Založení vinotéky

3
2.3.22 20:06

Založení vinotéky

Dobrý den,
Chtěla bych si otevřít vinotéku.
Ráda bych si s někým o tom popovídala kdo má zkušenosti a popřípadě by mi i rád poradil.😊
A myslite že v této nelehké situaci to má vůbec smysl?
Děkuji za názory 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1785
2.3.22 20:15

Záleží kde, třeba tady v Brně je vinotéka snad na každém rohu, to je určitě velká konkurence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tuhy_LU
2.3.22 20:21

A co te k tomu motivuje? Čím by ses odlišovala od konkurence?

• Citovat
  • Upravit
7188
2.3.22 20:25

Mám brigádu ve vinotéce, za mě super kšeft. ALE! Záleží na umístění. Ta naše je v obchodním centru. Sama za sebe - do malých zastrčených vinoték nechodím, neb tam nemívám cestu, nedá se u nich pořádně zaparkovat, a taky cenově nemůžou konkurovat řetězci. Takže pokud máš dobrý místo, klidně bych do toho šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76616
2.3.22 20:41

@Nelča 96 ano, v této nelehké situaci to asi smysl má - někdo jí čokoládu někdo pije víno, teď mají tržby dob ré - co bude dál, neví nikdo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tuhy_LU
2.3.22 20:43

Aha, tak něco jako nakupakova vinoteka není muj šálek čaje. Já mam rada spis luxusní místa s atmosférou. A s různými řízenými degustačních. Ideálně vina od malých českých vinařů. Ale tomu musí člověk rozumět a mít k tomu osobní vztah.

• Citovat
  • Upravit
40414
2.3.22 20:45
@Nelča 96 píše:
Dobrý den,
Chtěla bych si otevřít vinotéku.
Ráda bych si s někým o tom popovídala kdo má zkušenosti a popřípadě by mi i rád poradil.😊
A myslite že v této nelehké situaci to má vůbec smysl?
Děkuji za názory 😊

A chtěla bys mít vinotéku jen na prodej domů anebo i s posezením?

Já osobně, kdyby to muselo být, tak bych šla jen do toho prodeje, na to, abych trávila svůj čas s několika stálými opilci, jak to je ve vinotékách, kam chodíme, bych neměla duševní sílu… :) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
2.3.22 21:07

Hele pokud se ptáš na emiminu, namísto toho, aby sis vypracovala základní byznys plán, zmapovala trh a konkurenci, tak ne, tak to nedopadne dobře. Doba nedoba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
2.3.22 21:24

Konkurence v tomto odvětví je obrovská, vinotéka na každém rohu a stovky eshopů. Taky dovážíme a prodáváme víno. Ale je to jen takové moje hobby. Úplný protipól od zaměstnání, které nás živí.
Víno miluju a nakupuju i jinde. Hledám na internetu vína která jsem někde ochutnala a zaujala mě a objednávám tam. Občas navštěvuju skvělou prodejnu italských vín v jednom větším městě. Hlavně kvůli prossecu. Krásná velká stylová prodejna, dobrá vína, velký výběr. Málokdy tam ale potkám dalšího zákazníka. Dnes už koupíš dobrá “pitelná´ vína v každém supermarketu. Za mě je to risk. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15826
2.3.22 22:00

Já jsem z vinoték zklamaný, hlavně z té obsluhy, takže raději objednávám z netu a ze zahraničí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
2.3.22 22:10

Víno objednávám ze Znovínu :pankac: jejich degustace a putování je příjemný bonus ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
671
2.3.22 22:36
@Ou píše:
Hele pokud se ptáš na emiminu, namísto toho, aby sis vypracovala základní byznys plán, zmapovala trh a konkurenci, tak ne, tak to nedopadne dobře. Doba nedoba. [/citace

:roll: Proč by si o tom s někým nemohla promluvit? Někdy mají tvoje názory hlavu i patu, ale čas od času přestřelíš. Na co si hraješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
3.3.22 08:17

Mám známého, který má už řadu let zavedenou vinotéku v krajském městě, v postranní uličce u náměstí.
Zvažuje, že to položí. Zakaznici si po Covidu zvykli nakupovat víno ve vinotekach v hyper/supermarketech. Posedět při vínku už nikdo nechodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
3.3.22 08:45

A rozumíš vínu? Máš k němu větší vztah než jen to, že umíš vyjmenovat pět druhů? Pro mě je tragédie přijít do vinotéky a zjistit, že o víně vím víc než prodavačka. Pokud chceš v dnešní době uspět, musíš nabídnout víc než ostatní a být něčím vyjímečná….,

• Citovat
  • Upravit
24815
3.3.22 08:51

Tvůj dotaz zní, jako bys o vínu a vinotékách nic nevěděla..
důležité je místo, atmosféra, ale hlavně zdroje vína, kontakty, ceny.. je velká konkurence.. ve vinotéce, kam chodím nejčastěji, berou vína od soukromých vinařů z Mikulovska a Podluží, ale spočítej si i náklady na dopravu, energie, daně.. no nevím, na zbohatnutí maličká začínající vinotéka nebude.. máš nějaké bližší-užší-osobní kontakty na vinaře, vinařství??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat