Vzdělání ve státním sektoru
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Vzdělání ve státním sektoru
Ráda bych se zeptala těch, kteří pracují ve státním sektoru, jaké máte vzdělávání? Dělám ve zdravotnictví, ale ráda bych úplně změnila obor a potřebuji si doplnit vzdělání, tak bych ráda měla inspiraci. Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj taky delam ve zdravotnictvi, a hodne jsem premyslela i o zmene oboru ale nakonec jsem stejne zacala VS studovat v oboru, mela jsem pocit ze nic jineho uz neumim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak asi záleží, co bys v tom státním sektoru dělala, ne? Uklízečka na radnici těžko bude potřebovat vysokou školu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemám vysněnou pozici na úřadě, ale je jasné, že uklízečka zrovna být nechci ![]()
Zároveň nějaká právnička, ze mě taky nebude. Takže nějaká kancelářská šedá myška…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak pisou holky vyse, zalezi, co chces delat. Jinak predstava, ze delam ve zdravotnictvi, udelam si skolu, treba ekonomku a pujdu delat do statniho, je vazne usmevna. Bez praxe a v dobe, kdy spousta lidi, co uz tu skolu maji a maji i praxi o praci nezavadi.
Co nejaka zmena v ramci zdravitnictvi? Nebo neco, co se zdravotnictvim souvisi?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kdyžnejdeoživot… píše:
Nemám vysněnou pozici na úřadě, ale je jasné, že uklízečka zrovna být nechci
Zároveň nějaká právnička, ze mě taky nebude. Takže nějaká kancelářská šedá myška…
nepočítej s tím, že bez kontaktů takové místo seženeš.. když už jsou výběrovky, tak na odborné pozici.. kancl. práci každý drží zuby nehty…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracuji u soudu jako zapisovatelka - takže šedá myška v kanceláři
![]()
Mám jen maturitu - v květnu jsem maturovala a je to moje první práce po maturitě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže to vzdám a vykašlu se na to.
Nejsem naivní, abych si myslela, že na mě někdo čeká s otevřenou náručí. Ale nějak člověk začít musí a začít nejdřív vzděláním mi přijde jako dobrá volba. Pak to hold budu zkoušet a třeba budu mít štěstí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dá se vystudovat veřejná správa, správní činnost - jsou na to VOŠ i VŠ. Práci ti to ale nikde určitě nezaručí, protože se, so se týká studia, jedná spíše jen o všeobecný přehled ve veřejné správě, základy práva apod., na většinu míst potřebuješ i nějakou „odbornost“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kdyžnejdeoživot… píše:
@martina.se
@Jity-loviesDěkuji za radu a držení se tématu
je vidět, že se v tomto oboru nepohybuješ.. každopádně hodně štěstí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus se kouknout, jaká místa se nabízí na ministerstvu zdravotnictví (teď se hodně vyisují pozice podle služebního zákona). dále bych se na tvém místě zaměřila třeba na možnsti na hygienické správě, přpadně koukla na krajské úřady, jestli tam nemají odbory zaměřené na zdravotnictví. Podle podmínek by sis mohla pak začít doplňovat vzdělání. asi bych nešla nikam mimo obor ale hledala tam, kde již můžeš stávající praxi uplatnit. také záleží odkud jsi a jaké jsou u vás možnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kdyžnejdeoživot… Nemáš zač
Můžu se zeptat, proč chceš být ve státním sektoru?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se píše:
Záleží na pozici.. ale jinak ekonomku.
Na pozici záleží a také záleží na tom, kolik si chceš vydělat. Např. jen s maturitou můžeš mít maximální platovou třídu 9, při Bc. už můžeš dosáhnout i na desítku, s Mgr. i na 11 apod.
Viz § 7 a příloha č.1 služebního zákona. Mně s pouhou maturitou snížili v zaměstnání platovou tř. z 10 na 9 a budu-li chtít víc, musím si dodělat nějakou VŠ. Přijde mi to docela smutný, že už se nehledí na odvedenou práci, ale na tituly ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit