Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Zdravím,
mám dotaz. Nastupuji do nového zaměstnání, kde je povinné velmi formální oblečení. Problém je, že při výšce 170 cm mám velikost 46/48. Já sama jsem s postavou vlastně spokojená a můj partner také, nemám žádné komplexy. Problémy ale nastávají v obchodech. Myslím, že nemluvím sama za sebe, když řeknu, že je to problém. Potřebovala bych poradit, jaký střih saka nebo kostýmku by se hodil na XXL postavu, abych ve svých 29 letech nevypadala usedle. Mám ráda sportovnější módu a nebo naopak legíny s tunikami, ale bohužel v tomto zaměstnání budu potřebovat několik kostýmků, halenky apod. Poradí některá kde hledat inspiraci? Mám velice šikovnou paní švadlenu, která mi ráda ušije cokoliv, ale je to už starší paní, já bych ráda nějaký tip, který má šmrnc, vypadá sexy a ne jako oblečený pytel, který ještě přidává kilogramy a roky. Díky moc za vaše tipy.
@Tinka1983 na internetu je určitě tipů dost… ono nezáleží jen na velikosti 46/48 i při tvé výšce je každá figura jiná.. záleži taky jaký typ postavy máš, někdo má boky někdo zase široký pas apod… nejde takto lehce poradit. ![]()
@82janka píše:
@Tinka1983 na internetu je určitě tipů dost… ono nezáleží jen na velikosti 46/48 i při tvé výšce je každá figura jiná.. záleži taky jaký typ postavy máš, někdo má boky někdo zase široký pas apod… nejde takto lehce poradit.
Ano, to je pravda. Má postava je spíše postava tipu „hruška“.No právě, je toho spousta, nějaký bližší tip na nějaké stránky?
Koukni třeba sem pro inspiraci
http://www.leblogdebigbeauty.com/
Ahoj, já mám velikost od pasu dolu 46 a od pasu nahoru 48
mám taky dost velký prsa, takže sehnat něco, abych to zapla přes je problém
ale hodně nakupuju v KIK, TESCO něco mi posílá ségra z Anglie protože tam mají krásný věci i na nás na normální lidi
a co se týče oblečení do práce / pracovala jsem jako asistentka obchodního ředitele / tak jsem objednávala z BON PRIX tam se dá taky sehnat obstojné, moderní oblečení ![]()
Zkus mrknout na petrklic.cz, objednávám tam pro mamku a dobré. maj i kostýmky, halenky, šijí tuším i na zakázku.
Jinak myslím, že se dají najít i dobré kousky v H&M, M&S, C&A.
Zkusila se kouknout i na asos.com
A myslím, že to je hlavně o doplňcích ![]()
Miluji doplňky, šátky, bižuterii… s tím problém nemám, jen jak slyším slovo sako, tak k tomu mám mírně řečeno odpor. Bohužel toto je povinné.
to je to, co mi dělá starosti. Mám ráda elegantní oblečení, ale nepreferuji ho. černé kalhoty a boty na podpatku jsou ok, ale sako??? pořád vidím ty vycpaná saka ala 80. léta…nevím jestli si vybrat kratší sako, nebo naopak delší přes boky, jestli vypasovanější, jestli dát důraz na přednosti…
ztrácím se ![]()
@Tinka1983 nejlepší je zajít do obchodu a vyzkoušet. Já si nechávala sako šít. Bohužel mám asi jinou postavu než typ barbie a tak buď nebylo přes ramena nebo přes prsa nebo krátký ¨rukávy. Sako je fakt lepší vyzkoušet a uvidíš, jak se v něm budeš cítit a hlavně jak budeš vypadat.
Jinak na Petrklíč jsem cca před 3 roky koukala, přišel mámě do schránky a zdá se mi drahý a ta móda je alá moje máma - prostě mě se nelíbí, zdá se mi to moc usedlý. Ale každej máme naštěstí jinj vkus
V praze, brnë a ostravê he nêmecký obchod pro větší velikosti, mají i net koukni www.ullapopken.cz
Hele, já bych klidně šla do kratšího sáčka, ať ti hezky vytvaruje pas… a pokud to práce dovolí, tak klidně i něco méně „klasického“ jako tohle http://www.asos.com/…product.aspx?… anebo aspoň teda zajímavý materiál a barva http://www.asos.com/…product.aspx?…
Ulla Popken mi teda přijde dost usedlé (co jsem viděla výlohy), ale třeba tam taky narazíš na nějaký dobrý kousek.
Jinak sako můžeš právě oživit klidně páskem v pase, nějakou vtipnou broží, šátkem, korále…
neboj se experimentovat. ![]()
@Tinka1983 http://www. prozeny. cz/magazin/krasa-a-moda/v-satniku-hvezd/35630-ani-s-velikosti-46-nemusite-rezignovat-na-modu ![]()
Holky kde seženu pěknou zimní sportovní bundu, nikde nic nemůžu sehnat když mám přes prsa 127 cm, což je směrodatné..jinak nic nedopnu
existuje vůbec něco?