Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Můj čtyřleťák byl doma od 5. do 14.10. - takže ani ne před měsícem a nyní už zase
rýma, kašel, on teda nesmrká, takže čekám, že z toho bude mít teplotu. Dnes ho má babička, ale nemocné dítě nehlídá, takže čekám, že od zítra budu opět doma.
Holka 8 let, druhá třída už od víkendu zase kašle, ta měla kolem 15.-20. října rýmu zaraženou v dutinách a teď teda kašel (mírný), u toho jí pobolívá v krku a to jdou dneska se školou plavat a odpoledne má trénink (také plavání), zatím ale tedy do školy chodí.
Já mam sice školkáče ale oproti loňsku taky katastrofa, nebyl ve školce nikdy dýl než týden v kuse a to už se mu vždycky koncem týdne zas rozjížděla rýma, kašel nebo oboje…
nevím co s tím
A u Dr jste byli, abys znala příčinu? Syn letos zatím nic, ve škole ještě nechyběl.
Mně syn kašle už měsíc! Četla jsem, že u dětí je to běžné, tak ještě vyčkávám. Doktorka by už cpala ATB, ale jelikož kašle tak 2× denně, tak se mi úplně nechce mu to cpát. Navíc kde bere jistotu, že to je bakteriální?
@Kriss Tina píše:
A u Dr jste byli, abys znala příčinu? Syn letos zatím nic, ve škole ještě nechyběl.
Byli, i na orl a proste kazdy mi rika ze to je ted normalni, ze zadny nalez nema. Ale ja fakt šílím.
U nas letos taky peklo. Skolkovej byl doma od začátku roku měsíc a půl dohromady…minulej týden dobral atb, odhlasila jsem ho ještě do zítřka, že ve středu půjde konečně po 2 a půl týdnech do školky… No a on dnes ráno začal kaslat, mě trefí fakt…začínám se rozhlížet po práci, chtěla bych nastoupit od pololetí, ale asi to ani nemá cenu. A k tomu máme další dvě děti, jedno teď dojíždí nemoc, druhý asi zacina…ale není to s nima tak hrozný, jen ten prostředí skolkovej je na hromadě fakt pořád, nechápu. Vitamínů máme doma víc než celá lékárna, jíme zdravé, hodně ovoce i zeleniny, otuzujeme, vždy nechám úplně dolecit, než pošlu do školky… ale všechno je k ničemu.
@Dobrej_tym píše:
Mně syn kašle už měsíc! Četla jsem, že u dětí je to běžné, tak ještě vyčkávám. Doktorka by už cpala ATB, ale jelikož kašle tak 2× denně, tak se mi úplně nechce mu to cpát. Navíc kde bere jistotu, že to je bakteriální?
no vidíš, já zase byla zoufalá, když doktorka léčila dceru s kašlem sirupkama 14 dní
po 14 dnech jí beztak atb dala - je úžasné být s kašlem 3 týdny na očr
@Dobrej_tym píše:
a když kašle 2× denně, tak to bych vůbec neřešila u doktorky, to snad i dospělý 2× denně zakašle a neřešíme to
Holky, klid, moje 4leta byla od září ve školce cca 2,5 týdne. Jako fakt nevím, v jaké práci to nebude vadit (hlídací babičky nemáme, mužův příjem je vyšší, takže OCR vždy na mě
)
Letos je to katastrofa a my, co mame tři děti, to máme o to horší. Pořád se to u nás točí. Čtyřletá je už tri tydny doma a porad ma hleny v krku. Roční má rýmu, prvňák je taky lehce chytlej, ale chodí do skoly. No a já to mam od dětí taky. Vlastně už normální stav. Dr. tvrdí, že je to běžné. Ještě, že jsem na MD. Brat si pořád OCR bych nechtěla.
@stinga píše:
a když kašle 2× denně, tak to bych vůbec neřešila u doktorky, to snad i dospělý 2× denně zakašle a neřešíme to
No, ale to je opravdu takový ten štěkavý záchvat kašle, hl. večer. A normálně to teda nemívá.
@stinga píše:
no vidíš, já zase byla zoufalá, když doktorka léčila dceru s kašlem sirupkama 14 dnípo 14 dnech jí beztak atb dala - je úžasné být s kašlem 3 týdny na očr
A jak v práci jsou s tím ok? Já jsem zatím vždycky vystačila s těmi placenými 9 dny, ale mám to taky každý měsíc, někdy to stihnu i dvakrát do měsíce. ![]()
@stinga píše:
Tak tak. Pokud někdo zakašle 2× denně a jde k doktorovi, považoval bych ho za blázna. Kašel je obranný reflex při podráždění dýchacích cest, ať už mechanicky nebo při infektu.
Ahoj holky už propadám zoufalství. Můj tretak byl letos ve škole jen pár dní
pořád kašle. Už když je to lepší a jde na pár dní do školy, tak pak zase začne hurcat. Vždy když ho slyším jak zase začne kašlat, tak už začínám bláznit.
Alergii nemá, v pokoji ho nic nedráždí… má jen zvetsenou nosní mandli ale nic katastrofálního, nechrápe.
Taky máte děti letos pořád na hromadě?? Vůbec nevidím světlo na konci tunelu