Zánět v těle u 5-leté?

19.8.24 19:33

Zánět v těle u 5-leté?

Má někdo zkušenost s podobným stavem prosím? Téměř 5-léta dcera se druhý týden v červenci vrátila z příměstského tábora s hustší žlutou rýmou. Nasadili jsme čaje, bylinky a lichořeřišnici, která u nás na počínající stavy neduhů zafunguje téměř vždy, mírné zlepšení, jen občasné zasmrkání. Dalších hromadných akcí se neúčastnila, byla čilá, veselá, moc jsme neřešili. Další týden se k mírné rýmě (ale stále husté)přidala asi na 2 dny bolest v krku, kloktala sůl, šalvěj, bolest pominula, mírná rýma přetrvávala. Od té doby asi 1 den bolelo ouško, 1 den údajně nožičky, 1 den mandle..
Shrnutě řečeno, už více jak měsíc máme doma na jednu stranu úplně fit dcerku, která celé dny lítá po venku, záhony i talíře po jejích náletech zejí prázdnotou, na druhou stranu rýmu stále mírnou má, a sem tam se přidá něco navíc, ale nikdy nelehne s teplotou nebo něčím vážnějším. A je pravda, že má poslední dobou občas pěkně vzteklé a protivné období, ale to nevím, zda se zdravotním stavem přímo souvisí :lol:
Vždycky si řeknu, když večer skuhrá s bolavým krkem, že tedy druhý den už konečně zajdeme k doktorovi na nějaké vyšetření, druhý den je úplně cajk a já už si pomalu přijdu jak blázen..
Je možné, že má v sobě nějakého třeba streptokoka, kterého prostě jinak než antibiotiky ven nedostaneme? Či nějaký zánět, který se občasně projevuje? Dá se na to vůbec nějak přijít, třeba CRP?
Zítra už opravdu asi zajdeme, už mi to nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76450
19.8.24 19:36

@monalisa007 covid třeba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76450
19.8.24 19:36

@monalisa007 kdyby měla v těle zánět, těžko by běhala celý den a měla chuť k jídlu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9722
19.8.24 19:45

Nemůže mít na něco alergii? Máš vysledované, co se děje předtím, než se objeví příznaky? Třeba kontakt se senem, nějakým zvířetem, koupání v rybníce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.8.24 19:50

@Jahru Vše výše zmíněné dělá téměř každý den, jsme na statku, celý den venku, v senu, trávě, mezi zvířaty,..bohužel nějaký vysledovaný konkrétní jmenovatel nemám, přijde mi, že se např oproti červnu nic nezměnilo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.8.24 19:50

@stinga To mě nenapadlo, to ji možná udělají testy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42009
19.8.24 19:57

A co kdyby nějakou dobu nelítala a byla v klidu? Ono to tělo má víc sil zabojovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8704
19.8.24 20:02

Já bych jí dala dva, tři dny klidu. Žádný lítání, bazén atp. U nás se toto děje, když děcka „prechodi“ jakoukoliv rymecku. Dokud nemají aspoň víkend klidovej režim, tak je jim pořád něco, ale vlastně nic. Jak si odpocinou, najednou je to pryč. Rýma je sice jen rýma, ale pořád je to virus, tělo musí bojovat a na boj potřebuje klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ruzzicka
20.8.24 03:50

Určitě zajděte k lékaři, aby se na dcerku podíval. Může se jednat o přetrvávající zánět nebo infekci, kterou by mohl odhalit například test CRP nebo výtěr z krku. Lepší je mít jistotu a případně nasadit správnou léčbu, aby se předešlo dalším komplikacím.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA