Žáha, reflux, svědění

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15475
13.12.14 22:53

@achesa1 Taky mi hodně sladkého vadí. Ale - mlíko nemůžu vůbec, to je mi zle okamžitě. A teď mi pomohlo sladký. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
13.12.14 22:53
@Sára 1 píše:
@majki.r Rennie je v těhotenství přímo doporučovaný. Ale i tak ho ještě nemám doma. Nechce se mi brát nic. Jen jak se přidalo to svědění, tak už mi to připadá skoro neúnosný.
S ekzémem tě lituju. Mám pocit, že se udrbu. A ty ruce - to je fakt děs. Vadí mi i voda - ruce popraskané do krve. Jdu uklízet - vezmu si rukavice, ruka se mi malinko zpotí a - je to uplně stejné, jako kdybych ty rukavice neměla.

Jojo, úplně chápu :hug: Mě dneska stačil výlet na Vyšehrad, jak jsem se malinko zapotila, tak jsem myslela, že se udrbu. Přitom to nešlo, přes kabát, pak už jsem se nemohla dočkat, až dorazíme domů a já se osprchuju a namažu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15475
13.12.14 22:54

@Kofolová Soda mě nějak neláká. :( Ale třeba to zkusím. Nekouřím a alkohol taky nepiju :lol: Perlivé nápoje taky nepiju. V předchozím těhotenství mi trošku pomáhalo pití coly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15475
13.12.14 22:56

@majki.r Čím se mažeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
13.12.14 23:04
@Sára 1 píše:
@majki.r Čím se mažeš?

Modrou indulonou, na ni nedám dopustit :-) Pak taky obyčejnou vazelínou z lékárny a kokosovým olejem. Ale indulona vede :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15475
13.12.14 23:16

@majki.r Já ji snad zase zkusím. Už nevím, čím se mazat. Něco si koupím, po x recenzích, těším se, jak mi to pomůže a ono je to úplně k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
13.12.14 23:20
@Sára 1 píše:
@majki.r Já ji snad zase zkusím. Už nevím, čím se mazat. Něco si koupím, po x recenzích, těším se, jak mi to pomůže a ono je to úplně k ničemu.

Tím jsem si taky prošla :-) Utratila jsem šílené sumy za přípravky z lékáren, typu La Roche Posay, Vichi, Aderma…všechno na nic, na všechny jsem alergická. I třeba Excipial u Lipolotio nesnesu, jsem pak v jednom ohni.
Ale bez indulony ani ránu, dneska jsem si zas koupila tři, mám hroznou spotřebu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
13.12.14 23:36

@Sára 1 je to hnus a drzim palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15475
13.12.14 23:47

@majki.r Excipial - ten nesnáším. Doktorka mi ho pořád psala, jak je to úžasný. Já se po něm mohla udrbat. Už nikdy více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
13.12.14 23:51

@Sára 1 To máš stejnou zkušenost jako já, já nesnesu od doktorky skoro nic, jen ty úplně čisté základy jako leniensku, ambiderman nebo vazelínu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3377
14.12.14 02:06

Zdravim. Tak me dr na zahu napsal Omeprazol galmed. V tehu je bezpecny a opravdu mi pomohl. Ted uz beru jen rennie. Kdyz mi jedna tableta nepomuze, tak hned uziji jeste jednu a hned je mi dobre. V tehu je rennie urcite bezpecny. Muze se uzit bez problemu i 10tbl denne, takze se toho nebojte. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15475
14.12.14 08:28

@majki.r Kdysi mi taky doktor psal různé mastičky na ten ekzém na rukách. Nikdy nic nepomohlo. Pak jsem byla u jiné doktorky, napsala Triamcinolon a zmizelo to. Když se to objevilo, tak stačilo dvakrát namazat a zase byl klid, až to zmizelo uplně. Takže já nemám averzi vůči kortikoidům. V podstatě jsem se toho na x let zbavila díky nim. Předtím to bylo jen neustálé trápení pořád dokola. Jenže když jsem si o Triamcinolon řekla na jaře (po tom, co mi doktorka zkoušela dávat různé jiné mastičky - i hodně silné kortikoidy), tak jsem dostala trošku jinou barvu, než byl kdysi a vůbec mi nepomohl. Nepomohlo mi nic. Jen mi na chvíli pomohlo pořád promazávat Neutrogenou, ale to už taky nepomáhá. Hlavně mi vadí, že mám pořád namočené ruce - doma na mateřské to je prostě pořád. A teď nemažu ničím a jsem na tom stejně jako netěhotná. Takže poslední dobou mi ani ty kortikoidy nepomohly. Byla mi doporučena konopná mast - že jsem blázen mazat se kortikoidama (říká někdo, kdo nepoznal pořádný ekzém) a že konopná mast pomůže na vše. Zkusila jsem ji 3 krát a nikdy více. Bylo to ještě horší. Ambiderman ani vazelína mi nepomáhají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
14.12.14 08:57
@Sára 1 píše:
@Andrejka81 Já ho mám ještě doma, minule jsem ho přestala brát dost rychle kvůli potížím. Ale… bez doporučení lékaře to brát nebudu a i tak se ho bojím - mohlo by být i hůř. Uvidím, jak to se mnou dopadne. Teď jsem si dala mořské plody - čokoládu - a přestože se sladké nemá, tak mně se trošku ulevilo. Tak to fakt nechápu.

@Sára 1
Mně teda fakt problém nikdy nedělal, nerozumím tomu, můj lékař říkal, že ho v těhotenství předepisoval i jeho manželce, ale jako každé léky mají vedlejší účinky, tak i ten Helicid.

• Citovat
  • Upravit
Qwentin
14.12.14 08:58
@Sára 1 píše:
@Kofolová Soda mě nějak neláká. :( Ale třeba to zkusím. Nekouřím a alkohol taky nepiju :lol: Perlivé nápoje taky nepiju. V předchozím těhotenství mi trošku pomáhalo pití coly.

Tak mne soda také nepomáhala, akorát mi z ní bylo špatně. 8o

• Citovat
  • Upravit
12550
14.12.14 14:29
@Sára 1 píše:
@majki.r Kdysi mi taky doktor psal různé mastičky na ten ekzém na rukách. Nikdy nic nepomohlo. Pak jsem byla u jiné doktorky, napsala Triamcinolon a zmizelo to. Když se to objevilo, tak stačilo dvakrát namazat a zase byl klid, až to zmizelo uplně. Takže já nemám averzi vůči kortikoidům. V podstatě jsem se toho na x let zbavila díky nim. Předtím to bylo jen neustálé trápení pořád dokola. Jenže když jsem si o Triamcinolon řekla na jaře (po tom, co mi doktorka zkoušela dávat různé jiné mastičky - i hodně silné kortikoidy), tak jsem dostala trošku jinou barvu, než byl kdysi a vůbec mi nepomohl. Nepomohlo mi nic. Jen mi na chvíli pomohlo pořád promazávat Neutrogenou, ale to už taky nepomáhá. Hlavně mi vadí, že mám pořád namočené ruce - doma na mateřské to je prostě pořád. A teď nemažu ničím a jsem na tom stejně jako netěhotná. Takže poslední dobou mi ani ty kortikoidy nepomohly. Byla mi doporučena konopná mast - že jsem blázen mazat se kortikoidama (říká někdo, kdo nepoznal pořádný ekzém) a že konopná mast pomůže na vše. Zkusila jsem ji 3 krát a nikdy více. Bylo to ještě horší. Ambiderman ani vazelína mi nepomáhají.

Tak triamcinolon jehodně silný kortikoid, toho bych se bála teď v těhotenství, já používám jen jemňoučký, ale i ten s rozmyslem. :nevim:
A tu konopnou mast ti doporučil kdo? já o tom pátrala a ptala jsem se odborníků, jak to je, a prý domácí konopné masti jsou výslovně zakázané v těhoteství. Můžou se jen ty masti z lékárny, obsahují technické konopí a to není tak účinné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí