Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chci jí na miniinterupci, po zítří jdu k doktorovi, tam mi potvrdí těhotenství, myslím, tak 4-5 týden, a kdy mohu jít na miniinterupci? udělá mi nějaké vyšetření předem? nečeká se snad nějak dlouho? chtěla bych to mít už za sebou.
Já šla za týden po potvrzení u gyn na zákrok. zeptej s eho až tam budeš, muže to byt jinak v ruznych nemocnicích
A musí se jít do nemocnice nebo to dělají přímo na gyndě? co tam budu vypisovat u gyndaře? děkuji za odpověď
Čím dřív, tím líp. Obecně do 8.tt, ale pokud jsi rozhodnutá, tak fakt není na co čekat, klidně bys mohla nastoupit okamžitě po potvrzení těhotenství, pak už jen záleží na tom, jak mají v nemocnici volno.
(je to jen moje výběrovost vnímání nebo se poslední dobou roztrhl pytel s diskuzemi o plánovaných interupcích?)
@zitazita samozřejmě, že musíš do nemocnice. Doufám, že si uvědomuješ, že jdeš na operaci, v plné narkoze, se všemi riziky… Nebo myslíš, že v tobě gyndař pošťourá prstem a zbaví tě „toho“? ![]()
Musí se zařídit předoperační vyšetření, někde si ho dělají přímo v nemocnici, někde ne a je potřeba si ho vyběhat u obvoďáka, je potřeba sepsat nějakou žádost (nevím, zda je to formulář, to má na starosti buď gyndař nebo nemocnice).
Díky za rady a odpovědi, mám strach z toho, už ted z toho mám takové deprese, hrůza.
@zitazita píše:
Díky za rady a odpovědi, mám strach z toho, už ted z toho mám takové deprese, hrůza.
Tak pak ver, ze ti to jeste pritizi… ![]()
Jinak preju vse bez komplikaci a snad je to opravdu oduvodnene…
Nemusíš jít nutně do nemocnice, můžeš jít i do gynekologické ordinace nebo zařízení, která provádí gynekologickou jednodenní chirurgii. Pokud jsi z Brna, tak je to například gyncentrum na Orlí. Výhodou je, že jdeš velmi rychle domů a velmi rychle přicházíš „na řadu“.
Sama jsem nebyla na přerušení, ale na revizi, záměrně jsem si vybrala výše uvedené centrum kvůli tomu, že jsem hodinu po příchodu šla na sál, hodinu a půl po zákroku potom domů.
Moje byvala gynekolozka delala miniinterupci primo sama mimo ordinacni hodiny, teda sama u toho asi nebyla, ale mela na to zarizenou ordinaci, pacientka tam pak zustala nejakou dobu lezet a mohla domu. Stejne tak mam dojem, ze to dela i ta soucasna, ma patek vyhrazeny na operacni vykony.
@zitazita A si opravdu rozhodnutá? Já na miminko čekala rok a momentálně znám asi 4 lidi, kteří chcou a prostě jim to nejde
! A pak znám ještě obrovskou hromadu lidí, kteří se snažili několik roků než jim bylo přáno… Nejsem ve tvé kůži, takže nemůžu soudit (a ani nechci soudit), ale věřím, že bys vše zvládla. A i kdybys malé nechtěla, tak nechceš jej dát k adopci? Někdy může to být jenom počáteční šok, když to člověk nečeká!
Za jak dlouho na miniinterupci? Nikdy, vše se dá zařídit a i když se ti to ted zdá asi těžké dá se to i zvládnout. Už ted je to tvoje dítě tak mu dej šanci na život. ![]()
@Juterka já tě nechápu… ona přeci nechce rozebírat zda má či nemá jít. Když to vezmu podle sebe, tak adopce je pro mne psychicky dost zatěžující a nešla bych do ní… kdybych teď otěhotněla, což se doufám nestane, tak jdu na potrat okamžitě…
Prostě dítě nechce a hotovo. To, že k němu nemělo dojít je věc druhá…
@mončíček prosímtě, to není dítě… je to zárodek plodu. Holky já vás vážně nechápu ![]()
Zito - tvoje věta, že už ted máš deprese- hmm - je to opravdu podle tvého názoru neřešitelná situace? Můžeš se vsadit, že po potratu se líp cítit nebudeš, když už ted se cítíš zle. A to už nemluvíme o tom miminku ani o tom, jak se budeš asi cítit za pár let.
Vím, že tvá otázka byla jasná, ale spoustu holek se ptá na něco konkrétního a pak se ukáže že připouštějí i jinou variantu, tak snad nebereš tyto komentáře jako nemístné vměšování.
Chceš-li, napiš víc. Klidně i soukromě.
janinko - hmm. jenže je to |Zitin „zárodek plodu“ a ne tvůj, víš? Snažíme se pomoct, pokud je Zita rozhodnuta, tak to řekne a stejně do jejího rozhodnutí nevstoupíme, ale podporu si zaslouží každá holka v situaci nečekaného/nechtěného těhotenství.
Příspěvek upraven 03.02.13 v 10:34