Začátky podnikání po RD
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Já začala podnikat před rokem. Jestli máš nebo nemáš příjem, to nikoho zajímat nebude. Ode dne zahájení podnikání si to platit musíš, respektive platí se to zpětně za minulý měsíc - já např. podnikám od 1.6., první platby za soc. a zdrav. probíhaly až v 7. měsíci, tak máš chvilku času, vyhnout se tomu ale nedá
Nicméně, nějaká ta opožděná platba taky neva, já sem tam zapomněla, že mám na účtě velký kulový a doplácela až kdoví kdy a nikdo se z toho nezvencnul ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AlPeArt Děkuji moc. Já jsem si to myslela. Trochu jsem doufala, že to lze trošku posunout, ale nedá se nic dělat. Začátky budou teda těžké, ale jakmile se to rozjede bude to fajn. Jak dlouho trvá si zařídit a samotné přiřazení DIČ? Už trochu bojuji s časem. Už bych potřebovala vzít vzorky s DIČ…Vzorky dorazí do měsíce. Ty začátky budou zajímavé, hlavně komunikace s celnicí.
- Citovat
- Upravit
No já mám DIČ už nějakých 10 let, moc si nevzpomínám, ale asi to bylo hned. Jen nevím, jak je to třeba u jiné činnosti, já jsem umělec na volné noze…spíš jsem teď chtěla ještě IČO, ale to mám smůlu no…lítala jsem všude jak blázen, ale prostě to nejde, uměleckou činnost na IČO mít nemůžu - chtěla jsem to kvůli dotace, ale ta nakonec klapla i tak…no a pokud vím, tak socku si platit nemusíte vůbec. Já kvůli té dotace musím, ale jinak se tomu dá vyhnout…nicméně, i tak bych to neriskovala. Ne, že bych někdy čekala nějaký důchod, ale spíš mě napadlo, abych pak vůbec dostala nějaký rodičák…prostě když si to neplatíte, tak pak asi nemáte nárok vůbec na nic, třeba ani na přídavky z pracáku atd…takže tak. Začátky těžké jsou, sice nejsem v mínusu, ale v plusu taky moc ne
no co no, aspoň dělám, co mě baví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AlPeArt děkuji za odpověď. Ono v podstatě je DIČ označení CZ + rodné číslo. Mě spíš zajímalo, jak dlouho trvá doručení oficiálního schválení. Třeba už to bude platné hned…Já se ani nechci úplně vyhnout soc. a zdrav. pojištění, ale spíš mě zajímalo, zda to třeba půjde posunout. Čeká mě několik měsíců, kdy budu mít jen výdaje a první příjmy by měli doufám nastat v září. To ale nikoho zajímat nebude. Hold, to jsou ty začátky…
- Citovat
- Upravit
Prosím anonym, nechci aby rodina věděla nad čím přemýšlím.
Prosím o info jestli tomu dobře rozumím. Pokud bych začala podnikat na rd, tak mi rd zůstane, bude se jednat o vedlejší činnost, zálohy na sociální jsou kolem 900kč u toho nejnižšího, a zdravotní se pak platí jednou ročně podle skutečného výdělku?
- Citovat
- Upravit
Ahoj, omlouvám se za anonymitu, ale zdá se mi to osobní. Skončila mi RD a práci ani nesháním a pouštím se do podnikání. Mám možnost se stát distributorem určitého zboží z USA. Chtěla jsem se zeptat jak to probíhá, když si do konce měsíce zřídím IČO a DIČ a do září nebudu mít ještě žádný příjem - jak je to se zdravotním a sociálním pojištěním? Chci si už nyní zařídit živnostenské oprávnění kvůli náležitostem, které musím předem zařídit a jako podnikatel mi to vyjde finančně výhodněji - účet, tarif, web. stránky…Na produkty musí proběhnout i zkoušky zdravotní nezávadnosti a do měsíce mi přijdou vzorky. Shrnuto- budu mít jen samé výdaje…