Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Proč prostě nezajdete za učitelkou a nepožádáte, aby ji posadila někde dopředu? u nás toto bez problémů funguje. Větší děti jsou na krajích nebo vzadu, aby spolužáci viděli… ![]()
U nás to bylo tak, že malí, brýlatí, hůře se učící a šprti seděli v prvních dvou řadách, pak ten zbytek. Ať dcera řekne, že nevidí, snad má učitelka rozum a dá ji blíž k tabuli, aspoň třeba do druhé řady ![]()
Ve 4. třídě už jsme seděli, jak jsme chtěli. Pokud dcera nevidí, tak ať zajde za učitelkou a poprosí jí o přesazení do nějaké přední lavice.
Měla bych totožné obavy. Naprosto rozumně jsi popsala situaci a takto bych to formulovala i paní učitelce. Nevím jestli je dcerka schopná o tomhle mluvit sama, nebo budeš s učitelkou mluvit ty. Jde o to, jestli to nějaký čas zkusí, nebo budete chtít rovnou přesadit.
Já byla ze třídy druhá nejmenší, hodně drobná a do zadní lavice bych se přesadit nenechala, sedávala jsem většinou ve středu třídy, do středu řady na levou stranu (jsem levák).
A ano, v zadní lavici bych neviděla a ani dobře neslyšela, tudíž by mě asi výuka přestala zajímat…
Myslím, že Tvoje dcerka by už měla dokázat požádat učitelku sama, ale pokud se bojí odmítnutí nebo snad něčeho jiného, zajdi za pí uč a popros jí Ty
Já v tom taky problém nevidím, udělala jsem na začátku nového školního roku to samé - taky nová pí uč…
Asi jsem měla ještě napsat, že si myslím, že toto rozhodnutí není asi tak úplně rozhodnutí učitelky, ale někoho jiného.
@Anonymní píše:
Asi jsem měla ještě napsat, že si myslím, že toto rozhodnutí není asi tak úplně rozhodnutí učitelky, ale někoho jiného.
koho jiného?
@Anonymní píše:
a koho?
@Anonymní píše:
A koho? ![]()
@Trojlístek právě mám obavy, že dcera školu přestane zvládat, když neuvidí a neuslyší. Ona je i taková, že všechno co umí - zná má ze školy, doma se neučí. Jinak na vysvědčení měla doposud samé jedničky.
Nejjednodužší je fakt dojít za učitelkou a poprosit ji o změnu. Na 99 % vyhoví, to by musela být fakt…, aby to nechala být.
Rodičů s kterýma jsem teď měla neshody kvůli jejich a naší dceři.
Ženská, jdi prosím tě na nějaký kurz asertivního jednání.
Já nepochopím, proč na to zakládáš diskuzi, přidáváš tajuplné informace, bezpochyby doma vše 100× probráno, kdo, proč, jak a na co.
Přitom by stačilo vydat se do školy, domluvit se, říct, co a proč ti na tom vadí a slušně požádat o přesazení.
Pochybuju o tom, že ta učitelka žere lidi a něco hrozného se stane.
Dobrý den, chtěla bych poprosit hlavně učitelky na prvním stupni o jejich zkušenost-názor.
Dceřina nová paní učitelka dělala nový zasedací pořádek. Jedná se o 4 třídu. Dcera od první třídy sedí v první lavici u učitelského stolku. Ve třídě je třetí nejmenší. Do předu měly jít děti, které potřebují více pomoci a děti s brýlema. Takže jsme samozřejmě počítala stím, že dcera o své místo po třech letech přijde a taky jsem chtěla, aby stím i ona počítala. Jenže došla ze školy stím, že jí paní učitelka posadila do poslední lavice, úplně do zadu, ta lavice je i jako jediná v řadě, protože ve dvou řadách, je menší počet lavic. Samozřejmě chápu, že i tam musí někdo sedět. Jenže dcera je malá a dokonce i největší holka ve třídě sedí před ní. Dcera má obavy, že přes větší spolužáky neuvidí na tabuli a taky, že hůř uslyší.
Tak mě zajímá jestli to tak funguje i jinde, že malé děti sedí vzadu.
A raději anonymně, protože nechci, aby někdo ze školy veděl co řeším.