Zase kašle!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
8.11.21 07:33

Zase kašle!

Ahoj holky už propadám zoufalství. Můj tretak byl letos ve škole jen pár dní :roll: pořád kašle. Už když je to lepší a jde na pár dní do školy, tak pak zase začne hurcat. Vždy když ho slyším jak zase začne kašlat, tak už začínám bláznit.
Alergii nemá, v pokoji ho nic nedráždí… má jen zvetsenou nosní mandli ale nic katastrofálního, nechrápe.
Taky máte děti letos pořád na hromadě?? Vůbec nevidím světlo na konci tunelu :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
727
8.11.21 07:41

Můj čtyřleťák byl doma od 5. do 14.10. - takže ani ne před měsícem a nyní už zase 8o rýma, kašel, on teda nesmrká, takže čekám, že z toho bude mít teplotu. Dnes ho má babička, ale nemocné dítě nehlídá, takže čekám, že od zítra budu opět doma.
Holka 8 let, druhá třída už od víkendu zase kašle, ta měla kolem 15.-20. října rýmu zaraženou v dutinách a teď teda kašel (mírný), u toho jí pobolívá v krku a to jdou dneska se školou plavat a odpoledne má trénink (také plavání), zatím ale tedy do školy chodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664

Já mam sice školkáče ale oproti loňsku taky katastrofa, nebyl ve školce nikdy dýl než týden v kuse a to už se mu vždycky koncem týdne zas rozjížděla rýma, kašel nebo oboje… :zed: nevím co s tím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124

A u Dr jste byli, abys znala příčinu? Syn letos zatím nic, ve škole ještě nechyběl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
8.11.21 07:47

Mně syn kašle už měsíc! Četla jsem, že u dětí je to běžné, tak ještě vyčkávám. Doktorka by už cpala ATB, ale jelikož kašle tak 2× denně, tak se mi úplně nechce mu to cpát. Navíc kde bere jistotu, že to je bakteriální?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.21 07:47
@Kriss Tina píše:
A u Dr jste byli, abys znala příčinu? Syn letos zatím nic, ve škole ještě nechyběl.

Byli, i na orl a proste kazdy mi rika ze to je ted normalni, ze zadny nalez nema. Ale ja fakt šílím.

• Citovat
  • Upravit
8637
8.11.21 07:51

U nas letos taky peklo. Skolkovej byl doma od začátku roku měsíc a půl dohromady…minulej týden dobral atb, odhlasila jsem ho ještě do zítřka, že ve středu půjde konečně po 2 a půl týdnech do školky… No a on dnes ráno začal kaslat, mě trefí fakt…začínám se rozhlížet po práci, chtěla bych nastoupit od pololetí, ale asi to ani nemá cenu. A k tomu máme další dvě děti, jedno teď dojíždí nemoc, druhý asi zacina…ale není to s nima tak hrozný, jen ten prostředí skolkovej je na hromadě fakt pořád, nechápu. Vitamínů máme doma víc než celá lékárna, jíme zdravé, hodně ovoce i zeleniny, otuzujeme, vždy nechám úplně dolecit, než pošlu do školky… ale všechno je k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76049
8.11.21 07:53
@Dobrej_tym píše:
Mně syn kašle už měsíc! Četla jsem, že u dětí je to běžné, tak ještě vyčkávám. Doktorka by už cpala ATB, ale jelikož kašle tak 2× denně, tak se mi úplně nechce mu to cpát. Navíc kde bere jistotu, že to je bakteriální?

no vidíš, já zase byla zoufalá, když doktorka léčila dceru s kašlem sirupkama 14 dní :pocitac: po 14 dnech jí beztak atb dala - je úžasné být s kašlem 3 týdny na očr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76049
8.11.21 07:54
@Dobrej_tym píše:

a když kašle 2× denně, tak to bych vůbec neřešila u doktorky, to snad i dospělý 2× denně zakašle a neřešíme to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451
8.11.21 07:56

Holky, klid, moje 4leta byla od září ve školce cca 2,5 týdne. Jako fakt nevím, v jaké práci to nebude vadit (hlídací babičky nemáme, mužův příjem je vyšší, takže OCR vždy na mě :-( )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
8.11.21 08:13

Letos je to katastrofa a my, co mame tři děti, to máme o to horší. Pořád se to u nás točí. Čtyřletá je už tri tydny doma a porad ma hleny v krku. Roční má rýmu, prvňák je taky lehce chytlej, ale chodí do skoly. No a já to mam od dětí taky. Vlastně už normální stav. Dr. tvrdí, že je to běžné. Ještě, že jsem na MD. Brat si pořád OCR bych nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
8.11.21 08:21

U nás taky furt dokola, hlavně školkové dítě :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
8.11.21 08:44
@stinga píše:
a když kašle 2× denně, tak to bych vůbec neřešila u doktorky, to snad i dospělý 2× denně zakašle a neřešíme to

No, ale to je opravdu takový ten štěkavý záchvat kašle, hl. večer. A normálně to teda nemívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
8.11.21 10:07
@stinga píše:
no vidíš, já zase byla zoufalá, když doktorka léčila dceru s kašlem sirupkama 14 dní :pocitac: po 14 dnech jí beztak atb dala - je úžasné být s kašlem 3 týdny na očr

A jak v práci jsou s tím ok? Já jsem zatím vždycky vystačila s těmi placenými 9 dny, ale mám to taky každý měsíc, někdy to stihnu i dvakrát do měsíce. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9728
8.11.21 11:26
@stinga píše:
a když kašle 2× denně, tak to bych vůbec neřešila u doktorky, to snad i dospělý 2× denně zakašle a neřešíme to

Tak tak. Pokud někdo zakašle 2× denně a jde k doktorovi, považoval bych ho za blázna. Kašel je obranný reflex při podráždění dýchacích cest, ať už mechanicky nebo při infektu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí