Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Aby prádlo vonělo dlouho tak mezi komínky dávám jednou za čas ty vonavé hadříky do sušičky… jinak mám sušičku a z ní to prádlo super voní, ale jen s těmi hadříky ![]()
V lete susit ven na slunci, v zime je to horsi. Ja davam do machani ocet, ten pomaha od smradu, ale uz jsem se tu taky docetla, ze se to pry nema, ale nezkoumala jsem, pradlo i pracka zijou
Nebo holt prat na delsi programy, my tohle mame od svagra a poustim na takove ty 2.5 hodinove nebo kolik a byva to ok.
Taky máme na chatě takový babičkovský odér a vše co tam je tím načuchne
řesím to sanytolem, ten mi moc voní
@Pe-G A ta sanytol desinfekce se nastříká po vyprání, do dávkovače, bubnu, nebo…? ![]()
@Ju21na Souhlas, vyprat na vyšší teplotu, kdyby ani 60°C nepomohlo, tak klidně 90°c ![]()
@jahodacervena To mám trošku strach, že se mi to prádlo zdrcne, když doporučovaná je 40
![]()
Na zatuchlé prádlo nebo “jeté” po silném propocení používám dezinfekci na prádlo z DM, zápach odstraní bez problémů.
@Anonymní píše:
@Pe-G A ta sanytol desinfekce se nastříká po vyprání, do dávkovače, bubnu, nebo…?
Nalijes to do zásobníku místo aviváže.
@Anonymní píše:
@jahodacervena To mám trošku strach, že se mi to prádlo zdrcne, když doporučovaná je 40![]()
Jasně, max na 60° na 90° dávám jen čistit pračku
![]()
@Anonymní píše:
@Pe-G A ta sanytol desinfekce se nastříká po vyprání, do dávkovače, bubnu, nebo…?
Je to tekutý přípravek, stačí dát do zásobníku na aviváž s troškou aviváže, klidně můžeš ![]()
Kupuju desinfekce v DM a bývá i značka Savo.
Z DM mám i sprej na ovonění prádla, bývá v regále s aviváží.
@jahodacervena píše:
@Ju21na Souhlas, vyprat na vyšší teplotu, kdyby ani 60°C nepomohlo, tak klidně 90°c
tak to může trička rovnou vyhodit, to se zničí,
já na 90 peru utěrky a občas ručníky
Ahoj holky,
Mám docela dilema co se týče vůně prádla. Prádlo mi klasicky voní poměrně dobře, jen teda vůně moc nevydrží, přitom používám kvalitní prací prostředky z Německa, ale teď řeč o něčem jiném.

Děti jezdí k babičce, která má ve svém domovu takový typický pach, který nechci říct, že je zatuchlina, ale můžeme si to tak představit. Když se poté tu „zatuchlinu“ snažím vyprat, tak to z toho prádla prostě stejně nedostanu a „smrdí“ pořád jak u babičky.
Peru hodinový program na 40°C, 800 otáček, pračka BEKO.
Nemá někdo nějaký nápad co s tím?
A když už jsme u toho, co používáte, aby vám prádlo vonělo co nejdéle? Díky za rady