Vyšší patro v paneláčku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
172
3.10.12 23:50

vyšší patro v paneláčku

Hezký večer dámy, potřebuju se svěřit, poslední dobou mám hrozný strach aby moje dítko nešlo k oknu, máme je pořád zavřená nebo na ventilaci, ale jak pořád píšou o tom jak dítě vypadlo z okna no hrůza. Mám z toho divný pocit, protože bydlíme v 6 patře ze sedmi, závidím těm kteří mají třeba první druhé poschodí, takže hlídám jak ostříž. Ještě snad pořídím pojistky pro klid, jak to máte vy které bydlíte taky výš? Hned bych to s někým vyměnila :) ale to nejde a ještě ten výtah, než nás doveze domu a dolu, ted když někdo nezavře pořádně dveře musím sejít po schodech, nebo hůř do schodů třeba do 3 patra :zed: no na hlavu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1002
4.10.12 00:10

Ahoj :) Tomu strachu se nedivím. A pořád je lepší bát se a „plašit“, než něco zanedbat. Co pořídit do oken sítě? My to tak máme - tu větší část okna máme pevnou, neotvírací, a u ventilaček máme sítě. Balkón máme zasklený. Bydlíme teda jen ve vyvýšeném přízemí, ale ve dvou pokojích máme okna prakticky v úrovni suterénu (pod námi je vchod do krytu Civilní obrany), takže malá by mohla klíďo vylézt ven. Díky sítím nemůže a ještě nám do bytu nelítají komáři :palec: A pozemek za okny jsme si oplotili (pravda, to bylo i proto, že nám kdosi pomaloval okna fixem a že nám chodili psi s. át přímo pod okna :poblion:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24392
4.10.12 00:15

Ale ty síťky nejsou zárukou proti vypadnutí. Posledně v tel. ukazovali holčičku a tá vypadla i se sítí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
4.10.12 06:20

Zakladatelko, tak já nevím, ale ono ani 1 nebo 2 patro není výhra, fakt si neumím představit, že by tě případný pád z 2 patra nechal klidnou :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Prodávají ochrané pojitky do oken, že ho můžeš mít pootevřené a pak stačí mít pod okny prázdno, aby se mrně nemělo do okna jak dostat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
4.10.12 06:27

@Daša 2 Jich je asi více druhů… Jasně že ta co se nalepí zvenku na suchý zip nezabrání vůbec ničemu.
My máme v pevném rámu zacvakané takovýma pacičkama k rámu okna. Není nepřekonatelná, ale oddělat ty pacičky jde dost blbě a jinak by byla třeba docela síla vyškubnout tu síťku z rámu - kočka na ní visela a nic.
Takže pokud se starší dítko vyloženě bude chtít dostat ven, tak asi nepomůže, ale „průzkumnému“ výletu batolete si myslím, že zabránit může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
4.10.12 07:10

Ahoj, mám do oken pojistky z Ikea, dali jsme je hodně nahoru, takže ani když by malá (4r) stála na parapetu, nedosáhne na ně. Zkoušela jsem svou silou lomcovat s oknem a drží. Větráme na ventilačky, jen když není malá doma tak velké větrání a pojistka je raději stále zacvaknutá.

Přistání máme sice z 2. patra, ale rovnou na beton, taky žádná výhra :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
4.10.12 07:20

Ahoji taky bydlime v 6patre ze sedmi a udelali jsme to nasledovne jelikoz neverim pojistkam. Proste odendal kliky a mame porad otevrenou vetracku. Strach mam sice porad, ale ne tak hrozny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
4.10.12 08:04

@petull.a1 Pokud to není síť, u které garantuje výrobce a montující firma, že bez problémů snese zátěž x kilo, tak je to spíš dost nebezpečná sranda. Dítě se může naučit, že se o to dá opřít, jednou to udělá s větší silou a letí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
4.10.12 08:06

Holky a jak ty pojistky fungují, jak je složité pak pro dospělého to okno otevřít? my jsme zvyklí větrat hodně i na otevřená okna, jinde je to v pohodě ale v obýváku máme jedno okno u sedačksy a druhé u linky, kam si malá umí přisunout židli. nesnáším, když jí tam někdo vysazuje už jen právě z toho principu, že jí to pak láká. U té linky, ale je okno odkud házíme klíče návštěvám, nebo koukáme když někdo zvoní a je potřeba ho pak rychle otevřít. Nad pojistkama jsem právvě taky už přemýšlela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
4.10.12 08:48

Poté, co si jednou děti otevřeli balkon, jsem okamžitě odmontovala kliky u všech oken i u balkonu. Ono totiž uhlídat děti např. když vaříte, je o nervy. Takhle mám klid a když chci větrat tak jen v místnosti kde se nacházím já. Když jsem měla větračku u dětí v pokoji, vyhazovali mi dvd z té škvírky ven. Takže větrám pouze tam, kde jsem já a děti už v místnosti samotné nenechávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
4.10.12 09:42
@kotyk píše:
@petull.a1 Pokud to není síť, u které garantuje výrobce a montující firma, že bez problémů snese zátěž x kilo, tak je to spíš dost nebezpečná sranda. Dítě se může naučit, že se o to dá opřít, jednou to udělá s větší silou a letí.

S tím souhlasím, spoléhat se na nějakou síť… brrr, nene, žádné otevřené okno a ještě to nechat dítě testovat :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
4.10.12 22:41

@Panuška Připevníš na okno dva díly, které do sebe zapadají a dá se jimi regulovat velikost otevření okna. Pro vytažení pojistky musíš „pásek“ vytáhnout z úchytku po určitém úchopu pojistky. Mám moc vynalézavého sviště, takže jsem se obávala, že na princip otevírání pojistky přijde, proto ji mám vysoko, kam prostě nedosáhne ani když by stála na parapetu. Jsou to dva kousky plastu, které ve mě nebudily důvěru, ale ustály moje poměrně razantní zacházení - koupeno v Ikea. Viděla jsem i jiné, ale zkušenost nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
4.10.12 22:52

Když nám montovali síťky do oken, schválně jsem se ptala, jak je to s bezpečností (bylo to krátce poté, co vypadlo to dítko). Sám pán mi říkal, že to v žádném případě není bezpečné. Větrám na ventilačky, jen když jsem v místnosti i já (ev. vím, že děcka tam nepůjdou otevřu celé okno)
Bydlíme ve 4.patře, děti mají v pokojíčku balkon (to je moje noční můra, ale jinak to nešlo). Na dveřích máme pojistku, koupenou v domácích potřebách.
A víte, z čeho mám největší strach…z puberty, aby si nechtěli jít na balkon tajně zakouřit atd. (u nás sice nekouří nikdo, ale člověk nikdy neví, co děcka napadne).
Ty dětské pojistky-kliky prý stojí cca 250kč. (zavře se či otevře okno a páčka se uzamkne tak, aby s ní dítě nemohlo otáčet)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí