Vysoká škola IT

2
30.1.22 18:26

Vysoká škola IT

Dobrý den:) jsem v maturitním ročníku a vybírám si mezi školami TUL v Liberci a ČVUT FIT v Praze. Na obou školách bych chtěla studovat informatiku. Máte nějaké zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20976
30.1.22 19:25

IT je hlavně o samovzdelavani. Tam si dáváš tu cestu, kterou chceš jít. Jinak každá tato škola, včetně VUT, Masarny apod. jsou dobre školy. Určitě neslapnes vedle ať půjdeš kamkoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
30.1.22 21:31

Informatika je široký obor. Záleží, na co se chcete zaměřit. Podle toho bych pak vybíral školu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
840
30.1.22 21:35

O jaký obor konkrétně se zajímáš?

Všeobecně, pokud chceš opravdu kvalitní vzdělání, FIT ČVUT je myslím nejlepší volbou. Já jsem tam studovala bakaláře i magistra, pro porovnání jsem navštěvovala několik předmětů na FEL ČVUT a kamarádi chodili na různé jiné univerzity a fakulty. Na druhou stranu na FITu musíš počítat s náročností studia, hlavně je třeba tomu věnovat hodně času. Není problém v průběhu studia nebo po škole vyjet různě do zahraničí, ať už na erasmus nebo nějaké výzkumné stáže.

Pokud naopak hledáš lehčí školu, doporučuji si zvolit jinou možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
30.1.22 22:03

@klkakla Na FITu mně zaujalo webové inženýrství. Na TULce zase aplikovaná informatika. Děkuji moc za info:) Z it umím opravdu jen základy…php, js, html…myslíš, že to je problém? Matematiku na střední zvládám v pohodě a logické myšlení bych snad také měla mít. Bojím se jen, že by mně brzdila neznalost programování už před VŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20976
31.1.22 05:54

@Elza2002 není problém něco neumet. Je problém, když pak neumíš maknout a doučit se to. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze