Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Mar__tanka1983 já nezpochybňuji, že se to dá
a lhůty pro vyřízení převodů nemovitostí jsou fakt děsné… jen říkám, že většina kupců by těžko akceptovala např. 3 měsíce k vystěhování…
ten měsíc si myslím obecně problém být nemusí
ale znám osobně takové, kteří klíče chtěli rovnou na katastru a ani o vteřinu později..
takže vše je o lidech…
jinak ohledně délky inzerování : první dům tam visel asi tři měsíce, byly cca 3 prohlídky, bral čtvrtý zájemce… byt mi visel k prodeji asi jen týden a brali ho hned druzí zájemci a už se podepisovala rezervačka… v dědině, kde mám chalupu, ovšem visí už TŘI domky (z toho jeden v super stavu, dva o dost horší) více než rok (jeden už dva roky) a zřejmě i s ohledem na horší lokalitu (nulové občanské vybavení) budou muset majitelé opravdu výrazně s cenou dolů, aby to vůbec prodali.. navíc ty baráky dost chátrají, když se v nich nebydlí a netopí…
@Mar__tanka1983 Jenže pak to musíš zohlednit i v ceně. My měli tak 4 měsíce na to hledání než se vyřešila hypotéka a přepis. Ale aby po úhradě Tě někdo nechal “ jen tak “ bydlet třeba ještě 2-3 měsíce se zase tak často nestává a něco za to bude chtít ( třeba slevu ).
Jinak dobrý je s jednou RK prodávat a zároveň kupovat. Oni si to pak ošéfuji. Ale hledala bych dobrou RK a hlavně dobrého realitního makléře. To je dle mého hrozně moc důležité.
A tedy hlavně bych si před prodejem ujasnila co chci a kde kupovat … On tedy barák se lépe prodává na jaře. Ale počítala bych s tím že to nemusí být hned. My měli zájemců dost, v tom problém nebyl. Problém byl v lidech a pak ceně ( klidně si řekli o mega míň než byla cena ). Chtělo to vydržet. ![]()
Jo a pokud mám školkové děti, tak si pohlídat případný zápis, protože přepisovat dítě v příběhu školního roku nemusí být jednouché a někde i nereálné.
@iereena my taky prodávali, ale novostavbu, do cca půl roku prodáno. Stěhovali jsme se taky na čas do bytu, který byl přes známou, stěhovali jsme se do bytu o měsíc dřív než byl finální zájemce o dům, takže dlouho jsme nečekali, pak spíš trvalo to vyplacení. Musíš mít správně nastavenou cenu - realitky to vždycky přepálí a pak se prodávající strašně diví, jakto že nejsou prohlídky a čekají a čekají jako čekanky. Bydlíš na vsi? Jaká je vybavenost? Kolik se musí jeďte investovat
do rekonstrukce? To jsou všechno otázky a následné odpovědi, dle kterých se ti bude odvíjet prodej.
Nějaké věci jsme v dome nechávali, odvoz zajistil manžel autem z práce, ale jsou stěhovací firmy.
Nelitujeme - přestěhovali jsme se blíž k civilizaci.