Zánět prsu, mléko neteče

Anonymní
27.6.18 22:33

Zánět prsu, mlicko neteče

Ahoj :srdce:
Píšu za svou kamarádku :kytka: Jdu pro radu. Je týden a kousek po porodu a ma zánět prsu. Vysoké horečky a od včera atb. Prso ma bolavé, horké a tvrdé. Maličký se nechce prisat a když odsava tak vůbec nic neteče a ani když předem nahriva. Prosím mate nějaké rady aby to povolilo a nechalo se odstrikat. Moc děkuji za všechny rady :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7939
27.6.18 22:35

Babsky recept je naklepat zelne listy a udelat obklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
27.6.18 22:41
@Anonymní píše:
Ahoj :srdce:
Píšu za svou kamarádku :kytka: Jdu pro radu. Je týden a kousek po porodu a ma zánět prsu. Vysoké horečky a od včera atb. Prso ma bolavé, horké a tvrdé. Maličký se nechce prisat a když odsava tak vůbec nic neteče a ani když předem nahriva. Prosím mate nějaké rady aby to povolilo a nechalo se odstrikat. Moc děkuji za všechny rady :kytka:

Tak to jsem zazila 4×. Nezavidim a boli to jak cert. Je ji zle a slaba jak moucha. 40horecky. Tak doporucuji kojit jen ze zdraveho prsa. Zanet a upchane mlekovody musi porad masirovat pod teplou sprchou odstrikat mleko aby tlak zmensil. Pomahaji i studene opklady po sprche na gazu dat bily jogurt nebo tvaroch a prilozit na bolave misto. Pred spanim at si da paralen(ten muze i kdyz koji).Zitra bude lip jen nezoufat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
27.6.18 23:47

Au, jednou jsem taky zažila :( asi odsává odavačkou, lepší je odstříkat, prs nahřát a promasírovat a pak tisknout z obou stran od shora postupně až ke dvorci. Miminko by mělo sát bradičkou k bolavému místu. To chlazení stačí i studeným obkladem, ať je brzy lépe.

Tady je to celkem dobře popsané https://www.nutriklub.cz/…t-zanet-prsu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
28.6.18 08:19

Já jsem ještě natírala prso slivovicí, ne dvorec, jen tu tvrdou část, co je normální kůže. Přes to jsem dala do látkové pleny tvaroh. Před kojením prso nahřát ve sprše. A většinou po druhém paralenu tzn po cca 6 hodinách syn dokázal zatvrdlinu vycucnout. Jak už bylo napsáno výše, dobré je, když dítě pije bradičkou směrem k zatvrdlině. Nebo aspoň nosem, pokud brada není možná. Ale už jsem kojila i na čtyřech, dítě pode mnou na zádech, aby mělo bradu nahoru. Já ale teda měla vždy jen retence bez teplot, zánět jsem měla jen jednou a u toho zase zatvrdlina nebyla. Rada na později, mně zatvrdliny dělá pevná podprsenka a noční košile, které mají takové to překřížení, že se odklopí jen ta část na prsu. Ta gumička pod prsy mi vždy vyleze trochu výš a jak štípne prso napůl, tak je hned zatvrdlina na světě. Tak jsem tyhle košile vyřadila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
28.6.18 08:42

@Hadrnozka Souhlasím s tou podprsenkou, doma nejlépe na volno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
28.6.18 10:12

Urcite tvaroh. Sama jsem zatim jeste nemela zanet, ale svagrova, mamka i tchyne radily, ze jim pomohl obklad z tvarohu ;) rozmasirovat pod horkou vodou a pak ten tvaroh…

@natyber ja bych treba na volno taaaak rada chodila aspon doma :mrgreen: ale pak jsem mela na kosili nebo tricku mokry fleky od mlika :lol: navic mam celkem velky prsa a jeste nality me pak bolej, jak to tahne dolu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí