Vytopení paneláku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
53
9.11.22 22:25

Vytopení paneláku

Ahoj,
dnes se mi stalo že jsem zapla pračku a hadice která se dává do vany aby tekla voda vypadla.
O ničem. jsem nevěděla a byla ve vedlejším pokoji.
Zvonili sousedi a když jsem šla ke dveřím všude voda, která řekla až dolů. Všude obrovské množství vody.
Jsem idiot že jsem to nehlídala, ale je fakt že se to nikdy nestalo že by vypadla.
Jsem v nájmu, pračka od majitele. Myslíte, že to budu platit já? v bytě nic není, ale minimálně chodby jsou fakt mokré (uvidíme jak to bude vypadat až to uschne).
Ale představa platit celý panelák je děsivá.
Majitel byt pojištěný má, prý se zeptá jestli to jde z pojistky.

Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
684
9.11.22 22:33

Řekla bych, že by to mělo jít z pojistky. Tohle je děs ty nahazovací hadice, to by pan majitel mohl pořešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
9.11.22 22:50

Majitel musí zjistit zda je to zahrnuto v pojištění bytu, často tam tento případ zahrnuty je. Případně jestli nemáš ty pojištění „na blbost“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20845
10.11.22 05:02

@Fornetkaaa jaký celý panelák chceš platit?  8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11081
10.11.22 05:33

No myslím, že pojištění domácnosti máš mít bohužel ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44176
10.11.22 05:33
@Fornetkaaa píše:
Ahoj,
dnes se mi stalo že jsem zapla pračku a hadice která se dává do vany aby tekla voda vypadla.
O ničem. jsem nevěděla a byla ve vedlejším pokoji.
Zvonili sousedi a když jsem šla ke dveřím všude voda, která řekla až dolů. Všude obrovské množství vody.
Jsem idiot že jsem to nehlídala, ale je fakt že se to nikdy nestalo že by vypadla.
Jsem v nájmu, pračka od majitele. Myslíte, že to budu platit já? v bytě nic není, ale minimálně chodby jsou fakt mokré (uvidíme jak to bude vypadat až to uschne).
Ale představa platit celý panelák je děsivá.
Majitel byt pojištěný má, prý se zeptá jestli to jde z pojistky.Děkuji za odpověď

Jako nájemník máš mít pojištění taky, proč ho nemáš? Jde tam zahrnout i pojistky na tyto situace. Osobně si myslím, že majitel to tam mít nebude, protože to se vztahuje pouze na členy té jedné domácnosti. Majitel si pojišťuje vážnější věci, jako náhlý únik vody, ale z kotle nebo potrubí, který nejde předem vidět.

Neměla bys házet odpovědnost na někoho jiného. A nedivím se, že v ČR je tak nízká podpora nájemního bydlení a převážně negativní postoj k němu, protože nájemníci mají často pocit, že se majitel musí kompletně postarat a odpovídá za každou blbost, kterou nájemník udělá. Tímto tato forma bydlení nabývá dojmu, že je jen pro socky, i když to tak nemusí být. Škody bys měla zaplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64931
10.11.22 05:55
@Cenarius píše:
@Fornetkaaa jaký celý panelák chceš platit? 8o

Tak zrejme vytopila nekolik bytu. Kdyz to u nas v baraku teklo z pátého patra z mycky, tak mely fleky vsechny byty pod nimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85249
10.11.22 05:58
@Cenarius píše:
@Fornetkaaa jaký celý panelák chceš platit? 8o

Pani v 7. patre zapomnela zastavit vodu v umyvadle a vytopila kvalitne nas v 5. i pani pod nami, o bytech nad nami nemluve. Proteklo to kolem trubek s topenim, vedou panelakem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
10.11.22 06:22

@Cenarius ano bohužel bydlím nahoře a voda je všude. Člověk by nevěřil, ale je to tak :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14567
10.11.22 09:19

Hele jako třeba nad tím lidi mavnou rukou, pokud nemají něco tou vodou vyloženě prolite durch a na odpis :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15734
10.11.22 09:22

Proč proboha nemáte tu hadici napojenou rovnou na odpad? Tohle je středověk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42188
10.11.22 09:25
@Zumpa píše:
Proč proboha nemáte tu hadici napojenou rovnou na odpad? Tohle je středověk.

Přesně, a při každé změně tlaku vody má tendenci vyletět 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.22 09:34

Já kdysi vytopila celý panelák. Bydlím ve čtvrtém patře a v přízemí tekly po elektroinstalaci niagárské vodopády. Elektroinstalace kvůli tomu vyhořela na dvou místech, úplně jsem jí zničila a sousedce pod námi spadla papírová stěna. Myslela jsem, že se budeme muset asi odstěhovat, nebo nás lidé v baráku zamordují hned, jak nás potkají. Krom sousedky, která byla vzteklá, ale už jí vztek dávno přešel, byli všichni v pohodě. Naštěstí jsme byli na všechno pojištění, takže vše pojišťovna zaplatila.

• Citovat
  • Upravit
3155
10.11.22 11:06

Odpadní hadice snad nevytopí půl paneláku, vždyť tam teče jen voda po praní a té je poměrně málo. Z pojistky majitele to nepůjde si myslím, měla jsem mít pojištění odpovědnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
10.11.22 11:21

@Fornetkaaa Teď se to stalo u sousedů, pojištění paní nemá. Zaplatila elektrikáře, co museli překontrolovat společné prostory -nějakých 6000. Bude se jí účtovat určitě i vymalování společných prostor a pak v jednotlivých bytech podle toho, jak se domluví s majiteli. Nezáviděníhodná situace. Když sousedka vytopila nás, dostali jsme 20000 z pojistky, takže jsme po ní nic nechtěli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný