Zápach nové matrace

93
16.4.11 10:32

Zápach nové matrace

Ahoj,chtěla by jsem se zeptat, jestli nemáte některá zkušenosti z kokosovou nebo polokokosovou matrací. Koupili jsme 2 polokokosové matrace pro dvojčátka. Když jsme je vybalili z igelitu, tak byly dost cítit. Už je to určitě měsíc, potahy jsem vyprala a hlavně jedna z těch matrací je pořád cítit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4823
16.4.11 12:07

Kupovali jsme matraci kokos-molitan na prvni ditko. Pak ji zabalili, uskladnili na pude a kdyz jsem ji po roce a pul vytahla dost zapachala. Rekla bych ale, ze nesmrdi ten kokos, ale pouzite lepidlo :nevim:
Bala jsem se ji pouzit, aby mimco ten smradecek nedychalo, ale podarilo se ji vyvetrat a po navleceni potahu uz citi nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2439
17.4.11 10:27

Já mám matraci v kombinaci kokos-molitan-kokos a teda vůbec nijak nezapáchá…potah jsem ještě vyprala a vše OK.
Tak teda nevím… :think: Možná záleží na výrobci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
7.6.20 07:04

Ahoj, obnovuji diskuzi, abych nezakládala zbytečně další vlákno.

Mimi s emá narodit zhruba za dva až tři týdny a včera jsme koupili v Ikee matraci do dětské postýlky. Je to už naše 4.té mimi, ale ač jsme postýlku po starších dětech schovali, matrace z ní se někam poděla a museli jsme tedy kupovat novou. Bohužel nebyla jiná volba, postýlka je taky z Ikey a ta má specifické rozměry, jiné než ostatní výrobci postýlek tady v zemi, kde žiju. Ikea není bůhvíjaká kvalita, ale překvapilo mě, jak po vybalení z igelitu ta matrace hnusně chemicky smrdí. Okamžitě jsem v pračce vyprala ten nesvrchnější pratelný povlak, ten tenký pod ním se nedá prát, jen otírat, tak jsem ho otřela vodou smíchanou s alkoholem a dala matraci větrat na balkon, ale i přes noc to nevyčichlo a pořád to stejně chemicky smrdí. Zajímalo by mě, jestli ty matrace někdo testuje pro vhodnost použití novorozenci? Úplně se bojím malou na tom nechat spát a dýchat ten smrad. Ještě, že jsme pořídili i košík na mimi a případně malou nechám chvilku spinkat v tom a tu smraďošku matraci větrat i několik týdnů…

Má někdo podobnou zkušenost s IKEA matrací do postýlky a vyčichlo to eventuelně? Jedná se o matraci JÄTTETRÖTT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
7.6.20 08:15

@Gargamel Ta se u nás ani neprodává… IKEA tvrdí, že chemikálie neobsahují a jsou testovány, ale kdo ví. Zkus ji reklamovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4152
7.6.20 08:30

Z Ikey smrdi i ty dospelacke, kamaradka take nadavala a vetrala nekolik tydnu nez to vycpelo. Muzes jim zkusit zaslat dotaz, pripadne pohledat na dTestu nebo nekde jinde, jestli to nekdo netestoval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
7.6.20 08:40

Matrace jsou samozřejmě testované, ani ten zápach dítěti neublíží. Nech to větrat, brzy to vyčichne. Nenechávej to ale na balkoně, ale někde, kde je suchý vzduch. Vlhkost ten zápach v matraci uzamyká.

• Citovat
  • Upravit
7228
7.6.20 09:05

Já jsem asi divná, ale mě ta vůně nové matrace nevadí, naopak mi to voní, jinak bych řekla, že to rychle vymizí… IKEA si zakládá na bezpečnosti, a různých testech, takže bych se toho vůbec nebála :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
7.6.20 15:47

Zkušenost s matrací z IKEA nemám. Ale koupila jsem jinde a smrděla hrozně, ani po 3 týdnech větrání to moc nevyčichlo, tak jsem se domluvila s výrobcem a poslala mu ji zpátky (říkal, že tak smrdí to lepidlo). Vybrala jsem pak jinou u jiného výrobce a ta nesmrděla vůbec. Škoda, že musíte mít jedině tuhle kvůli těm rozměrům :-( Ale taky bych s tím měla problém nechat v tom smradu spát novorozence (mně by také nebylo příjemné na něčem takovém spát).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4