Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mne pomohl Macmiror. Po gynekologicke laparoskopii jsem mela komplikace s nutnosti reoperace a nasledne velmi silny zanet, pry kombinace kvasinek a bakterii, ale nevim jakych. Macmiror zabral rychle a zcela me vylecil.
Pak jsem ho jednou mela v tehotenstvi. To jsem 4 tydny krvacela (od 17. do 21. tt), pak mi v tom 21. tt dokonce odtekla plodovka. V nemocnici zjistili zanet. Opet Macmiror pomohl.
A 8leta dcera mela steptokokovy zanet od kousnuti hmyzem v intimnich partiich. Dostala Macmiror krem, a pomohl.
Napada me, mas partnera? A prelecil se take?
Jinak bych se celkovych ATB nebala. Casto je to lepsi nez tahle problemy.
Ja ho prave jednou uz mela a pomohl jen na chvili. Pokud mam kvasinky rozjete az buh vi kde tak hadam ze bez ATB to nevylecim uplne.
Partnera mam ale je to uz vic jak mesic co jsme spolu nemeli pomer a problemy zacali az tyden zpet takze vylucuji ze bych to mela od nej nebo ze by mohl mit neco on ode mne.
Chci mit uz hlavne klid od toho a to i za cenu toho ze bych se mela lecit i ATB. ![]()
@Anonymní píše: Více
To me mrzi. Ale kvasinky nejsou bakterie, na ty ti ATB nepomuzou. Proti kvasinkam jsou antimykotika. A to teda nevim, jestli existuji nejaka peroralni. No drzim palce, at se toho zbavis. Asi to chce celkove zlepsit imunitu, brat nejaka probiotika.
Byla jsem na gynde ale kultivaci mi nedelal a rovnou pri prohlidce rekl ze jsou to kvasinky a zaroven bakterie. Napsal mi macmiror na zavadeni zadny krem jenom ciste tablety na 8 dni a pry pokud to nezabere tak nasadime antibiotika takze netusim. Probiotika beru mam koupeny na 30 dni a jsem zvedava jestli to bude mit nejaky ucinek.
No tak kvasinky se poznaji na prvni pohled. Bakterie nevim, nejake asi ano. Ale stejne bych asi chtela kultivaci, protoze Macmiror pomaha na spoustu potvor, ale ne na vsechny. Ty globule jsou asi lepsi, jen se proste nemuzou dat malym holcickam. Nevim, jestli by bylo vhodne doplnit lecbu globulemi jeste kremem.
Je super, ze zkousis probiotika. A jak pisu, pokud se nemuzes zbavit kvasinek, tak na to ti ATB nepomuzou. Naopak by mohla uskodit tvoji posevni mikroflore. Ale pokud se nemuzes zbavit i bakterii, tak bych se ATB nebranila. A k lecbe treba doplnovat vaginalni probiotika, pokud lekar nebude proti.
Joo kvasinky ano ale dosti jsem cetla ze se zamenuji s laktobacilozou tak snad do sebe zbytecne nervu nejaky tablety. Co se tyce te bakterialni infekce tak co vim ja tak bych ji mela mit ted prvne tak snad macmiror pomuze a nebudu muset litat na gyndu jeste takhle pred Vanocemi. Dobre, dekuji za rady.
A jeste jsem se chtela zeptat je moznost ze by mohl kvasinky zamenit za laktobacilozu? Pry to vypada stejne a pozna se to jen podle pH
To nevim. Ja jsem se o lactobaciloze dovedela az dnes od tebe. Ale je fakt, ze podle informaci z internetu se to asi da snadno zamenit ![]()
Noo prave ze taky jsem si o tom dosti cetla tak snad do sebe nebudu cpat macmiror zbytecne ![]()
Dobry den, chci se zeptat zda vam macmiror pomohl od kvasinek a bakterialni infekce nebo jste k tomu museli brat celkove antibiotika aby jste se toho zbavili? Trpim tim dosti a macmiror uz mam predepsany podruhé a pry pokud by to nepomohlo tak by jsme nasadili celkove atb tak nevim jestli mam spolehat na macmiror nebo se smirit ze budu mit i atb