Zabírá vám Paracetamol?

411
1.3.25 07:00

Zabírá vám Paracetamol?

Ahoj,

Jsme nemocní a zase mě trápí jeden a ten samý problém jako vždy - dítěti vůbec nepomáhají čípky s paracetamolem. Je to jako bych mu vůbec nic nedala, horečka se vesele drží skoro ke čtyříctce. Po Ibuprofenu jde teplota na několik hodin krásně dolů (děláme metodu střídání obou látek a při podání paracetamolu mi vstávají vlasy hrůzou, protože to je zase několik hodin stresu jako bych mu nedala nic a šojtříme se zábalem, který pomáhá trochu).

Mně se děje úplně to samé - léky s paracetamolem vůbec neužívám, protože pokaždé, když jsem to v minulosti zkusila, to bylo úplně k ničemu - vůbec nezabírají ani na horečku a už vůbec ne na bolest. U sebe si lajznu vzít si vyšší dávku ibuprofenu, když je třeba, ale u dítěte raději opravdu ne.

Jak to máte vy? Funguje vám paracetamol (paralen, panadol) nebo jako nám absolutně vůbec? Skoro mám z toho až pocit, že je to nějaké placebo nebo máme nějakou genetickou toleranci. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1341
1.3.25 07:19

Ne, nezabírá, na nic. Navíc není dobrý pro játra, neberu ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3039
1.3.25 07:22

Na horečku jo, I u dětí, na bolest třeba hlavy moc ne, tam chci ibuprofen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5241
1.3.25 07:41

Mne Paralen funguje vyborne, kdyz na me neco leze, i pri horecce. Ale znam lidi, co jim zabere jenom Ibuprofen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.25 07:45

Paralen na mě funguje, pro horečce nebo fakt chřipce si ho vezmu, zabalím se ustrojená pořádně do deky/ peřiny a potim se, druhý den po horečce ani stopy

• Citovat
  • Upravit
2236
1.3.25 07:48

Paralen je náhodou dobrý, ale lidé ho často poddavkovavaji. Já si beru na mých 60kg 750mg, manžel už musí mít 1000mg a to má 80 kg. Čípky obecně nejsou tak účinné a pochybuju, že v nich bude dostatečná dávka. Zkus sirup nebo rozdrtit tabletku v odpovídajícím množství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85358
1.3.25 07:55

Paralen funguje u me i deti, ale hure, nesnizi tu horecku o tolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
1.3.25 07:57

Po ibuprofenu zvracím, snesu jedině paracetamol. Jsem přecitlivělá na medikamenty. Váhově se motám okolo 50 kg. Teď tedy dost přes padesát, ale bohatě mi stačí 1 tableta Panadolu do 60 kg, a dokonce i Paralen horký nápoj do 50 kg.
Teď jsem měla dva měsíce v kuse horečky přes 38, 5°C. Třetí měsíc se dostávám do hodnot nad 37, 5°C, ale už mi to alespoň neleze přes 38.

• Citovat
  • Upravit
1207
1.3.25 08:05

Já mám spíš vypozorováno, že to je nemoc od nemoci, při některé lépe zabíral ibuprofen, při jiné paracetamol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
1.3.25 08:09

Už jste dlouho nepoužívali, nebyl důvod, ale fungoval tak nějak normálně - horečka klesla. Nikdy jsme nezkoušeli ibuprofen, tak nemám srovnání. Na druhou stranu, posledních 10 let horečku nesrážíme a ona taky během 1-2 dní klesla sama, tak těžko říct, možná to teda fakt nefunguje. :nevim: Já jsem třeba nejvíc paralenu brala při bolestivé MS někdy ve škole 15-25, a to teda moc nepomáhalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
1.3.25 08:20
@dickys píše: Více

Sirup mu dát nemůžu, protože jakákoliv podobná sladká, lepivá, hustá tekutina (ať už jde o antipyretika nebo lék na kašel) u něj způsobuje nadavování a většinou zvracení, takže tam nepochodíme. :roll: Antibiotika jsme zatím naštěstí nepotřebovali.

Navíc u toho paracetamolu mám z vyššího dávkování trochu strach, protože v porovnání s ibuprofenem se jím lze poměrně snadno závažně předávkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43034
1.3.25 08:40

Paracetamol dávat v maximálních dávkách, dospělým po dvou tabletách naráz až 4×d, dětem podle váhy - držet se při horní hranici rozmezí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
222
1.3.25 08:45

U nás funguje normálně. Zkus si napočítat dávkování na váhu dítěte (kašli na tabulku podle věku, to je hrozně nepřesné) a dej mu to podle toho. I čípky se dají rozdělit, třeba mu nestačí jeden, ale potřebovalo by 1.5 například.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85358
1.3.25 09:03

@Emmara cipky teda pusobi rychleji a lepe. Jake davas davkovani pri jake vaze a kolik je v pribalaku napsano?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
1.3.25 09:24

A dáváš dost velkou dávku?
Jak se tu psalo, spousta lidí si bere a dává dětem příliš malou dávku, „aby šetřili tělo“, ale pro dospělého nad 50 kg je dávka 1000 mg a u dětí to z hlavy nevím, ale na balení bude tabulka.
Tuhle mne pobavil jinak velmi chytrý a vzdělaný kolega, který si stěžoval, jak mu to nezabírá. Tak jsem se ptala, kolik bere „jeden paralen, nejsem to zvyklý brát, tak přece musí stačit menší dávka“. Je to velkej, 100kg chlap… Dostal „vynadáno“ a byl poučen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí