Zapomínání? Napomenutí

144
20.1.23 21:08

Zapominani? Napomenuti

Ahoj prosim nemate zkusenost po kolikatym zapomenuti dostava zak napomenuti? Dnes se sousedce vratilo dite s napomenutim s tim ze zapomela+-5 za pololeti :think: a dostalo napomenuti tridniho ucitele za,,Neplneni skolnich povinosti “ ( bylo to zapominani ciste jen pomucky … ucebnice, sesit…) Jiny problem neni :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7221
20.1.23 21:11

A rodiče nekontrolují? Měla jsem takovou mini vychytávkou na hřbet sešitu a knížek jsem si nalepila štítky ze zkratkami předmětů. Nemusela jsem se pak hrabat v sešitech a sáhla po barevném štítků. :nevim: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
20.1.23 21:14

To je čistě individuální a pančelka si nějak zjevně zapomněla všimout že má odměnovat žádoucí chování a ne upínat pozornost na nežádoucí a tím ho posilovat.

Kašli na napomenutí, respektive je potřeba dítěti vysvětlit, že to není něco, proč by mělo být otrávené ze školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138

To je čistě individuální a pančelka si nějak zjevně zapomněla všimout že má odměnovat žádoucí chování a ne upínat pozornost na nežádoucí a tím ho posilovat.

Kašli na napomenutí, respektive je potřeba dítěti vysvětlit, že to není něco, proč by mělo být otrávené ze školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144

Myslim ze kontroluji obcas, preci jen je v 5. tride ale stane se.. nereknu kdyby to bylo kazdou chvili no prijde mi to jako krute potrestani :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
20.1.23 21:15
@Ou píše:
To je čistě individuální a pančelka si nějak zjevně zapomněla všimout že má odměnovat žádoucí chování a ne upínat pozornost na nežádoucí a tím ho posilovat.Kašli na napomenutí, respektive je potřeba dítěti vysvětlit, že to není něco, proč by mělo být otrávené ze školy.

Ty jsi zase chytrá jak rádio ty pančelko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
20.1.23 21:19
@Dorotka30 píše:
Myslim ze kontroluji obcas, preci jen je v 5. tride ale stane se.. nereknu kdyby to bylo kazdou chvili no prijde mi to jako krute potrestani :roll:

Ono ti dítě sousedky nebude říkat, kolikrát zapomnělo, samozřejmě, že se odprezentuje jako chudáček. Situaci znáš z doslechu, emoce do ní nevkládej, protože nevíš, kolikrát vlastně zapomněla. Mimochodem - rodiče o tom jistě informováni byli a i o tom, za kolik zapomínání se ukládá napomenutí. Nevím, proč to tak hrotíš. Napomenutí je napomenutí, nohu jí nikdo neřeže. Holt se bude líp připravovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30323
20.1.23 21:21

@Dorotka30 u nás je to školním řadu a stačí 5 krát zapomenout a je to napomenutí. Pak dalších 5 durka atd až k 3 z chování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
20.1.23 21:22

:nevim: jestli dítě očividně často něco zapomíná tak je přece normální že dostane napomenutí ne? Mělo by dostat pochvalu nebo jak? :nevim: Zapomínání věcí problém je. Nebo budeme děti chlácholit že je to v pohodě? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
20.1.23 21:26

@hanka.br. Nebo ty chytra nejsi ne? Nikoho litovat nebudu, ditko nema duvod lhat samo prislo s ofocenym papirem o zapominani :mrgreen: no prave ze pani ucitelka trosku zapomela na seznameni pri kolika zapominani se davaji dutky 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
20.1.23 21:29

@EvaEpic neprijde mi za 5mes neco 5× zapomenout :think: rozhodne nikdo nepise p pochvale a chlacholeni chtela sem ciste vedet jestli nekdo nema prehled prave o tom zapominani… rozhodne jsem to nepsala proto aby mi nekdo odepisoval s rejpanim a jak trotlovi :nevim: jinak dekuji za tvou odpoved a uz prosim nereaguj dekuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
20.1.23 21:32
@Dorotka30 píše:
@hanka.br. Nebo ty chytra nejsi ne? Nikoho litovat nebudu, ditko nema duvod lhat samo prislo s ofocenym papirem o zapominani :mrgreen: no prave ze pani ucitelka trosku zapomela na seznameni pri kolika zapominani se davaji dutky 8o

Ale prosím tě. Na to, že se jedná o sousedky dítě víš nějak moc přesně, že paní učitelka zapomněla cosi sdělit. O první třídu se asi nejedná, takže sousedka měla jistě dost času seznámit se s klasifikačním řádem školy. Moc na ty pohádky sousedce neskákej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31191
20.1.23 21:33

@Dorotka30 U nas po 5 zapomenutich ucitelka kontaktuje rodice a pokud se to pak nezlepsi, tak za 10 je napomenuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
20.1.23 21:33

Chtela bych videt dite co nikdy nic nezapomelo.. :P a nemyslim si ze proste za 5 mesicu zapomenou 5× je buhvi jakej duvod k napomenuti 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
20.1.23 21:34
@EvaEpic píše: :nevim: jestli dítě očividně často něco zapomíná tak je přece normální že dostane napomenutí ne? Mělo by dostat pochvalu nebo jak? :nevim: Zapomínání věcí problém je. Nebo budeme děti chlácholit že je to v pohodě? :lol:

Zapomene v průměru jednou za měsíc, fakt je to moc? Ještě, že já žádné poznámky nedostávám, zapomínám pořád něco ;) pyžamo do skolky, náhradní kalhoty, nebo oteplováky naopak ve školce…telefon doma a můžu pokračovat… na střední jsem 2× někde v MHD nechala tělocvik a v hospodě brusle, jako blbý, ale prostě stane se ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin