Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@achesa1 Taky mi hodně sladkého vadí. Ale - mlíko nemůžu vůbec, to je mi zle okamžitě. A teď mi pomohlo sladký. ![]()
@Sára 1 píše:
@majki.r Rennie je v těhotenství přímo doporučovaný. Ale i tak ho ještě nemám doma. Nechce se mi brát nic. Jen jak se přidalo to svědění, tak už mi to připadá skoro neúnosný.
S ekzémem tě lituju. Mám pocit, že se udrbu. A ty ruce - to je fakt děs. Vadí mi i voda - ruce popraskané do krve. Jdu uklízet - vezmu si rukavice, ruka se mi malinko zpotí a - je to uplně stejné, jako kdybych ty rukavice neměla.
Jojo, úplně chápu
Mě dneska stačil výlet na Vyšehrad, jak jsem se malinko zapotila, tak jsem myslela, že se udrbu. Přitom to nešlo, přes kabát, pak už jsem se nemohla dočkat, až dorazíme domů a já se osprchuju a namažu.
@Kofolová Soda mě nějak neláká.
Ale třeba to zkusím. Nekouřím a alkohol taky nepiju
Perlivé nápoje taky nepiju. V předchozím těhotenství mi trošku pomáhalo pití coly.
@Sára 1 píše:
@majki.r Čím se mažeš?
Modrou indulonou, na ni nedám dopustit
Pak taky obyčejnou vazelínou z lékárny a kokosovým olejem. Ale indulona vede ![]()
@majki.r Já ji snad zase zkusím. Už nevím, čím se mazat. Něco si koupím, po x recenzích, těším se, jak mi to pomůže a ono je to úplně k ničemu.
@Sára 1 píše:
@majki.r Já ji snad zase zkusím. Už nevím, čím se mazat. Něco si koupím, po x recenzích, těším se, jak mi to pomůže a ono je to úplně k ničemu.
Tím jsem si taky prošla
Utratila jsem šílené sumy za přípravky z lékáren, typu La Roche Posay, Vichi, Aderma…všechno na nic, na všechny jsem alergická. I třeba Excipial u Lipolotio nesnesu, jsem pak v jednom ohni.
Ale bez indulony ani ránu, dneska jsem si zas koupila tři, mám hroznou spotřebu. ![]()
@majki.r Excipial - ten nesnáším. Doktorka mi ho pořád psala, jak je to úžasný. Já se po něm mohla udrbat. Už nikdy více.
@Sára 1 To máš stejnou zkušenost jako já, já nesnesu od doktorky skoro nic, jen ty úplně čisté základy jako leniensku, ambiderman nebo vazelínu…
Zdravim. Tak me dr na zahu napsal Omeprazol galmed. V tehu je bezpecny a opravdu mi pomohl. Ted uz beru jen rennie. Kdyz mi jedna tableta nepomuze, tak hned uziji jeste jednu a hned je mi dobre. V tehu je rennie urcite bezpecny. Muze se uzit bez problemu i 10tbl denne, takze se toho nebojte. ![]()
@majki.r Kdysi mi taky doktor psal různé mastičky na ten ekzém na rukách. Nikdy nic nepomohlo. Pak jsem byla u jiné doktorky, napsala Triamcinolon a zmizelo to. Když se to objevilo, tak stačilo dvakrát namazat a zase byl klid, až to zmizelo uplně. Takže já nemám averzi vůči kortikoidům. V podstatě jsem se toho na x let zbavila díky nim. Předtím to bylo jen neustálé trápení pořád dokola. Jenže když jsem si o Triamcinolon řekla na jaře (po tom, co mi doktorka zkoušela dávat různé jiné mastičky - i hodně silné kortikoidy), tak jsem dostala trošku jinou barvu, než byl kdysi a vůbec mi nepomohl. Nepomohlo mi nic. Jen mi na chvíli pomohlo pořád promazávat Neutrogenou, ale to už taky nepomáhá. Hlavně mi vadí, že mám pořád namočené ruce - doma na mateřské to je prostě pořád. A teď nemažu ničím a jsem na tom stejně jako netěhotná. Takže poslední dobou mi ani ty kortikoidy nepomohly. Byla mi doporučena konopná mast - že jsem blázen mazat se kortikoidama (říká někdo, kdo nepoznal pořádný ekzém) a že konopná mast pomůže na vše. Zkusila jsem ji 3 krát a nikdy více. Bylo to ještě horší. Ambiderman ani vazelína mi nepomáhají.
@Sára 1 píše:
@Andrejka81 Já ho mám ještě doma, minule jsem ho přestala brát dost rychle kvůli potížím. Ale… bez doporučení lékaře to brát nebudu a i tak se ho bojím - mohlo by být i hůř. Uvidím, jak to se mnou dopadne. Teď jsem si dala mořské plody - čokoládu - a přestože se sladké nemá, tak mně se trošku ulevilo. Tak to fakt nechápu.
@Sára 1
Mně teda fakt problém nikdy nedělal, nerozumím tomu, můj lékař říkal, že ho v těhotenství předepisoval i jeho manželce, ale jako každé léky mají vedlejší účinky, tak i ten Helicid.
@Sára 1 píše:
@majki.r Kdysi mi taky doktor psal různé mastičky na ten ekzém na rukách. Nikdy nic nepomohlo. Pak jsem byla u jiné doktorky, napsala Triamcinolon a zmizelo to. Když se to objevilo, tak stačilo dvakrát namazat a zase byl klid, až to zmizelo uplně. Takže já nemám averzi vůči kortikoidům. V podstatě jsem se toho na x let zbavila díky nim. Předtím to bylo jen neustálé trápení pořád dokola. Jenže když jsem si o Triamcinolon řekla na jaře (po tom, co mi doktorka zkoušela dávat různé jiné mastičky - i hodně silné kortikoidy), tak jsem dostala trošku jinou barvu, než byl kdysi a vůbec mi nepomohl. Nepomohlo mi nic. Jen mi na chvíli pomohlo pořád promazávat Neutrogenou, ale to už taky nepomáhá. Hlavně mi vadí, že mám pořád namočené ruce - doma na mateřské to je prostě pořád. A teď nemažu ničím a jsem na tom stejně jako netěhotná. Takže poslední dobou mi ani ty kortikoidy nepomohly. Byla mi doporučena konopná mast - že jsem blázen mazat se kortikoidama (říká někdo, kdo nepoznal pořádný ekzém) a že konopná mast pomůže na vše. Zkusila jsem ji 3 krát a nikdy více. Bylo to ještě horší. Ambiderman ani vazelína mi nepomáhají.
Tak triamcinolon jehodně silný kortikoid, toho bych se bála teď v těhotenství, já používám jen jemňoučký, ale i ten s rozmyslem. ![]()
A tu konopnou mast ti doporučil kdo? já o tom pátrala a ptala jsem se odborníků, jak to je, a prý domácí konopné masti jsou výslovně zakázané v těhoteství. Můžou se jen ty masti z lékárny, obsahují technické konopí a to není tak účinné…