Děti 6 a 8 let bez dozoru

872
14.9.13 14:09

Děti 6 a 8 let bez dozoru

Ahojte,
jen ze zvědavosti, jak se stavíte k tomu, když osmileté dítě vyzvedává šestileté (pěkný raubíř)ze školy, pak jedou tramvají domů, pěšky nějakých 100 metrů, doma pak zhruba 2 hodiny, než přijde matka. Jedná se o Brno.
Možná jsem zbytečně moc opatrná, ale mně se to nelíbí - dozvěděla jsem se to asi před týdnem.
Díky za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
14.9.13 14:11

A jde o tvoje děti nebo se zajímáš o výchovu jiných??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
14.9.13 14:13

Záleží na konkrétním případu a konkrétních dětech. Pokud to zvládají, tak proč ne :nevim:

• Citovat
  • Upravit
872
14.9.13 14:13
Neteř a synovec
@Seizdra píše:
A jde o tvoje děti nebo se zajímáš o výchovu jiných??
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30663
14.9.13 14:14

Dělala jsem to stejně, hlídání nebylo, dovolené byly jen 3 týdny (tehdy) a prázdniny 2 měsíce. Kluci byli dokonce celý den sami, jinak to udělat nešlo. Naštěstí se nikdy nic nestalo. Jo, a pevnou jsme neměli, mobily ještě nebyly. Pevnou měli v nejhorším případě jedni sousedi v domě.

Někdy to prostě jinak vyřešit nejde, zkrácené úvazky nefungují, prarodiče jsou ještě v práci a na placení někoho na hlídání zase třeba schází finance :think:

Příspěvek upraven 14.09.13 v 14:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157

Asi záleží na vyspělosti těch dětí, a navíc to Brno nic moc.. Já jsem teda normálně chodila sama ze školy v 6 letech a šla domů a tam byla ty dvě hodky sama, nebo jsem šla k mamce do práce.. Ale byla to jednak jiná doma, jednak menší město než Brno.
Ale pokud jejich rodiče nemají jinou možnost, co mají dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black

Rodiče nahlásit, nechat zavřít, zbavit rodičovských práv, děti umístit do DD, bude jim tam lépe. Některý lidi by fakt neměli mít děti!!! chuďátka :andel:

Příspěvek upraven 14.09.13 v 14:14

• Citovat
  • Upravit
26093
@jruz píše:
Ahojte,
jen ze zvědavosti, jak se stavíte k tomu, když osmileté dítě vyzvedává šestileté (pěkný raubíř)ze školy, pak jedou tramvají domů, pěšky nějakých 100 metrů, doma pak zhruba 2 hodiny, než přijde matka. Jedná se o Brno.
Možná jsem zbytečně moc opatrná, ale mně se to nelíbí - dozvěděla jsem se to asi před týdnem.
Díky za názory.

tak je vyzvedávej ty a máš po problému… Mně to zas tak hrozný nepřijde, když jsme byli děti my, bylo to normální… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
14.9.13 14:16
@kate02 píše:
tak je vyzvedávej ty a máš po problému… Mně to zas tak hrozný nepřijde, když jsme byli děti my, bylo to normální… :nevim:

Dokonce i v TOM Brně :lol:

• Citovat
  • Upravit
Poison Ivy
14.9.13 14:17

Ona jiná doba - jak v čem, pedálové a magoři byli vždycky, jen se o tom tolik nemluvilo. Doprava byla objektivně menší, ale ne zase o tolik. Pamatuji se, jak šestiletý bráchy vždycky skončil v poledne v první třídě ve škole, namísto toho, aby šel domů, tak si stoupnul o dvěstě metrů dál k výloze obchodu s elektronikou a koukal do výlohy na Toma a Jerryho, který tam nonstop jel. O půl čtvrté ho zmrzlého jako preclík vyzvedli naštvaní rodiče a šel domů. Kupodivu přežil :think:

• Citovat
  • Upravit
6971
14.9.13 14:19

Já jsem už v první třídě chodila domů sama kilometr;).. a zvládla jsem to a nikdy se mi nic nestalo.. to samé mý dva bratři- starší… a následně potom tety holka..bylo to normální.. je fakt, že jsme byly tedy spíš klidnější děcka ale tak co…(a taky v menším městě)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13229
14.9.13 14:20

Připadá mi to naprosto normální.
Naopak jsem dost překvapená tím, že si někdo myslím, že je to problém a pokládám takové uvažování za typický příklad a důvod toho, proč je spousta dnešních dětí velmi nesamostatných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
14.9.13 14:22

No, pokud rodiče nemají jinou možnost, co mají jako dělat? :nevim: Já jsem vyzvedávala ségru ze školky, sama jsem byla ve druhé třídě, ale nic jiného se nadalo dělat, rodiče byli v práci, museli jsme to zvládnout, pak jsme ještě byli nějakou dobu sami doma..
Nějak nechápu o co ti jde? Tak jí nabídni pomoc, jsi přece jejich teta, né? Místo toho, aby jsi tu vypisovala jak se ti to nelíbí..

• Citovat
  • Upravit
Lo
6285

:nevim: :nevim: :nevim: Tak mě tedy bylo více, ale já v 5. třídě na základce, brácha v 1. třídě..a taky to tak bylo…nic se nikdy nestalo a příjde mi to normální :nevim: Nám bylo teda 10 a 6 a bydleli jsme na vesnici, to je fakt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
@K-Black píše:
Rodiče nahlásit, nechat zavřít, zbavit rodičovských práv, děti umístit do DD, bude jim tam lépe. Některý lidi by fakt neměli mít děti!!! chuďátka :andel:Příspěvek upraven 14.09.13 v 14:14

:lol: JO!!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí