Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky které jste měli miminka, co jsou při pláči strnuté a zaklánějí hlavičku dozadu, co to znamená víte někdo. Máme cvičit nošením miminka do klubíčka. Předem děkuji za odpověď Lucka
Nevím co to znamená ale taky hodně zakláníme hlavičku, nebo se překulí na bok a prohne se do luku i shlavičkou ![]()
Terrad píše:
Myslíš opistotonus?
no to bude zřejmě ono, zlepší se to?
ahoj,
my měli záklon veliký a začali cvičit Vojtovku..nyní je záklon již prakticky pryč:-) zeptala bych se na to neurologa…případně DD. ale jinak, jak říkáš, určitě stimulovat tak, ay nezaklánělo hlavičku, tedy do klubíčka, žádné hračky nad hlavu , kolotoč nad postýlkou mít hodně dole-nad bříškem, nekoukat na prcka ze zadu (myšleno aby si zaklonil hlavičku)…držím pěstičky(
Nanda píše:
ahoj,my měli záklon veliký a začali cvičit Vojtovku..nyní je záklon již prakticky pryč:-) zeptala bych se na to neurologa…případně DD. ale jinak, jak říkáš, určitě stimulovat tak, ay nezaklánělo hlavičku, tedy do klubíčka, žádné hračky nad hlavu , kolotoč nad postýlkou mít hodně dole-nad bříškem, nekoukat na prcka ze zadu (myšleno aby si zaklonil hlavičku)…držím pěstičky(
Děkuju moc ![]()
ahoj, máme stejný problém, zaklání hodně hlavičku, když je na bříšku tak jí zvedá až moc a zase do záklonu, když se vzteká tak se celej prohne do luku, pediatrička nás poslala k rehabilitační doktorce a od příštího týdne začínáme s Vojtovkou, prý to není žádná tragidie a když se začne cvičit, brzo je to ok, tak snad to tak bude, určitě se na to zeptej dětský doktorky, držím palce
jinak klubíčko taky praktikujeme, má to velkou výhodu, že krom toho se i krásně vyprdí:-) a taky máme praktikovat polohu na tygříka a po každém přebalení přitahovat nožičky k bříšku
Naše to taky dělala a začali jsme chvilku cvičit vojtovku a bylo to brzy pryč.
Syn šel také hned do luku a cvičili jsme kvůli tomu od tří měsíců Vojtovku. Nevím jestli zrovna to cvičení pomohlo, ale teď ťukám ťuky, ťuk, je to dobré. Rozhodně i klubíčkovat co nejvíce, dělá to miminům dobře. Hlavně pevné nervy se cvičením a ať je vše brzy v pořádku ![]()
Naše malá to začala dělat asi ve 14 dnech a popravdě mě ani nenapadlo ptát se doktorky, jestli je to špatně
Dělala to hlavně když se vztekala u krmení. Přestala to dělat sama od sebe asi po dvou týdnech ![]()
Mě to taky nenapadlo, že by to mělo být špatně
Až po delší době jsem se začala znepokojovat a než byl čas návštěvy doktora,malý to přestal dělat
Ahoj, náš malý to dělá taky, ale prý jen lehce, máme taky cvičit klubíčkováním, přijde mi, že se to dost zlepšilo, taky u klubíčkování hodně řval, dr říkal, že to proto, že má ty svaly tuhé a teď už skoro nepláče, tak si myslím, že se uvolňuje. Měla to i dcera, řekla bych úplně stejně jako syn a spravilo se to samo tím klubíčkováním.
Davídek i při pasení hlavu nezaklání, je vůbec rád, když jí nadzvedne z podložky
, ale snaží se, už mu to celkem jde, když chce. Zítra jdeme na kontrolu k dr, tak jsem zvědavá, co bude říkat, jestli se to zlepšilo nebo ne.
Ahoj, co je to to klubíčkování, můj 3,5 měsíční klučina dnes taky začal plakat, když jsem ho položila na záda, ale úplně hystericky a prohýbal se do luku. To klubíčko je, že ho opřu o hrudník a nožky přitáhnu?Díky.
Kalkani píše:
Ahoj, co je to to klubíčkování, můj 3,5 měsíční klučina dnes taky začal plakat, když jsem ho položila na záda, ale úplně hystericky a prohýbal se do luku. To klubíčko je, že ho opřu o hrudník a nožky přitáhnu?Díky.
Ano to je přesně ono.