Zapsání dítěte do více školek?

1486
24.10.17 10:00

@malyprinc12 tak pokud je ta druha soukroma, proc by to neslo? U nas treba chodi nektere deti tri dny do bezne skolky a dva do montessori.

A pres letni prazdniny tu bezne funguje klouzava dochazka-takze kazdy tyden muze byt dite v jine skolce - tedy v te, ktera je zrovna otevrena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76638
24.10.17 10:05

@malyprinc12 u nás přes letní prázdniny vždy funguje jedna školka a chodí tam děti asi ze 14ti školek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16245
24.10.17 11:25
@malyprinc12 píše:
obě jsou státní…
u nás v době prázdnine není otevřená žádná školka…a při dotazu u jiné jsem byla odbyta, že nejsme ze spádové oblasti…

do dvou statnich nejde chodit, protoze nemuzou dve skolky dostavat prispevek na jedno dite. ALE behem prazdnin je to neco jineho. Vetsinou jsou skolky, ktere patri k sobe jako spadove. Nase skolka ma otevreno 14dni behem leta a dalsi 3 v okoli takzy 14dni a takto vykryji cele 2mesice. Akorat pokud chci aby moje dite chodilo do te jine skolky, musim do konce dubna nebo poloviny kvetna podat prihlasku a dite tam zapsat. Ale jedna se pouze o letni provoz.
Zjistite si ktere skolky zajistuji provoz vasi kdyz ta vase je zavrena. Vetsinou nejake jsou. :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24162
24.10.17 12:07

@malyprinc12 školka v naší dědině má jen prvních 14 dní, pak zavírá. Nikdy jsem nezjištovala, která další školka je otevřená, většinou jsme to zvládli zkombinovat - naše dovolená, prarodiče z jedné i druhé strany. Co nebylo pokryté, tak děti byly buď na příměstských táborech nebo ve firemní školce. Letos prázdniny budeme řešít znovu tábory ať příměstkými nebo u dcery možná i nějakým týdenním mimo domov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24162
24.10.17 12:46
@malyprinc12 píše: ..ano tak tohle je přesně ten důvod, proč to na vesnicích „jde“…„prarodiče“ z jedné i druhé strany (zdůrazňuji pouze tento důvod, protože tak to tady většinou je…) a když ti prarodiče jaksi nejsou, tak se na člověka koukají pomalu jako na prašivého…že nemá tzv. „kořínek“…takže si zato vlastně může sám, že ty prarodiče nejsou…vypadá to jako sranda, ale bohužel není…
Tímto „kombinovaným“ způsobem (bez těch prarodičů…) jsme to řešili minulé prázdniny, a řekla jsem si nikdy víc…

Otázka je, zda děti nemají prarodiče vůbec, nebo je nechtějí hlídat, ale my ani jedny prarodiče nemáme po ruce a na denní hlídání už vůbec. Děti k nim nebo s nimi jedou na týden.

Pokud bych neměla možnost prarodičů, tak holt větší objem táborů či já bych byla doma na homeofficu, ale zase vím, že ne každý může pracovat z domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.17 12:57

Měla jsem děti ve dvou různých školkách. V té jedné se střídali ob rok s druhou v téže čtvrti a měli otevřeno prvních 14. dní v červenci. Jednou ta, podruhé za druhá. Ostatní si musel člověk zařídit sám.
Druhé dítě mi chodilo do speciální školky. Chodily tam děti s dietami a různými jinými zdravotními problémy. Zavřeno měla celé 2 měsíce.
Na prázdniny se v květnu vypisovaly termíny, kdy budou otevřeny školky v té čtvrti a my se tam „mohli“ hlásit.
První rok mi bylo naznačeno, že mne se to netýká. Zařídila jsem si soukromé hlídání.
Druhy rok mi bylo naznačeno, že jsem se úplně zbláznila, že mám plně integrované dítě a jestli si myslím, že může chodit do normální školky, tak ať v téhle uvolníme místo 8o. A to mi šlo mi o týden, kdy měla službu „zdravá“ část naší školky. A fakt jsem to místo potřebovala. Mimochodem, později jsem se dozvěděla, že službu měly i naše učitelky, které dítě znaly.
Opět vyřešeno soukromým hlídáním.
Další rok jsem se nehlásila, ale už to bylo „pokud bude místo“ a následující rok „když si to domluvíte s ředitelkou té školky“.
To už jsem školku nepotřebovala, domluvila jsem si hlídání jiné.
Anonym kvůli mladšímu dítěti.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin