Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Děti mají stoly z IKEA. Mají teda bílé. Dají se tam kombinovat různé nohy i desky. Vem syna do ikey a podívejte se tam pro inspiraci. Myslím, že pokoj tam vybavíte za rozumné peníze ve slušné kvalitě. Ale herní židle tam mají příšerné. Na ty koukněte spíše do Jysku. Manžel tam má aktuálně dva favority. A to je hodně náročný uživatel.
U postele už jsem myslela na to, že časem bude mít slečnu… Takže jsme vybrali postel 140 cm širokou. Má vyvýšenou, takže pod ní je uložený prostor, po boku jsou ještě skříňky a poličky. Takže tam má věci, co by jinak měl v šuplíku pod stolem (ty mi přijdou teda i šílené nepraktický a vždycky mi překážely). Stůl má velký z alzy, který se dá zvedat, takže u něj může i stát a vejdou se mu tam dva monitory a spoustu herních serepetiček. Pod stolem má jen case. Herní židli nechtěl, ty mu nejsou pohodlné.
Když chce modrou, ať má modrou. My jsme v létě starší dceři zařizovali nový pokoj u mých rodičů. Protože u nich ve městě dělá SŠ a můj původní byl 30 let starý. Takže nevyhovující. Je zvyklá od mala, že má bílý nábytek a postel 140/200. Stěny má bílé. Ale má ráda barevné doplňky. Na zeď chce síť na fotky a poznámky. Tak toho se držela. Do zařizování mluvila, říkala si, co chce a co se ji nelíbí. Ona tam bude žít minimálně 4 roky. A možná dalších pět let během vysoké.
Potřebujeme, ať se cítí dobře. Doma má kombinaci od truhláře na míru vestavnou skříň a Sconto postel, stůl, křeslo na čtení. U našich si vybrala vybavení v Mobelix. Manžel teda prskal, že se to blbě skládalo, protože mají divné návody. Ale poradil si a pokoj je hezký, praktický pro dospívající osobu. Postel, matrace, skříň a stůl vyšel na 38 tis. Zrovna byla teda akce. Nábytek dovezli. Skonto a IKEA vozí taky všude. Myslím, že se dá vybrat. Vzít kluka do obchodu, podívat se, sednout a klidně vyzkoušet. Dcera má v pokoji velké okno přes celou stěnu a balkonové dveře. Skříň musela být za otvíráním balkónových dveří. Takže bylo třeba dodržet určitou hloubku skříně. S tím prostě nešlo hnout, ať jinde nezavazí.
@Snorlaxik píše: Více
A kde jste nakupovali postel apod? Ten herní stůl…můžete napsat konkrétně jaký máte? děkuji moc…pro inspiraci…
Nechem radit nic konkretne, ale uvazoval by som takto:
1. Herne veci maju vacsinou iny dekor/farby ako bezne veci
2. Snazil by som sa aby aspon jedna vec bola v ‚beznej‘ farbe/dekore pretoze nic nevydrzi vecne a ked sa bude nieco dokupovat/menit aby to bolo k comu zladit
3. Je mozne ze svietiaci stol je teraz strasne cool ale za rok to uz nebude chciet
4. Vyberal by som veci s co najhrubsim ‚drevom‘ a co najbytelnejsou stavbou
Ja uvazujem skor praktickym smerom, takze moj vyber by asi neocenil, ale aj napriek tomu by som sa snazil drzat nejakeho primerane rozumneho ducha aby sa to dalo pouzivat, nejako to vypadalo a zaroven to trosku vydrzalo.
Mohlo by byt zaujimave z niecoho mu urobit taky vlastny projekt, ze by si sam skusil nieco urobit, ja som z 2 starych skolskych katedier vyrobil rohovy stol, strekol to metalizou a vrch nechal nalakovane drevo. Stale sa mi to paci.
Ak mas viac penazi tak existuju krasne dizajnove stoly na zakazku, napriklad zakladne dosky v epoxyde , alebo stoly zo zabudovanym PC …
Ale osobne by som s tym mal problem pretoze to tak nejak nieje prakticke, iba krasne a drahe a to je pre mna malo, ale ako som pisal pubertak ma ine predstavy.
@rsisa postel máme tuhle
https://casterdesign.cz/…ova-p523.htm?…
Stůl není úplně herní. Ale svítí má klávesnici. Dřív na stole míval i led barevné pásky, ale to už ho přešlo. Takže stůl má tenhle typ, jen jinak barevnou desku. https://m.alza.cz/…d6161023.htm
U nas si vybral pubertak barvy seda/bila/cerna. Stul je v bilem lesku, cerne zavesy, zidle bilo seda…atd Kup mu svitici klavesnici a nejake led svetylka pod strop, vypada to cool a kdyz se mu to prestane libit, nebude to takovy problem.
Pokud chce světle modré stěně, tak bych mu je dopřála. Proč ne.
A ano, pro puberťáka je nejdůležitější nařachaný počítač, velký stůl s deseti monitory a veliká židle, kde bude trávit 90% volného času. Oblečení může mít klidně na zemi a spát může na gauči…
![]()
My tedy velký srůstají máme z Ikee.
Jinak tedy krom stolu bych řešila hlavně herní PC a dobré sluchátka
My tedy ještě měli obložení na stěně, protože když Paříži, kdo to měl poslouchat
- fakt nebyly potichu do sluchátek ![]()
Ale to byla drobnost … konzoli zase páří v prosotorném vaku. Jo a hodila se mini lednice ( hlavně v létě) a chytrá domácnost ( takové to projevit). Jinak modrá proč ne. Je to jeho pokoj. Lepší než černá ![]()
A postel udržitelný minimálně 140/200.
@kocourGarfield hele, když paří jeden, tak je to ještě dobré. mě takhle jedou doma online občas obě děti i s manželem (všichni společně jednu hru). a před tím už fakt člověk neuteče ![]()
@nozu u nás občas pařili 4
a nebo se slezli s kamarády a hráli u nás
Ale mají vlastní patro, jen v noci se to dost rozléhalo, pokud mezi nimi byl nepařič
měl to nahoře těžké. Ale klukům je už 18 a 17. To nejhorší období myslím máme za sebou ![]()
Bledemodre steny jsem v pokojicku take mela, ale jen dve, ta s oknem byla bila a na jedne byla vestavna skrin, o te neuvazujes? Jinak moje dite ma bledemodry koberec a prakticke to fakt neni! Nabytek tedy bily, ale je to mala mistnost.
Ahoj všem,
, on chce hlavně herní stůl a židli, stů ať svítí a tak…
zařizuji synovi 14 let pokoj. počínaje vymalováním, podlaha…komplet. Syn by chtěl zdi světle modré…nevím, co si o tom myslíte? Podlaha lino…
Ale co dál? Chce herní stůl, nějaý větší, aby se vešel velký monitor, dalo se i učit apod. To mám v úmyslu vybrat na nějakém eshopu…
Zbývá herní židle, ta se musí vyzkoušet, skříň, postel, nějaké boxy pod stůl nebo ke stolu na školní potřeby apod…místnost je velká, takže se můžu rozšoupnout
Otázka zní, kde vše nakoupit, kvalita za rozumnou cenu, nemám neomezený ropočet a aby bylo vše ve stejném stylu, barvě nebo jak to napsat…vše buk nebo tak. Sconto? Ikea? Dáte tip? přivítám tip na cokoli, kamenný obchod, e shop…na cokoli do toho pokoje, chci, ať se synovi líbí.
Ano, může si vybrat sám, ale on sám moc neví
Děkuji moc za všechny rady, tipy…