Zánět spojivek u dítěte, udělala jsem to špatně?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
19.6.25 16:26

Zánět spojivek u dítěte

Ahoj holky, dcera měla včera trochu červené očka, mnula si je, večer měla trochu hnisu, ale po optalmo septonex dobrý. Ráno měla jedno očko zalepené. ( Nic hrozného) Od té doby oko jen slzí, žádný hnis, není ani moc zarudlé, jen spodní víčko úplně nepatrně nateklé. Dr nám napsala tobrex. Já si ale myslím, že to má spíše alergického rázu, protože i kýchá, zda se ze má i vysusenou nosní sliznici, protože každý den ráno smrka krev, ale po mořské vodě izotoniske ještě víc kýchá. Dala jsem mu tedy prozatím allergodril oční kapky. Myslíte, že jsem udělala špatně? Mě nepřijde, že by byla na tobrex, když jí neteče hnis a oči nejsou vyloženě zarudlé. PS: Dr dceru neviděla.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31272
19.6.25 17:16

Proc si nechavas bez kontroly predepisovat leky, ktere pak ale nechces dávat? Jestli mela cerveny zhnisany oči, jsou kapky vhodné.
Myslis, ze alergicke kapky jsou mene drastické?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.25 17:31

@Mar__tanka1983 protože jsem ji volala a vidět nás nechtěla. Ptala jsem se, zda máme dorazit. Ne, nejsou méně drastické, ale pokud dám tobrex na bakteriální zánět spojivek a bude to virového či alergického puvodu, bez hnisu jen se složením tak asi nepomůže že

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.6.25 17:32
@Anonymní píše: Více

Se slzenim, ne složením. Překlep.

• Citovat
  • Upravit
14686
19.6.25 17:44

Ohledně kapel neporadím. Ale já doktorce v těchto případech ani nevolám. Pošlu jí fotku a popis potíží, ona případně zavolá pro doplňující informace a pošle recept.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11628
19.6.25 19:56
@Anonymní píše: Více

Mám teď podruhé za sebou to samé.
Hnis z očí mi teče hlavně v noci, spolu asi se slzami, jelikož mám polepené tváře a vlasy.
Doporučuji fakt poctivě kapat a po doporučenou dobu.
Poprvé jsem to zkrátila a vrátilo se to.
A jsem i alergik, ale tohle u mne bylo/je bakteriální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí