Za kolik výměna oken v bytě?

1483
15.2.13 21:06

Za kolik výměna oken v bytě?

Ahoj holky! Neměnili jste náhodou někdy v poslední době v bytě okna za plastová? Už začínám shánět nabídky, ale potřebovala bych předběžně vědět, na kolik tak může vyjít výměna oken v bytě 3+1 bez balkónu. PS: nejsem z velkého města, počítám že v Praze a Brně to je dražší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8921
15.2.13 21:09

Menili pred nedavnem nasi v Liberci, je to teda velky byt 4+1 s jidelnou a balkonem a vyslo je to vcetne zdeni balkonove steny asi na 70tis. Kazdopadne si nech udelat vic nabidek a pohledej reference na dane firmy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1483
15.2.13 21:24

@Katchi Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1483
15.2.13 21:31

Kdyby to bylo do 40 tis., tak jsem maximálně spokojená. A myslím, že Katchi rodiče to měli drahé kvůli tomu balkónu… @Alay88

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
15.2.13 21:33

@Alay88 tak u nasich je velke okno v loznici a v pokojicku, v druhem pokojicku, v jidelne a v kuchyni jsou mensi a pak je velke okno v obyvaku plus balkonove dvere. A cela obyvakova stena se musela vyzdivat. Tak nevim, jak se ceny pohybuji v Liberci, my u nas na baraku menili okna asi pred 4 rokama a za 5 oken, jedny balkonove dvere a dve mala okenka na zachode a ve spajzu jsme dali asi 50tis. Samozrejme vcetne vsech praci atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
15.2.13 21:34

Nás vyšlo tuším kolem 8 tis. jedno okno (průměrně) - většina 120×130 cm, trojsklo, barevné z obou stran. V baráku, ale myslím, že je to jedno… Od toho se taky odvíjí cena, co je to za okna, jestli jsou bílá nebo v dekoru - z jedné nebo obou stran, dvojsklo nebo trojsklo (i když tam takový rozdíl už nebyl)…

EDIT: Jak tak uvažuju, asi to bylo ještě míň, musela bych porochat v papírech, ale spí mi tam děti. Možná spíš kolem 6-7 tis., zapomněla jsem, že v té ceně byly i vchodové dveře.

Příspěvek upraven 15.02.13 v 21:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18357
15.2.13 21:43

Ja ted nechavala menit okna v Pze, jedno velke panelakove a balkonove dvere s mensim oknem, se vsema pracema okolo a zaluziema cca 25tis, okna jsou bila, petikomora, dvojsklo a protirosici ramecek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
15.2.13 22:01

My měnili okna vloni na domě. 14 oken a stálo nás to kolem 120.000,–. A to na to byla akce, jinak by to stálo skoro jednou tolik :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1483
15.2.13 22:04

@NikysekR No tak v baráku to je jasné, my máme jen 4 okna :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69028
15.2.13 23:38

Doporucuju hodit to na papir, rozeslat nekolika firmam a pak se s nima dohadovat. Pravda je, ze nejakou tu slevu uz tam automaticky hodi kazdy, tvari se to velkoryse. Nechala jsem ted zpracovat ctyri nabidky, kazda firma hodila jinou slevu (od 25 do 40 %) a vysledne ceny byly srovnatelne. Pak me uhaneli, tak jim rikam, ze navzory 40% sleve mam lepsi nabidku a hned ze neni problem, ze jsou ochotni jit jeste niz. Takze tak to s nima je, vsadim se ze jeste s udajnou 60% slevou jsou schopni solidne vydelat.
Ale obecne zalezi na typu profilu, barve skla, typu zaskleni, jestli zlikvidovat stara okna,, jestli parapety, zaluzie, site proti hmyzu, jestli vcetne zednickeho dokonceni… jinak my ted menime okna v pulce bytu 3+1 vcetne velke balkonove sestavy, parapetu, protihmyzove site a zaluzie do vsech mistnosti v byte a nabidky jsou kolem 30. Vybrala jsem jednu puvodne za 36, kterou jsem si pod tech 30 celkem bez problemu uhadala.
U nas v baraku ted taky menili, udelalo se velke vyberove rizeni, dostala se mnozstevni sleva za 20 bytu najednou a do 2+1 to vyslo kolem 35 tisic, pro predstavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1483
16.2.13 08:41

@ugluk Díky, taky to tak právě nějak vidím. Já se sice „hádat“ s firmama moc neumím :-D Ale něco jsem už obešla ať mi zpracují kalkulace, něco přes internet. A uvidíme. Potřebovala jsem ale vědět s čím počítat a kolik peněz odložit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1483
19.2.13 16:32

Tak jedna nabídka mi přišla na 78 tis. To se zbláznili ne? :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
23.5.13 18:28

Ahojky mám dotaz ohledně okínek. názvy firem co vám to dělaly nevíte? mi tu měli jednoho co nám měřil okna a chtěl rovnou i zálohu hotově. ale nic jsme mu nedali, firma Vejchoda itrade…
pak máme nějaké nabídky od firem… top window…okno profil… kras…gvc limited…
díky za reakci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1483
23.5.13 20:35

My jsme ještě nedělali, ale máme od března objednané. S žaluzime 4 velká okna + veškerá práce za 46 tisíc. Je to firma co působí jen tady na Ostravsku, ale byly dobré reference. Stačí pohledat na netu. Záloha se platí ale vždycky, my platili 27 tis. Protože okna se vyrábí na míru a kdyby si to někdo pak rozmyslel, tak oni na tom prodělají. Už tak občas ty firmy chodí pod cenu, protože je jich těch firem dost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
3.9.19 22:17

Hlavně ne firma CREATIVE okna & dveře

Naprosto neprofesionální přístup. Okna byla dodána s konstrukčními a funkčními vadami a ve špatném rozměru. Několikaměsíční zpoždění realizace. Otřesná kvalita zednických prací. Neochota řešit problémy a neschopnost přijmout zodpovědnost. Poničený byt i okna… Skončili jsme u soudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný