Zarudlá kůže a drbání u psa

2606
19.2.15 08:32

zarudla kuze a drbani u psa

Ahoj holky nas 4lety JRT se stale drbe a ma zarudlou kuzi na brise.Mate nekdo podobnou zkusenost?(dnes se chystam na vet. kliniku)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
308
19.2.15 08:55

Nase feny to mel taky… alergie na blechy… 1 tydne po dobu 3 tydnu jsem s nema chodila na injekce :) ted jich je prej vsude hafo…nase feny je dostaly i presto ze pravidelne odblesujeme, koupeme, vse pereme a strikame biokillem… at ma hafan brzo klid :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
702
19.2.15 09:24

Může být i určitý druh plísně :nevim:, uvidíte co Vám řekne vet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2606
19.2.15 09:28

No za chvilku tam jdu tak pak pisnu, mame 8mesicni dvojcataa tak hlavne at to neni nakazlive

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
19.2.15 09:29

@Leenuska kdyby to bylo od blech, byl by vidět i kousanec. Pravděpodobně to bude alergie, pupek je první místo kde se projevuje. Bohužel je čím dál víc pejsků, kteří na to trpí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2606
19.2.15 09:33

BrunoKri: hlavne at mu pomuzou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
19.2.15 09:39

@Leenuska My s tím bojujeme roky, u nás jsou to kvasinky, ale léčba moc nezabírá :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
19.2.15 09:49

To muj pes má taky alergii na blechy, jen ji potkáme a zrudne a drbe se, koncime většinou na veterine na injekcich.Taky pravidelne koupeme, kupujeme kapky, davame na to pozor a stejne se nám to nevyhne.To nás taky léčili na plisne, prasivinu atd než ji udělali testy na alergii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
19.2.15 09:56

@Leenuska to vám vet nevyřeší, je to jen o úpravě jídelníčku a elimanací zjistit na co ta alergie je což tedy někdy není vůbec jednoduchý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
19.2.15 10:07

@BrunoKri Dají se udělat testy na alergii z krve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1171
19.2.15 10:07

Naše fena to měla taky, nejdřív zarudlé břicho, postupně i v kožichu nad zadkem, až si tam vydrbala lysinu a měla z toho mokvající boláky. Vet. mluvil o alergii, nejspíš potravinové. Takže spec. granule, mastičky, kortikoidy, atb, ale nešlo uhlídat, aby jí nikdo nic nekrmil - stačil piškot a byli jsme na začátku. Každý týden kontrola, pokaždý tak 1000,– fuč. Jako poslední zoufalý pokus jsme zkusili BARF a strojkem srst nakrátko, aby se strupy líp hojily a teď máme klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
19.2.15 10:16

To dají, ale jsou drahý a post nepřesný… Taky jsme na BARFu a je to to nejlepší co jsme mohli udělat, alergie je peklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
19.2.15 10:27

Stojí tři tisíce, což mi nepřijde nějak závratná cena. A ano, je méně spolehlivý než kožní test, ale ne o moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
19.2.15 10:36

No to není, ale když se k tomu přičtou další věci myslím že už ta částka stojí za zvážení. Ale je to na rozhodnutí každýho z nás, já za ně raději koupím klukům maso přijde mi to přínosnější. Jak už jsem psala jsme na BARFu a máme po alergii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
19.2.15 10:40

Já na BARF nevěřím a alergii stejně nemáme ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný