Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Záleží přece na tom, jakého původu ten výtok je. Podle toho se pak nasadí vhodné prášky/masti. Můžou to být kvasinky, ale i něco jiného. To sama moc nepoznáš -maximálně poznáš ty kvasinky, pokud je máš opakovaně, tak je pak většinou poznáš a můžeš si nasadit samoléčbu. Nicméně v těhotenství nemůžeš brát taky všechno, že jo… A nevím, jestli se zrovna Clotrimazol v těhotenství může. Tvůj gynekolog musí mít po dobu dovolené zástup, tak k němu zajdi. Nebo zajdi na gynekologickou pohotovost do nejbližší nemocnice a poraď se tam s nimi, v těhotenství tě nikde nevyženou, že otravuješ.
Ve 34 tt jsem měla od doktorky povoleny clotrymazol na kvasinkovou infekci. Záleží z ceho ten vytok mas, jestli jde skutečně o kvasinky tak Clotrymazol nebo Canesten se v těhotenství může, ale vždy bych to konzultovala s gynekolozkou. Ne vsechny výtoky jsou ale kvasinkova infekce. Určitý vytok k těhotenství patri. Vse resit s gynekologem, pokud neni, tak má zástup pripadne jet do nemocnice. Neni to tragedie, ale do porodu to musis mit pryc.
@Anonymní píše:
Ahoj, mám před porodem a trápí mě výtoky, gynekolog má dovolenou, chtěla jsem se zeptat na clotrimazol čípky, užívali jste některé? A nebo pomohlo Vám některé z volně prodejných léků, popř. masti? A nebo jak jste to řešili před porodem?
V těhotenství bych nedělala nějaký samopokusy s léčbou. Pokud má gynekolog dovolenou bez zástupu tak si zavolej do porodnice.
A není výtok před porodem úplně fyziologická záležitost? Nebo máš i jiné problémy? Pálení, řezání, svědění…
@Anonymní píše:
Ahoj, mám před porodem a trápí mě výtoky, gynekolog má dovolenou, chtěla jsem se zeptat na clotrimazol čípky, užívali jste některé? A nebo pomohlo Vám některé z volně prodejných léků, popř. masti? A nebo jak jste to řešili před porodem?
Pokud tě něco trápí, tak se obrať na lékaře (zástup, pohotovost), ale samoléčbu v těhotenství a ještě k tomu před porodem? Do toho bych nešla.
Mela jsem pred porodem vytok sileny, ale stery na kde co byly v poradku a tedy mi na to doktorka nic nedavala.. chtelo by to mit overeno, ze je neco spatne, nez nasadis nejakou samolecbu a obzvlast, kdyz jsi tehotna ![]()