Vzpírání novozence, zkušenosti?

12.12.25 13:26

vzpírání novozence

Ahoj holky, chtěla bych se poradit. Malá má skoro 2 týdny. A skoro celý den, hlavně ze spánku, pořád jako kdyby tlačí a vzpírá..nožičky nevzpírá jako k bříšku. spis takové protahování -vzpírání. nepláče.
dělala to už v porodnici, podle dr nic závažného. ale jsem kvůli tomu neklidná, a jde vidět že i ona kvůli tomu nemůže zabrat, kaká všechno v pohodě
byla do ted plně kojena, ale zjistila sem že nedokážu odsát tolik mléka kolik by potřebovala, tak nám dr doporučila nutrilon. jeste jsme nezkoušely. napadlo mě že to může delat z hladu..že je treba i moje mléko slabé..nemáte někdo zkušenost? dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3136
12.12.25 13:30

Dle mého žádné slabé mléko neexistuje. MM se tvoří tolik, kolik potřebuje dítě a dle věku dítěte.
Dle popisu bych řekla, že ji trápí koliky. Kdyby měla hlad, bude řvát a hledat.
Proč odsáváš jsem nepochopila, stejně tak jako proč dáváte Nutrilon. Ale třeba je tam něco dál, co není napsáno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13755
12.12.25 16:26

Odsávání není to samé jako kojení, takže pokud je spokojená a pravidelně čůrá a kaká, tak UM neřeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3160
12.12.25 16:28

Malý je stejně starý (zítra mu budou dva týdny) a také často takto tlačí, nenapadlo mě to řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.12.25 19:15

Pokud to jsou prdíky, což podle popisu může být, že se snaží tlačit a to i ze spánku, tak kojení pomáhá hodně na zdravé trávení. Pak taky pomůže čas: ona se naučí efektivněji tlačit a jak se bude víc hýbat, tak to taky bude lepší. Jinak samozřejmě cvičení s nožkami, poloha v klubíčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.12.25 20:18

Slabé mléko není jen málo mléka tak to řiká naše pediatrička, pokaď miminko přibirá a kaká nevidim důvod přecházet na UM naše mesíční holčička dělá to samé až se někdy leknu těch zvuku ale je pravda že nás trápí bříšķo a neodsávam malá se buďí v noci jen 2× kojim teda večer jen z jednoho prsa a k ranu mám v tom druhém prsu více mléka tak je úleva když to ze mě vysaje :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí