsem brát po 11 letech. MS chodila jak měla cca v cyklech 26-28 dni. Poprvé jsem též pocítila ovulaci
děsne křeče
a akné se vyhnulo obličeji, ale zada mam bolak vedle bolaku
teď již tehu a akné lepší, ale stále je. A také mě prsa po vysazeni dost bolela, nejen v době MS. A vrátily se mi i bolesti při MS, již před HA jsem na velké trpěla a byly zpět
ale každý to pociťuje jinak ![]()
Pocítila jsem úlevu - konečně se dostavila krásná červená menstruace, žádný nahnědlý cosi jako při HA. Začala jsem se cítit více jako žena a začala více vnímat své tělo. A konečně přišla pořádná chuť na sex. MS jsem měla pravidelnou od 13 let a HA začala brát až v 17, takže po vysazení se normálně dostavila a pokračovala pravidelně jako dřív.
Vysadila jsem před rokem po 7 letech. Brát jsem je začala na doporučení doktorky v sedmnácti kvůli hodně silné menstruaci, která trvala klidně i 8 dní.
Po vysazení se mi joooo holt objevují pupínky vždycky kolem ovulace a pak hned po skončení MS, ale nic co by korektor nespravil.
První MS dorazila po 28 dnech jako při prášcích a byla děsná, tekla jsem jak při protrhnutí přehrady. Od té doby je cyklus někdy jenom 26 dní, někdy i 31 (ale poznám, že se blíží, protože mě pobolívá v kříži) a menstruace je přijatelná - 3 dny trochu silnější, 3 dny jenom špinění. Používám kalíšek, tak je mi to vlastně jedno. Po 3 měsících dole 10 kg a to jsem v jídelníčku ani pohybu žádnou změnu neudělala. Zmenšily se mi prsa - konečně!!
Najednou neuvěřitelná chuť na sex, žádné problémy se vzrušením.
A od té doby žádné kvasinkové infekce, které jsem při HA měla pravidelně skoro každý měsíc.
Tak 2-4 měsíce trvalo, než jsem začala pozorovat ovulaci, která někdy fakt bolí víc jak MS.
O dost klidnější a pozitivnější nálada. Rozhodně posun k lepšímu!
Tak kéž bych taky něco zhubla, nabrala jsem docela dost z antikoncepce. A už jsem taky měla delší dobu menší chuť na sex, nějak mi to začalo všechno vadit, i jsem byla podrážděna, tak snad se to zlepší k lepšímu, ne jak doteď
.
A měla jste některá i před HA nepravidelný cyklus? Já totiž měla, jednou jsem to měla skoro měsíc, pak zase dva měsíce nic, pořad vyvolavačky a tak, měla jsem i cysty. Tak snad se to nevrátí.
@Toma18 píše:
Tak kéž bych taky něco zhubla, nabrala jsem docela dost z antikoncepce. A už jsem taky měla delší dobu menší chuť na sex, nějak mi to začalo všechno vadit, i jsem byla podrážděna, tak snad se to zlepší k lepšímu, ne jak doteď.
A měla jste některá i před HA nepravidelný cyklus? Já totiž měla, jednou jsem to měla skoro měsíc, pak zase dva měsíce nic, pořad vyvolavačky a tak, měla jsem i cysty. Tak snad se to nevrátí.
Ahoj já mívala MS i třeba 10 dní nebo se opakovala po 14ti dnech atd. Proto jsem začala ant brát ale tehdy mi bylo 15 a MS jsem měla rok takhle než jsem začala brát prášky, po tom vysazení jak jsem psala první ok druhá a třetí byla cca v horizontu od 20 dne do 30dne. Žádné příznaky že přichází jsem neměla takže jsem to nemohla odhadnout. Pak ten potrat a po něm se to terminove opakovalo az do dalšího tehu. Nevím ale jestli se mi ty termíny MS přizpůsobili antikoncepci protože jsem ji začala brát tak brzo a možná by se mi to v pubertě upravilo a nebylo tak časté a tak dlouho…