Měl jste někdo zánět zvukovodu? Jak probíhá léčba?

Jrk
494
6.2.09 02:25

Zánět zvukovodu

Chtel bych se zeptat, zazil jste to nekdo? At u ditete, nebo u sebe. Jak probihala lecba? A jake byly pruvodni priznaky ( bolest, zalehlost usi, piskani, selest atd.), jak trvaly dlouho ktere?

Nebavim se o zanetu stredniho ucha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8179
6.2.09 08:15

Bolest dost, myslela jsem, že mám zánět středního ucha. Dr. mi zvukovod šetrně vyčistila a na:,–(ila ATB kapky. Horečku jsem neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jrk
494
6.2.09 09:24

A kdy vam odeznela, tedy pokud jste ji mela, zalehlost a trochu strnulost ucha?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5044
6.2.09 09:59

Ahoj,

já jsem měla zánět zvukovodu, když byl Matyáš malinkej. Byla to hodně velká bolest, navíc Máťa ještě neudržel pořádně hlavičku, tak když jsem ho držela, tak se vždycky rozkymácel a hlavičkou mě prásknul do toho ucha. Zánět jsem měla nakonec v obou uších, dali mi antibiotika ve formě masti. Napustili tím pruh gázy a ten mi narvali do uší (tím pádem jsem nic neslyšela a byla jsem pořád v pohodě, že Matyáš vůbec nebrečí :lol: ). Asi po 14ti dnech jsem pak přešla na kapky.
Bylo to hodně nepříjemné, ale mám pocit, že jak mi vy:,–(ili ty antibiotika, tak jsem slyšela hned normálně.

Tereza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
6.2.09 11:16

Měla jsem já, bolest bych řekla tak střední, nejvíc mi vadilo zalehnuté ucho - ten tlak. Na bolest mi zabíral Iboprufen. Po nasazení ATB a propláchnutí se dost ulevilo. Cca 14 dnů jsem léčila jedno ucho, pak přešel zánět do druhého ucha, tam to bylo rychlejší - léčba trvala asi týden. Pak jsem byla cca ještě 2 x na propláchnutí.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3087
6.2.09 11:18

já na záněty zvukovodu trpím…
velká bolest,neslyšíš…
vždy atb,pak kapky,bez bolesti za tři dny,normálně slyšíš tak do pěti dnů…
ať tě to brzy přejde!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jrk
494
6.2.09 11:49

Ja mel prave dost velkou bolest, ale ted beru jakesi kapky a po kontrole mi rekli ze je jiz vse v poradku. Ovsem porad mi v uchu jakoby zaleha (stejne jako po koupani) a slabe piska.
No a ten doktor mi rikal ze je to snad normalni tak me zajimalo jak to probiha u jinych a jak dlouho to trva. To mi ten doktor nebyl schopen rict, navic ktomu mam dost osklivy kasel a predtim nez jsem ten zanet dostal jsem mel i poradnou chripku. Proste kdyz se dari tak se dari … :-)

Ale jak ctu tady nektere prispevky musim rict ze je mi vas lito, asi jste na tom byly hur.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
6.2.09 13:51

Já už si nepamatuju, za jak dlouhou dobu jsem slyšela normálně :nevim: Ale jistě vím, že to nebylo nijak dlouho … Zato si pamatuju, že jsem si pak užívala, jak najednou perfektně slyším.

Ale v uších mi nepískalo, každý to má asi trochu jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
otipax
26.3.10 12:58

Zanet zvukovodu

Prosím o radu od Pondelka trpim velkymi bolestmi Praveho zvukovodu lekař na orl mi zvukovod vyplachl a napsal mi kapky do ucha otok se nezmirnil a nadale pretrvava ve stredu jsem ho opět navštívyla a dal mi otipax 3*3 kapky a nasadil mi antibiotika amoxiklav a lečba opět nezabrala dnes jsem ho opět navštivyla a predepsal mi pět druhé antibiotika Dalacin co 8 hod jsem opravdu zoufala dokonce mě chtěl i hospitalizovat.prosim vas o nějakou radu kdo se ocitl v podobné situaci jako ja Děkuji Buranova Vladka :oops:

• Citovat
  • Upravit
MartinCz64
6.7.10 15:55

Ahoj,zánět zvukovodu právě léčím.Pozná se lehkým zatžením za jakoukoliv čast ucha směrem od těla,kdýž cítíte silnou bolest,je to zánět zvukovodu a bylo by dobré,kdybyste vyhledali lékařskou pomoc.Ovšem není to nic strašného,ucho se nepíchá jkako při zánětu st.ucha ale jen rozkapává kapkami.Během tří dnů už bolest necítíte ale určitě dokapejte dávky předepsané doktorem.Nejlepší kapky na zánět zv.jsou asi kapky Garasone ovšem na lékařský předpis. :wink:

• Citovat
  • Upravit
MartinCz64
6.7.10 16:01

zkuste garasone pokáždé mi pomohl…je to ozkoušené…během tří dnů by mělo být vše OK. :wink:

• Citovat
  • Upravit
Lukasadamek
1.8.10 12:58

Zanet zvukovodu

Mam prave zanet zvukovodu a bolesti kterou jsem trpel uz netrpim ovsem trva to uz tden a stale si kapu kpk do usi ale porad neslysim kd mi ucho odlehne ?

• Citovat
  • Upravit
tere2
19.8.11 16:20

Souhlasím. Taky trpím na záněty zvukovodu a garasone vždy do několika dnů zabere. Teď naposledy jsem měla ten zánět horší, tak mi doktorka na jeden den vložila do zvukovodu proužek gázy s garasonem. Líp a intenzivněji se to vstřebává.

• Citovat
  • Upravit
bamba
21.12.12 21:27

Opakovaný zánět zvukovodu
Už víc jak tři měsíce se mi neustéle vrací zánět zvukovodu.Po odeznění potíží max. do dvou týdnů se objeví znovu. Teď to mám vylepšené tím, že ho mám v obou uších. Není tady nějaká bilinkářka, která by poradila jinou léčbu, než běhat neustále k lékaři?

• Citovat
  • Upravit
2
28.7.13 18:41

Ahojky já na to trpím od mala a pomáhá -opravdu mi pomáha netřesk. Kapat do ucha a opravdu do dvou dnu mám po bolestech. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí