Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nešla bych. Dítě neuhlídáš, ať si nesahá na oči a stejnou rukou pak na ostatní. Brýle na očích neudrží takhle malé dítě. Dnešní akci bych vynechala.
Je to evidentně bakteriální. Zánět v oku nezpůsobují žádné speciální bakterie, ale většinou bakterie běžně přítomné na kůži nebo v dýchacích cestách. Navíc je zaléčený. Já bych šla.
Nešla bych s virovým, ale na ten by ATB nezabrala.
@Havlova píše: Více
Vidis, dobre vedet. Ja vzdy deti se zanetem oka/oci drzela mimo kolektiv. Vzdy byl bakterialni.
Pokud už syn nemá hnis a používáte antibiotické kapky, mělo by to být pod kontrolou, ale já bych raději zůstala doma, aby se zánět úplně doléčil a neriskovala, že to rozšíří na ostatní. Zvaž, jestli by nebylo lepší nechat ho ještě den v klidu, i když chápu, že je to pro staršího syna zklamání.
Ahoj. Dvouletý syn se včera ráno vzbudil s hnisavým okem. Hned jsem volala na dětské v nemocnici. Dostali jsme antibiotické kapky. Ptám se doktora, že zítra - jako dnes v neděli - máme dětskou akci, vystoupení a jestli můžeme. Doktor mi řekl, že už budou zabírat antibiotika, takže jít můžeme. Dnes už se syn vzbudil bez hnisu, má to pouze zarudlé.
Jde i starší syn a moc se těší. I tak ale přemýšlím, měl doktor pravdu a můžeme tam dnes jít?
Edit: Je to akce, kde se nikdo nebude znát, dokážu uhlídat, aby syn na nikoho nesáhnul a budeme v pozadí.