Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj,chtěla by jsem se zeptat, jestli nemáte některá zkušenosti z kokosovou nebo polokokosovou matrací. Koupili jsme 2 polokokosové matrace pro dvojčátka. Když jsme je vybalili z igelitu, tak byly dost cítit. Už je to určitě měsíc, potahy jsem vyprala a hlavně jedna z těch matrací je pořád cítit…
Kupovali jsme matraci kokos-molitan na prvni ditko. Pak ji zabalili, uskladnili na pude a kdyz jsem ji po roce a pul vytahla dost zapachala. Rekla bych ale, ze nesmrdi ten kokos, ale pouzite lepidlo ![]()
Bala jsem se ji pouzit, aby mimco ten smradecek nedychalo, ale podarilo se ji vyvetrat a po navleceni potahu uz citi nebyla.
Já mám matraci v kombinaci kokos-molitan-kokos a teda vůbec nijak nezapáchá…potah jsem ještě vyprala a vše OK.
Tak teda nevím…
Možná záleží na výrobci…
Ahoj, obnovuji diskuzi, abych nezakládala zbytečně další vlákno.
Mimi s emá narodit zhruba za dva až tři týdny a včera jsme koupili v Ikee matraci do dětské postýlky. Je to už naše 4.té mimi, ale ač jsme postýlku po starších dětech schovali, matrace z ní se někam poděla a museli jsme tedy kupovat novou. Bohužel nebyla jiná volba, postýlka je taky z Ikey a ta má specifické rozměry, jiné než ostatní výrobci postýlek tady v zemi, kde žiju. Ikea není bůhvíjaká kvalita, ale překvapilo mě, jak po vybalení z igelitu ta matrace hnusně chemicky smrdí. Okamžitě jsem v pračce vyprala ten nesvrchnější pratelný povlak, ten tenký pod ním se nedá prát, jen otírat, tak jsem ho otřela vodou smíchanou s alkoholem a dala matraci větrat na balkon, ale i přes noc to nevyčichlo a pořád to stejně chemicky smrdí. Zajímalo by mě, jestli ty matrace někdo testuje pro vhodnost použití novorozenci? Úplně se bojím malou na tom nechat spát a dýchat ten smrad. Ještě, že jsme pořídili i košík na mimi a případně malou nechám chvilku spinkat v tom a tu smraďošku matraci větrat i několik týdnů…
Má někdo podobnou zkušenost s IKEA matrací do postýlky a vyčichlo to eventuelně? Jedná se o matraci JÄTTETRÖTT.
@Gargamel Ta se u nás ani neprodává… IKEA tvrdí, že chemikálie neobsahují a jsou testovány, ale kdo ví. Zkus ji reklamovat.
Z Ikey smrdi i ty dospelacke, kamaradka take nadavala a vetrala nekolik tydnu nez to vycpelo. Muzes jim zkusit zaslat dotaz, pripadne pohledat na dTestu nebo nekde jinde, jestli to nekdo netestoval
Matrace jsou samozřejmě testované, ani ten zápach dítěti neublíží. Nech to větrat, brzy to vyčichne. Nenechávej to ale na balkoně, ale někde, kde je suchý vzduch. Vlhkost ten zápach v matraci uzamyká.
Já jsem asi divná, ale mě ta vůně nové matrace nevadí, naopak mi to voní, jinak bych řekla, že to rychle vymizí… IKEA si zakládá na bezpečnosti, a různých testech, takže bych se toho vůbec nebála ![]()
Zkušenost s matrací z IKEA nemám. Ale koupila jsem jinde a smrděla hrozně, ani po 3 týdnech větrání to moc nevyčichlo, tak jsem se domluvila s výrobcem a poslala mu ji zpátky (říkal, že tak smrdí to lepidlo). Vybrala jsem pak jinou u jiného výrobce a ta nesmrděla vůbec. Škoda, že musíte mít jedině tuhle kvůli těm rozměrům
Ale taky bych s tím měla problém nechat v tom smradu spát novorozence (mně by také nebylo příjemné na něčem takovém spát).