Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj prosim nemate zkusenost po kolikatym zapomenuti dostava zak napomenuti? Dnes se sousedce vratilo dite s napomenutim s tim ze zapomela+-5 za pololeti
a dostalo napomenuti tridniho ucitele za,,Neplneni skolnich povinosti “ ( bylo to zapominani ciste jen pomucky … ucebnice, sesit…) Jiny problem neni ![]()
A rodiče nekontrolují? Měla jsem takovou mini vychytávkou na hřbet sešitu a knížek jsem si nalepila štítky ze zkratkami předmětů. Nemusela jsem se pak hrabat v sešitech a sáhla po barevném štítků.
![]()
To je čistě individuální a pančelka si nějak zjevně zapomněla všimout že má odměnovat žádoucí chování a ne upínat pozornost na nežádoucí a tím ho posilovat.
Kašli na napomenutí, respektive je potřeba dítěti vysvětlit, že to není něco, proč by mělo být otrávené ze školy.
To je čistě individuální a pančelka si nějak zjevně zapomněla všimout že má odměnovat žádoucí chování a ne upínat pozornost na nežádoucí a tím ho posilovat.
Kašli na napomenutí, respektive je potřeba dítěti vysvětlit, že to není něco, proč by mělo být otrávené ze školy.
Myslim ze kontroluji obcas, preci jen je v 5. tride ale stane se.. nereknu kdyby to bylo kazdou chvili no prijde mi to jako krute potrestani ![]()
@Ou píše:
To je čistě individuální a pančelka si nějak zjevně zapomněla všimout že má odměnovat žádoucí chování a ne upínat pozornost na nežádoucí a tím ho posilovat.Kašli na napomenutí, respektive je potřeba dítěti vysvětlit, že to není něco, proč by mělo být otrávené ze školy.
Ty jsi zase chytrá jak rádio ty pančelko.
@Dorotka30 píše:
Myslim ze kontroluji obcas, preci jen je v 5. tride ale stane se.. nereknu kdyby to bylo kazdou chvili no prijde mi to jako krute potrestani
Ono ti dítě sousedky nebude říkat, kolikrát zapomnělo, samozřejmě, že se odprezentuje jako chudáček. Situaci znáš z doslechu, emoce do ní nevkládej, protože nevíš, kolikrát vlastně zapomněla. Mimochodem - rodiče o tom jistě informováni byli a i o tom, za kolik zapomínání se ukládá napomenutí. Nevím, proč to tak hrotíš. Napomenutí je napomenutí, nohu jí nikdo neřeže. Holt se bude líp připravovat.
@Dorotka30 u nás je to školním řadu a stačí 5 krát zapomenout a je to napomenutí. Pak dalších 5 durka atd až k 3 z chování.
jestli dítě očividně často něco zapomíná tak je přece normální že dostane napomenutí ne? Mělo by dostat pochvalu nebo jak?
Zapomínání věcí problém je. Nebo budeme děti chlácholit že je to v pohodě? ![]()
@hanka.br. Nebo ty chytra nejsi ne? Nikoho litovat nebudu, ditko nema duvod lhat samo prislo s ofocenym papirem o zapominani
no prave ze pani ucitelka trosku zapomela na seznameni pri kolika zapominani se davaji dutky ![]()
@EvaEpic neprijde mi za 5mes neco 5× zapomenout
rozhodne nikdo nepise p pochvale a chlacholeni chtela sem ciste vedet jestli nekdo nema prehled prave o tom zapominani… rozhodne jsem to nepsala proto aby mi nekdo odepisoval s rejpanim a jak trotlovi
jinak dekuji za tvou odpoved a uz prosim nereaguj dekuji ![]()
@Dorotka30 píše:
@hanka.br. Nebo ty chytra nejsi ne? Nikoho litovat nebudu, ditko nema duvod lhat samo prislo s ofocenym papirem o zapominanino prave ze pani ucitelka trosku zapomela na seznameni pri kolika zapominani se davaji dutky
Ale prosím tě. Na to, že se jedná o sousedky dítě víš nějak moc přesně, že paní učitelka zapomněla cosi sdělit. O první třídu se asi nejedná, takže sousedka měla jistě dost času seznámit se s klasifikačním řádem školy. Moc na ty pohádky sousedce neskákej.
@Dorotka30 U nas po 5 zapomenutich ucitelka kontaktuje rodice a pokud se to pak nezlepsi, tak za 10 je napomenuti.
Chtela bych videt dite co nikdy nic nezapomelo..
a nemyslim si ze proste za 5 mesicu zapomenou 5× je buhvi jakej duvod k napomenuti ![]()
@EvaEpic píše:jestli dítě očividně často něco zapomíná tak je přece normální že dostane napomenutí ne? Mělo by dostat pochvalu nebo jak?
Zapomínání věcí problém je. Nebo budeme děti chlácholit že je to v pohodě?
Zapomene v průměru jednou za měsíc, fakt je to moc? Ještě, že já žádné poznámky nedostávám, zapomínám pořád něco
pyžamo do skolky, náhradní kalhoty, nebo oteplováky naopak ve školce…telefon doma a můžu pokračovat… na střední jsem 2× někde v MHD nechala tělocvik a v hospodě brusle, jako blbý, ale prostě stane se ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.