Zánět v oku a dětská akce?

Anonymní
22.9.24 07:27

Zánět v oku a dětská akce?

Ahoj. Dvouletý syn se včera ráno vzbudil s hnisavým okem. Hned jsem volala na dětské v nemocnici. Dostali jsme antibiotické kapky. Ptám se doktora, že zítra - jako dnes v neděli - máme dětskou akci, vystoupení a jestli můžeme. Doktor mi řekl, že už budou zabírat antibiotika, takže jít můžeme. Dnes už se syn vzbudil bez hnisu, má to pouze zarudlé.
Jde i starší syn a moc se těší. I tak ale přemýšlím, měl doktor pravdu a můžeme tam dnes jít? :nevim:

Edit: Je to akce, kde se nikdo nebude znát, dokážu uhlídat, aby syn na nikoho nesáhnul a budeme v pozadí.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8945
22.9.24 07:46

Nešla bych. Dítě neuhlídáš, ať si nesahá na oči a stejnou rukou pak na ostatní. Brýle na očích neudrží takhle malé dítě. Dnešní akci bych vynechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5690
22.9.24 07:49

Rozhodně infekční ještě bude, nešla bych, jsem zodpovědná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41981
22.9.24 07:51

Je to evidentně bakteriální. Zánět v oku nezpůsobují žádné speciální bakterie, ale většinou bakterie běžně přítomné na kůži nebo v dýchacích cestách. Navíc je zaléčený. Já bych šla.
Nešla bych s virovým, ale na ten by ATB nezabrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15477
22.9.24 07:53

Šla bych. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22874
22.9.24 07:56

A já ne :)
Záněty v oku bývají dlouho infekční :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14694
22.9.24 08:27
@Havlova píše: Více

Vidis, dobre vedet. Ja vzdy deti se zanetem oka/oci drzela mimo kolektiv. Vzdy byl bakterialni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.24 08:49

Děkuju za názory 😊 🙏

• Citovat
  • Upravit
Kralovnal
23.9.24 03:08

Pokud už syn nemá hnis a používáte antibiotické kapky, mělo by to být pod kontrolou, ale já bych raději zůstala doma, aby se zánět úplně doléčil a neriskovala, že to rozšíří na ostatní. Zvaž, jestli by nebylo lepší nechat ho ještě den v klidu, i když chápu, že je to pro staršího syna zklamání.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA