Zasedací pořádek ve třídě

Anonymní
18.9.13 10:15

Zasedací pořádek ve třídě

Dobrý den, chtěla bych poprosit hlavně učitelky na prvním stupni o jejich zkušenost-názor.
Dceřina nová paní učitelka dělala nový zasedací pořádek. Jedná se o 4 třídu. Dcera od první třídy sedí v první lavici u učitelského stolku. Ve třídě je třetí nejmenší. Do předu měly jít děti, které potřebují více pomoci a děti s brýlema. Takže jsme samozřejmě počítala stím, že dcera o své místo po třech letech přijde a taky jsem chtěla, aby stím i ona počítala. Jenže došla ze školy stím, že jí paní učitelka posadila do poslední lavice, úplně do zadu, ta lavice je i jako jediná v řadě, protože ve dvou řadách, je menší počet lavic. Samozřejmě chápu, že i tam musí někdo sedět. Jenže dcera je malá a dokonce i největší holka ve třídě sedí před ní. Dcera má obavy, že přes větší spolužáky neuvidí na tabuli a taky, že hůř uslyší.
Tak mě zajímá jestli to tak funguje i jinde, že malé děti sedí vzadu.
A raději anonymně, protože nechci, aby někdo ze školy veděl co řeším.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
18.9.13 10:17

Proč prostě nezajdete za učitelkou a nepožádáte, aby ji posadila někde dopředu? u nás toto bez problémů funguje. Větší děti jsou na krajích nebo vzadu, aby spolužáci viděli… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
18.9.13 10:19

U nás to bylo tak, že malí, brýlatí, hůře se učící a šprti seděli v prvních dvou řadách, pak ten zbytek. Ať dcera řekne, že nevidí, snad má učitelka rozum a dá ji blíž k tabuli, aspoň třeba do druhé řady :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
18.9.13 10:20

Ve 4. třídě už jsme seděli, jak jsme chtěli. Pokud dcera nevidí, tak ať zajde za učitelkou a poprosí jí o přesazení do nějaké přední lavice.

• Citovat
  • Upravit
11356
18.9.13 10:21

Měla bych totožné obavy. Naprosto rozumně jsi popsala situaci a takto bych to formulovala i paní učitelce. Nevím jestli je dcerka schopná o tomhle mluvit sama, nebo budeš s učitelkou mluvit ty. Jde o to, jestli to nějaký čas zkusí, nebo budete chtít rovnou přesadit.

Já byla ze třídy druhá nejmenší, hodně drobná a do zadní lavice bych se přesadit nenechala, sedávala jsem většinou ve středu třídy, do středu řady na levou stranu (jsem levák).

A ano, v zadní lavici bych neviděla a ani dobře neslyšela, tudíž by mě asi výuka přestala zajímat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14624
18.9.13 10:22

Myslím, že Tvoje dcerka by už měla dokázat požádat učitelku sama, ale pokud se bojí odmítnutí nebo snad něčeho jiného, zajdi za pí uč a popros jí Ty :kytka: Já v tom taky problém nevidím, udělala jsem na začátku nového školního roku to samé - taky nová pí uč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.13 10:22

Asi jsem měla ještě napsat, že si myslím, že toto rozhodnutí není asi tak úplně rozhodnutí učitelky, ale někoho jiného.

• Citovat
  • Upravit
69235
18.9.13 10:24
@Anonymní píše:
Asi jsem měla ještě napsat, že si myslím, že toto rozhodnutí není asi tak úplně rozhodnutí učitelky, ale někoho jiného.

koho jiného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
18.9.13 10:24
@Anonymní píše:

a koho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ikyki
18.9.13 10:25
@Anonymní píše:

A koho? 8o

• Citovat
  • Upravit
ikyki
18.9.13 10:25
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.9.13 10:26

@Trojlístek právě mám obavy, že dcera školu přestane zvládat, když neuvidí a neuslyší. Ona je i taková, že všechno co umí - zná má ze školy, doma se neučí. Jinak na vysvědčení měla doposud samé jedničky.

• Citovat
  • Upravit
72725
18.9.13 10:27

Nejjednodužší je fakt dojít za učitelkou a poprosit ji o změnu. Na 99 % vyhoví, to by musela být fakt…, aby to nechala být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.13 10:28

Rodičů s kterýma jsem teď měla neshody kvůli jejich a naší dceři.

• Citovat
  • Upravit
13714
18.9.13 10:29

Ženská, jdi prosím tě na nějaký kurz asertivního jednání.
Já nepochopím, proč na to zakládáš diskuzi, přidáváš tajuplné informace, bezpochyby doma vše 100× probráno, kdo, proč, jak a na co.
Přitom by stačilo vydat se do školy, domluvit se, říct, co a proč ti na tom vadí a slušně požádat o přesazení.
Pochybuju o tom, že ta učitelka žere lidi a něco hrozného se stane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí