Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zapoměla jsem si vzít HA hned první den, může to mít nějaký vliv na celý cyklus? Ještě napíšu, že jsem celý den silně krvácela..
@kissi vliv by to mít žádný nemělo
max bych se 7 dní chránila ještě např kondomem. Jinak ale vliv na ms žádný, pokud budeš dál užívat, jak máš ![]()
Prvni den uzivani nebo po pauze? No ono je to vlastne celkem jedno, v obou pripadech se chran jeste jinak. Mrkni do pribalaku, budes to tam mit napsane jak dlouho.
Pokud vím, tak v 1. týdnu je to největší problém. Musíš si tabletku vzít hned jak to zjistíš a pak se ještě min. dalších 7 dnů chránit i jinak. A teda v mém příbalovém letáčku se řeší i to, jestli jsem v předchozím týdnu měla sex…asi je nějaká možnost početí :/ ale na celý cyklus si myslím to vliv nemá.
1 den po pauze, nějak jsem na to zapoměla, plno starostí všude a tak… No a děsně jsem krvácela tak možná i proto mi to vypadlo z hlavy
@kissi píše:
1 den po pauze, nějak jsem na to zapoměla, plno starostí všude a tak… No a děsně jsem krvácela tak možná i proto mi to vypadlo z hlavy
klid, nic se nestane. 7 dní další ochrana, pak už je to v cajku ![]()
@kissi
v klidu… vem si ji co nejdříve a pak pokračuj v braní tak jak máš… a tak týden raději s kondomem ![]()
Pokud nechceš, aby Ti to ovlivnilo cyklus (jeho délku), tak máš 2 možnosti - buď zobneš 2 prášky v jeden den (mě osobně pak bývá ale špatně, takže moc nedoporučuji) nebo si pak další pauzu o den zkrať, aby ses vrátila na původní rozvrh cyklu. Pokud je Ti to jedno, tak to neřeš, začni zobat brášky a dělej, jako by se nic nestalo. A co se týká kondomu - je to možná jistota, ale moje doktorka mi dokonce řekla, že s ohledem na délku užívání HA, že je kondom „zbytečný“. Tak jsem jí poslechla a maminkou nejsem, ani když mám takovýhle kiks 2× do roka ![]()
Já bych se radši chránila
Ona by se pauza prodlužovat neměla, potom je ten účinek narušený.
Dobrý den, potřebuji se zeptat. Tento týden byl pro mě strašně vyčerpávající a řešila jsem různé věci (tohle mě samozřejmě neomlouva) a úplně jsem zapomněla vzít si 5 dní po 7 denní pauze na odmenstruovani prášek. Můžete mi poradit jak dále pokračovat? ![]()