Začíná s CAR

• Otevřená skupina

Pro ty, kterým se nadaří přirozeně a nehrnou se hned do IVF a zkouší IUI

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

96
2.9.21 10:48

Začínáme s CAR

Ahoj holky,

tak i nás to nakonec dostihlo a začali jsme navštěvovat CAR (Gennet P1). O mimčo se snažíme od 03/2020, krom jednoho biochemického těhu v listopadu bez úspěchu.

Kontrolní spermiogram máme v pořádku, pokud někdo máte horší, za nás mohu doporučit Fetilan - po 2 měsících užívání velké zlepšení. U mě hormonání profil naprosto v pořádku, mám za sebou průchodnost vejcovodů metodou HyCoSy. Levý vejcovod 100% průchozí, na pravé straně se nedokázalo průchodnost prokázat, ale předpokládají, že to bylo způsobenou obranou těla a vejcovod se stáhnul. Pro kontrolu nabídli průchodnost metodou HyFosy, tu jsme prozatím odmítli a pokud bude OVU na pravé straně budeme se snažit přirozeně, jako tento cyklus, který se podpořil Ovitrelle, tak uvidíme zda se zadařilo. Pokud ne, budu doufat, že příští OVU bude na levé straně a půjdeme na IUI. Cca za 14 dní nás čeká ještě genetika.

Snad se nám tu společně podaří získat nějakou podporu a pochopení, které většinou u lidí, kteří si tim sami neprošli není takové, jaké alespoň já potřebuji:) Držím všem palce, aby se objevilo co nejvíce //. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4705
4.9.21 22:14

Ahoj ;)
No tak to moc drzim palce, at to jde priste nalevo. Kdy cekas ovulaci?
My se snazime od 06/2020 a ted jsme byli poprve na IUI. Zkouseli jsme napred prirozene, Fertilan a ja Sarapis a nic. Pak jsem dostala jeste Utrogestan, ze mam LF na hrane, tak pro podporu, pak jeste Mojzisova.. zkusila jsem asi vsechno. Nakonec jsme sli do car a brali mi jen krev a delali spermio, ktery vyslo nic moc. Ale uz jsme pred tim Fertilan a vitaminy vzdali, trochu rezignace, zkusime znova.
Prave jak jsem brala Utrogestan, tak jsem to mela v patek dostat, ale ve ctvrtek jsme jeli na dovcu. Ct rano test negativni, tak uz jsem si Utr nebrala a menzes jeste furt nikde. Dnes me cely den boli bricho dost, ale furt nic. To bude stat za to zase :lol: Uz aby to prislo, at se zas objednam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
6.9.21 08:38

@Shazzou Tento cyklus mám OVU už za sebou cca úterý/středa měla proběhnout, tak uvidíme zda se povedlo přes ten možná potencionálálně neprůchodnej vejcovod, ale moc šancí tomu nedávám. Toho doufání už bylo na můj vkus moc, tak to bude případně příjemné překvapení. V čem jste měli špatný spermio? Nám ten Fertinal fakt pomohl no. Třeba na test bylo ještě brzo a mrcha se nakonec nedostaví :-p.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
8.9.21 16:04

Mrska se dostavila, ale nastesti to ten Utrous posunul, tak to bylo az na konci dovoleny :D
My mame maly pocet spermii. Na tu inseminaci to bylo nejak 3miliardy na mm3? Nebo miliony? Nikdy nevim :lol:
Tak jdu pristi stredu na ultrazvuk a myslim, ze patek vyjde druhy pokus iui.
Mas pravdu, toho doufani uz bylo dost. Doufa clovek teda trosku furt, ale uz se do toho micha takovy to ”nasrat” :lol: Ted mam dobry teda, ze se furt neco deje, tak na to nemyslim tolik, nejhorsi to bylo pres lockdown. My pracujem porad z domu, tak to bylo hodne na palici.
Tobe teda ted drzim palce, at se ti zadari!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
9.9.21 08:21

@Shazzou No tak, aspoň, že přišla až po dovče, když už musela přijít. Jojo 3 mil, kolik máte? My měli 13 a po tom Fertilanu se to zvedlo za dva měsíce na 32, doktorka doporučila případně ještě Folandrol, ale s tím zkušenosti nemáme. :nevim: No říká se, že je to hodně o hlavě, ale ono se to říká viď :D Pomalu se z toho stává řekla bych hon na dítě :D Já už se třetí den ráno musím přemlouvat, že si ten test fakt neudělám, že je to k ničemu - za 1 je to ještě brzo a za 2 si mylsím, že to stejně nevyšlo. Potvora by se měla dostavit v úterý, tak pak volat do Gennetu, objednat měření a doufat, že to vyjde na levé straně a půjdem do inseminace. Také moc držím palce, aby to tentokrát vyšlo ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
9.9.21 11:09

My meli 3mil po tom prefiltrovani, jinak ty jo uz nevim. Vim, ze se to zvedlo od prvni kontroly, ale nijak drasticky.
Vcera jsem volala, pac doktor rikal, ze kdyz na to iui nebudou idealni vysledky, asi budem davat min pokusu a pak ivf. No, tak ze chci konzultaci. A oni ze az na konci rijna je prvni termin :lol: Tak jsem se objednala a mezi tim holt proste pojedem iui, nez nam reknou co a jak. Kdyz budem mit stesti, tak na tu konzultaci ani nepujdem.
Pro vitaminy zabehnu, on prave Fertilan bral, ale uz jsme toho meli po roce plny zuby a vysadili vsechno a za dalsi 3mesice zkusili tu kliniku.
S tim testovanim te uplne chapu, posledne jsem s tim taky bojovala, pac mi jeste bylo jeden den blbe a mela jsem zvysenou teplotu a navaly :zed: Ja nevim s tim, jak je to o hlave, ze jak na to nemyslis, tak to vyjde.. podle me jsou to kecy, stejne na to kazda mysli, at si rika co chce. Mozna min, ale mysli :lol: A kdyz si rikas, ze to dite teda budes mit, kdyz ho nebudes vlastne chtit a mas sex nacasovat kolem ovulace, ale nemyslet na to, ze to je kvuli diteti.. uprimne nechapu, ze lidstvo jeste nevymrelo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
13.9.21 09:16

Ty jo, tak jsem dnes 9DC. Vcera hlen jako pred ovulaci, ale nevenovala jsem tomu moc pozornost, ale dnes zas a k tomu jeste krev, ale ne jako pri menzesu, spis jako pri ovulaci, jen vic. Teplotu si ted nemerim, ani netestuju.. Jestli to byla ovu, tak asi usetrime tenhle mesic za IUI. Ale muj rekord v nejdrivejsi ovulaci byl asi 11DC, tak tohle by bylo mega brzo.
Jeste si rikam, ze to muzou byt nervy, o vikendu jsme pohrbili babicku a cely vikend jsem na tom byla dost spatne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
13.9.21 15:46

@Shazzou Hele taky se divím, mě to přijde už úplná věda mít dítě :D Ale zas je fakt, že kolem mě převažují páry, kterým se povedlo přirozeně, ale stejně. Ty jo, to by bylo teda sakra brzo :think: Ale mě už by snad nic nepřekvapilo a co si budeme povídat, stres může udělat hodně. S babičkou je mi to líto, chvíli to bude trvat než se ta rána,,zahojí", ale zkus se teď tím co nejmíň stresovat. Já zítra očekávám MS, tak jsem zvědavá, zda potvora dorazí, ale předpokládám, že ano. Navíc jsem dnes skončila s ATB, takže žádná výhra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
13.9.21 22:57

@Makousek94 Ty jo, tak stejne drzim palce, at nedorazi. Vydrzela jsi nakonec netestovat?
Na ovulaci je mega brzo, no. Ale uz bych se nedivila nicemu :mrgreen:
Babicka mi hodne chybi, bude to trvat, ale po tom nejhorsim uz je mi hezky, kdyz na ni myslim a vzpominam. Aspon nemyslim skoro na ty procedury a snazeni obecne a jsem nejak klidnejsi, asi mi to pomohlo neresit kraviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
14.9.21 06:39

Hele nevydržela. Resp. Já bych vydržela, ale jak mi nebylo dobře, tak partner někde vyšpionil, že i to můžou být první příznaky, tak mě tak nahlodal, že jsem tuším v pátek testla a sněhobílo (samozřejmě, bylo brzy). No a teď jak jsem dostala ty léky.. za prvé jedny ATB a u druhych je napsano, že v těhu jen vyjmečně jinak v žádným případě. No a vzhledem k tomu, že BZ neklesla a já mám MS jak hodinky, ale zas nevím co udělá Ovitrlle, tak jsem testovala a… vypadá to, že nás nakonec štěstí potkalo, ale nechci to zatím zakřiknout a i doma s tim mozna pockam jeste, i když to určo nevydržím :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
14.9.21 09:18

No tak to je uzasny!!! Moooc drzim palce.
Ja mam priznaky skoro pokazdy, tak uz to lip vydrzim s netestovanim. Mela jsem za ten rok a pul uz uplne vsechny a tento mesic prave jeste vic, ale prd.
Doufam, ze ti to vyslo, to by bylo uzasny! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
14.9.21 15:32

@Shazzou Hele já taky praticky celé snažení netestovala, jen jednou když místo MS dorazilo špinění a z toho pak to biochemko a pak možná ještě cyklus po, protože mě samozřejmě bolely prsa, tak co kdyby náhodou, pak jsem si ťukala na čelo, protože před MS mě bolely vždycky. Teď jsem teda lehla a v pátek mě podivně chytly záda, tak jinak než normálně, ale žádnou váhu jsem tomu nepřidávala, prsa klasika bolely, ale to jsem přisuzovala nastávající MS. Dneska jsme byli na genetice, tak jsem rovnou skočila za naší sestřičkou v CARu, kvůli těm ATB, mám se poradit s obvoďačkou (zítra - dnes už jsem jí nechytla, zatím to brát teda nebudu, protože sestřička by hned přestala brát) no a ta mi rovnou vypsala žádanku na potvrzení hcg v krvi. Akorát jsem volala a výsledek pozitivní :srdce:, za dva týdny jsem objednaná na ultrazvuk, zda bude vidět srdíčko, kéž by to vyšlo, ale děsně se toho bojím. Partnerovi řeknu ráno, udělám ještě další test, na jistotu jsem si schovávala digitální :D

Zkuste fakt ještě ty vitamíny, třeba to nakonec taky klapne přirozeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
14.9.21 15:38

No uzasny!! Ja mam fakt za tebe obrovskou radost :srdce:
My ted zkousime vitaminky, jeste mi nekdo poradil, at si pritel parkrat za den oplachuje kulky studenou vodou :lol: Kdyby mi nekdo rekl, ze pomaha behat nahy pozpatku po namesti za uplnku, asi uz zkusim i to :lol:
Zitra uvidim na ultrazvuku, podle me mam po ovulaci, ale snazeni probehlo, tak to proste bude mozna zas cyklus, kdy to nebudu resit a uvidime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
14.9.21 15:45

@Shazzou Děkuji, teď spíš fakt převládají obavy, snad se to uklidní po tom UTZ ;) Hele já to chápu, taky jsem to někde zaslechla, a že je dobrý dát si před tím kafe nebo redbull, že to ty mršky pak taky nabudí :D Člověk je pro to fakt schopnej udělat cokoliv po nějaký době. :D U nás se nic moc extra nedělo, musím říct, že jsem myslela, že i to snažení bude častější - řekla nám v út a st a bylo z toho,,jen" úterý večer a středa ráno a očividně to stačilo. Teď mi úplně došlo, že v pátek máme 12letý výročí, no tak to to možná nechám až na pátek a prozradím až v pátek, ale nevím jestli to do pátku vydržím :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
14.9.21 15:53

@Makousek94 Hahaa, ja bych asi pukla nedockavosti, ale darek by to byl paradni. Moc gratuluju a drzim palce, at je vsechno ok :srdce:
U nas verim, ze to jednou dopadne, jen si musime holt pockat. Po tom roce jsem mela hroznou krizi, ale dali jsme si mesic voraz, prestala jsem uplne merit teplotu a nejak to resim min a min a jsem trpelivejsi. Tak treba to ted pujde lip :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny