Vysoký tlak při panicke atace

Anonymní
17.10.23 21:34

Vysoký tlak při panicke atace

Ahoj, měřil si někdo někdy tlak při úzkosti nebo atace? Mně to pak kolísá snad hodinu po třeba 160/100 nebo to byl asi omyl ale měla sem 132/124 a vzápětí na to sem se měřila znovu a bylo to už jen 149/96. Nechápu a jsem z toho vystresovaná snad ještě víc. Doktoři to ví a prý to přežiju ale vždy mám už na tel 155. S atakama se léčím ale je to na dlouho a strašně těžké. Potřebuji vědět že to má někdo stejně :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
159
17.10.23 22:28
@Anonymní píše:
Ahoj, měřil si někdo někdy tlak při úzkosti nebo atace? Mně to pak kolísá snad hodinu po třeba 160/100 nebo to byl asi omyl ale měla sem 132/124 a vzápětí na to sem se měřila znovu a bylo to už jen 149/96. Nechápu a jsem z toho vystresovaná snad ještě víc. Doktoři to ví a prý to přežiju ale vždy mám už na tel 155. S atakama se léčím ale je to na dlouho a strašně těžké. Potřebuji vědět že to má někdo stejně :,(

Mám to samé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.23 22:38

Ano při atace mi tlak letěl hodně nahoru, když jsem naměřila spodní 140 přestala jsem to radši měřit úplně. Po zaléčení ataky jsem mohla vysadit jedny léky na tlak.

• Citovat
  • Upravit
18.10.23 00:03

Ano, je to normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25095
18.10.23 20:10

Začala bych tím, že bych si přestala nesmyslně často měřit tlak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
18.1.24 09:04
@Anonymní píše:
Ahoj, měřil si někdo někdy tlak při úzkosti nebo atace? Mně to pak kolísá snad hodinu po třeba 160/100 nebo to byl asi omyl ale měla sem 132/124 a vzápětí na to sem se měřila znovu a bylo to už jen 149/96. Nechápu a jsem z toho vystresovaná snad ještě víc. Doktoři to ví a prý to přežiju ale vždy mám už na tel 155. S atakama se léčím ale je to na dlouho a strašně těžké. Potřebuji vědět že to má někdo stejně :,(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
18.1.24 09:10

Mám to také tak, při atace mi vylítne tlak třeba 168/125 a pak dlouho trvá než se vrátí do normálu, je to hnus, beru antidepresiva už spousty let a asi je budu brát pořád, když je vysadím ataka se vrátí v daleko horší vlně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cherrypie
18.1.24 12:13

Krevní tlak se vždy zvyšuje během úzkosti a záchvatů paniky. Myslím, že je lepší zajít za psychologem, aby mou úzkost vyřešil.

• Citovat
  • Upravit
3064
18.1.24 12:18

Je to normální, taky jsem měla. Je to hnusny stav, jsem rada, ze už to je ta mnou.
Mne hodně pomohl pocit, ze mám ta sebou xy vyšetření a vše je v poradku a jsem absolutně zdravá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
18.1.24 12:35

Stav je to šílený 🤪 zrovna dneska jsem měla ataku 2,5 hodiny ani jsem nebyla schopná si vzít neurol, snažila jsem se být v klidu a zaměstnat mozek, pomáhá mi dýchání nebo hraní hry na telefonu a ujištění, že mi klesá tlak který mi pokaždé vyletí aź do vesmíru 175/118 🤦‍♀️ a spouštěčem je u mě stres a nevyspání, takže vypínám zvonění a jdu spát 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.24 06:30

Nevim, zda mam ataky, ale dost casto se mi stava, ze proste nemihu spat. Jsem unavena a nejde zabrat. Zacnou mi bolet zada, prevaluju se, pak me zacne tlacit na hrudniku, citim srdce a jsem takova rozechvela. Rano pred patou uz vylezu, pac to nema význam. V tu dobu mam tlak 160/110 a to mi taky vydesi. Premyslim, co to je, az je mi i spatne od zaludku. Pak jsou dny, kdy je mi dobře i kdyz celkove i v dobe, kdy je mi dobre, tak skoro nespim, prevaluji se, premyslim.

• Citovat
  • Upravit
12526
13.3.24 08:10
@Anonymní píše: Více

Panické ataky nemám, ale tlak zde uvedený u všech příspěvků mě nechává v klidu. Normální reakce na stav.
Sama mám vysoký tlak u bolestí a vím, že to přejde.
Nejvyšši tlak mi jednou naměřili na urgentu a to 254/154. Takže vím, že může být i hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
13.3.24 08:14

A citis ten tlak na sobě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.3.24 01:48

Ano a bylo to nemalo :)

Mam panicke ataky a uzkosti asi 20 let. Jednou me vezla sanitka, uz trvalo snad 8 hodin v kuse (volal jsem i do blazince na linku pomoci)… V sanitce mi namerili 210/110, dal jsem si leky na tlak, pak mi dali diazepam a tlak klesl na 150/100… Uzival jsem na ataky Cipralex posledni dva roky, 10 mg a 50 mg Egilok na tlak, ktery mam pry podle praktika vysoky. Vzdy jiz v cekarne na me sla uzkost a pocatek ataky, takze mi v ordinaci namerili 170, 150 a naposledy pred tydnem 186/106… Sranda je, ze jsem mel i TK Holter a to uz 2× a na nem byly vzdy hodnoty nadherne, vyjimecne pres 125 (ale cely den jsem lezel, nebo sedel - nebylo mi dobre). Resim to jiz par let. Vcera jsem se objednal na kardio, dostal jsem termin za pet mesicu, ke konci srpna :D Tak uvidime. Zatim jim jen ten Egilok 50 mg rano, praktik rikaly ze je to malo a nasadil mi podle jednoho jedineho mereni napul v atace jeste 40 mg Tezeo, ale ten zatim neberu. Zacnu si merit tlak sam i doma kazde rano a uvidime, co bude. Me dost stresuje i samotne mereni, vzdy si rikam, „hm to zas bude dilo“… Uz me to cele stve, stale nevim, jak na tom doopravdy jsem nebo nejsem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
28.3.24 06:32

@Shadowcaster ja teda nemam ataky takove,, na sanitku,, spis kdyz me chytne nejaka uzkost, drzi se mi nekolik dni. U me to bude nehaky podvedomy stres. Ale u me je to spis tak, ze nespim, proste to nejde a he mi všelijak. Pak si namerim brutus tlak, tak si ho pak merim cely den a furt se tim dokola stresuju. Mela hsem tez holtera, tam ukazkove tlaky. Pak ryden ok a pak zas 14dni tlaky takovy, ze sposni diastola pres 100 a boli mi hlava. Dostala jsem teda taky prasky na tlak, ale pak mi to zas vyklesa tak, ze mam spis hypotenzi. Antidepresiva nechci, nevim, zda by to potlacily a nevim, aby mi sedli a uz tak nechci dalsi leky brat. Ty uzkosti jsou opodstatneni, treba jsem cekala na vysledek z laborky 3 tydny, takze ten tlak je opravdu vysoky nekolik dni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí