Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, jsem pěkně v pr.eli. Jsme na víkend v Maďarsku a já teď zjistila, že nemám občanku
Asi zůstala doma na stole. Co teď?? Vím, že bych měla na zastupitelský úřad, ale to je v pátek večer nesmysl a v neděli odpoledne se máme vracet. Kde se mám teda nabonzovat, nebo co s tím.
Jo a že jsem úplně pitomá, vím.
Neřešila bych to. V EU jsem ji snad ani nepotřebovala, pokud jsem neletěla. Prokázat se můžeš případně i řidičákem.
@Antonie Bolavá vůbec bych to neřešila.. předpokládám že jste tam autem.. dostala ses bez OP do Maďarska, dostaneš se i domu 😀
@Antonie Bolavá píše:
Ahoj, jsem pěkně v pr.eli. Jsme na víkend v Maďarsku a já teď zjistila, že nemám občankuAsi zůstala doma na stole. Co teď?? Vím, že bych měla na zastupitelský úřad, ale to je v pátek večer nesmysl a v neděli odpoledne se máme vracet. Kde se mám teda nabonzovat, nebo co s tím.
@MrsNorris No ještě mě právě neubytovali😅 Občanku mám vyfocenou v telefonu, tak kdyby jim stačilo číslo, tak to mám.
Hlavně že jsem hledala dětem pasy, ale podívat se, jestli jsem si dala občanku do peněženky mě nenapadlo
@matkabagristy Ahoooj! No nervy na dranc. Do toho se celou cestu hádám s chlapem. Víkend jako korálek. Že já radši nesedím doma ![]()
@Antonie Bolavá píše:
Ahoj, jsem pěkně v pr.eli. Jsme na víkend v Maďarsku a já teď zjistila, že nemám občankuAsi zůstala doma na stole. Co teď?? Vím, že bych měla na zastupitelský úřad, ale to je v pátek večer nesmysl a v neděli odpoledne se máme vracet. Kde se mám teda nabonzovat, nebo co s tím.
Když jsi projela tam, projedeš zpátky. Držím palce.
@Antonie Bolavá píše:
Tak přece sama sebe nepráskneš. Dojela jsi tam bez problémů, tak snad dojedeš i domů. kdyby náhodu byla někde kontrola, tak dělej blbou, jako že ta občanka musí prostě někde být
Čtu, že máš OP vfocenou v mobilu, tak bych byla úplně v klidu. nestresuje se a užij si víkend ![]()
Neřeš to, a nedostan se do takové situace, kdy po tobě bude chtít orgán doklady ![]()
Kdyby se to čirou náhodou stalo, sehraj roli nebohoé zmatené turistky a hraj to na soucit.
Jeste mas karticku pojistovny, ne? Ta je snad dulezitejsi.
Ted uz to nevyresis, zkus na to nemyslet.
(Ja takhle zjistila na druhym konci republiky, ze nemam doklady, ani ten ridicak… Ty nervy, no.)
Jooo, takhle jel můj poměrně snědý kamarád bez dokladů přes dvoje hranice v době vrcholící uprchlické krize. Ukecal to. ![]()
moje top-kámoška kdysi vzala moje dvojčata pár km do Polska - brala to jako malý výletek na koupák a „malý příhraniční styk“, holkám bylo šest, občanky i pasy měly doma, byl to její momentální nápad a nějak to neřešila ![]()
zavolala mi až z toho Polska, že „asi něco posr-ala“ ![]()
a co myslíš
přesně jak se tu píše
dostaly se tam
dostaly se i domů ![]()
dnes se v okolních státech de facto nekontroluje
nestresuj a nezatěžuj si srdce a cévy a mozek zbytečně
tohle fakt dáte
i kdyby s řidičákem nebo kartičkou pojišťovny, Bin Ladin nejsi, tak Klííd ![]()
ona taky nesedí v krimu za únos dětí (i když příjemné by to při případné kontrole fakt nebylo)
Z mé zkušenosti je to úplně náhodné. Některá ubytování nechtějí doklady vůbec (i když by ze zákona měli legitimovat všechny cizince?), někde stačí jeden dospělý s ID na pokoj, někde si to vyplníš sám jak chceš, jinde se lustruje každý, případně se každý doklad i fotí.