Zakořenil Vám ananas?

36504
23.3.14 11:01

Zakořenil Vám ananas?

Podařilo se někomu vypěstovat ananas ze seříznutého vršku? Dobré rady sem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29350
23.3.14 11:25

@Burj Chalifa jednou se mi z něho povedlo vypěstovat parádní plíseň… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
23.3.14 11:27
@Regina Hero píše:
@Burj Chalifa jednou se mi z něho povedlo vypěstovat parádní plíseň… ;)

Fakt? Postupovala jsem podle návodu, tj, oškubala spodní listy až na jakýsi kmínek a dala do hlíny. Je to asi 14 dní, tedy jsem v očekávání. Jak jsi to udělala Ty? Kde to začalo plesnivět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
23.3.14 11:29

@Burj Chalifa aha… já jsem neoškubala ty listy… návod jsem neměla, je to už hodně dávno, internet jsme tu ani neznali, takže někdo o tom mluvil, ale nevěděli jsme, co s tím a tak to prostě tak nějak uhnilo a zplesnivělo… já to tenkrát jen to uříznuté dala do misky s vodou a čekala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
23.3.14 11:33
@Regina Hero píše:
@Burj Chalifa aha… já jsem neoškubala ty listy… návod jsem neměla, je to už hodně dávno, internet jsme tu ani neznali, takže někdo o tom mluvil, ale nevěděli jsme, co s tím a tak to prostě tak nějak uhnilo a zplesnivělo… já to tenkrát jen to uříznuté dala do misky s vodou a čekala…
Že jsi seřízla řízek - plátek s listy, že jo? No to jsem udělala taky, ovšem za pár dní to bylo dole oslizlé. Tak jsem mrkla na net a našla snad nějaký díl z receptáře, kde listy růžice oloupali na takový podzemní kmínek. Ten se dává do hlíny. Tak čekám, pozoruji, snad zakoření.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
23.3.14 11:34

@Burj Chalifa me se to povedlo, oskubala jsem par spodnich listu a dala do vody, po nejake dobe vylezly koreny, tak jsem zasadila do hliny. Vydrzel pres 3 roky ale bohuzel se mi nikdo nepovedlo vypestovat nejaky plod. Navod byl kdysi tusim v Loskutakovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
23.3.14 11:35

@Burj Chalifa jo, přesně tak, nejdřív to oslizlo a pak už to bylo nechutné a začalo to smrdět, sice jsem měnila vodu, ale stejně to nakonec šlo do popelnice… do hlíny jsem to nezkoušela… ale jak budu mít doma ananas, tak to asi vyzkouším znovu a lépe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
23.3.14 11:40
@bubli píše:
@Burj Chalifa me se to povedlo, oskubala jsem par spodnich listu a dala do vody, po nejake dobe vylezly koreny, tak jsem zasadila do hliny. Vydrzel pres 3 roky ale bohuzel se mi nikdo nepovedlo vypestovat nejaky plod. Navod byl kdysi tusim v Loskutakovi.

Aha, takže jsi dala ten oškubaný kmínek nejprve do vody? Za jak dlouho začaly rašit kořínky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
23.3.14 11:42

Babičce se to povedlo - tomu asi neuvěříte, ale prostě uřízla vršek, dala ho do květináče na okno (má na západad), ono to zakořenila, a teď už tam má dokonce mini plod 8o Já bych se mohla rozkrájet a všechno to chcípne, jí vyrostě všechno :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
23.3.14 11:42

@Burj Chalifa docela brzo, asi tak za týden, maximálně do dvou týdnů… ale přesně už fakt nevím, je to skoro dvacet let… ty brďo, nějak to letí… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3635
23.3.14 11:57

Taky mi zakořenil - oloupat listy až na kmínek, dát na pár dní do prázdné sklenice, aby oschnul a pak do hlíny. Tímhle postupem jich rostlo několik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
23.3.14 11:59

Mě se to dvakrát povedlo. Ananas je třeba uříznout tak, že u listů zůstane cca centimetr dužiny, ten je potřeba nechat pár dní vyschnout, většině mých známých při tom začal plesnivět, to je špatně, mě ne, já bydlela ve slunném suchém bytě.
Když je ananas dostatečně vyschlý, cca po týdnu, zasadit, zalévat do růžice a jen zřídkakdy…
U svého prvního pokusu jsem měla za to, že je neúspěšný protože dlouho se nic nedělo ale najednou po třech měsících se ujal, až poté jsem zjistila že takto dlouhou dobu skutečně má správně kořenit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
23.3.14 12:00

Aha, vyschnout :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
23.3.14 12:57

@Burj Chalifa korinky zacaly rasit az tak po 3 tydnech, vodu jsem menila pravidelne. Ja takhle vypestovala dva, akorat teda nechtely plodit potvory :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
23.3.14 13:04
@bubli píše:
@Burj Chalifa korinky zacaly rasit az tak po 3 tydnech, vodu jsem menila pravidelne. Ja takhle vypestovala dva, akorat teda nechtely plodit potvory :-(

Do jaké velikosti Ti ananas narostl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box