Maminky prvňáčků, vodíte děti do školy?

298
11.9.13 09:51

maminky prvňáčků

Hezké dopoledne maminky, chtěla bych se zeptat, vodíte své děti až do školy, třeba do šatny nebo jen ke škole a dál už jdou sami? Já jsem byla včera zaskočená, když jsem chtěla s prckem do šatny, ale u dveří mě družinářka zarazila, že do školy nesmím, že to paní ředitelka zakázala, ať se děti učí samostatnosti.Jako já to beru, ale zarazilo mě, že dopředu nikdo nic neřekne a pak vás odpálkují mezi dveřma. Dítě samo, že začlo natahovat a já nervní, jestli dorazí do třídy nebo si to v šatně nerozmyslelo a neuteče. Tak mě zajímá, jak je to na jiných školách. Děkuji. Petra :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ariadne
11.9.13 09:53

@Petruše80 na naší škole můžou do šatny, ale do třídy už nevodí - jen je doprovodí k chodbě v přízemí, kde jsou prvnáci a pak jdou už sami

• Citovat
  • Upravit
72725
11.9.13 09:54

@Petruše80 mám druháka a doteď s ním chodím do šatny. Asi bych si rázně promluvila s ředitelkou, nemůže Ti zakázat vstup do šatny. U nás vodí prvňáky i starší rodiče normálně, nikdy s tím nikdo problém neměl :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

U nás je to tak, že první dva týdny školy můžeme s nimi chodit až do třídy, třetí týden jen do šatny a pak už chodí sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298

Jo, já jsem to tak myslela, do šatny a pak ať už jde do třídy sám. Ale nás nepustí vůbec do budovy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2266
11.9.13 09:56

První týden vše spolu, druhý týden rodičové nepomáhat, zůstat stát opodál a příští týden už rodiče do školy nepustí. Ale zase už od prvního týdne máme DÚ, sice na 2minuty ale už to jede!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30360
11.9.13 09:57

U nás můžou rodiče do šatny jen nějakou dobu, teď nevím jestli týden nebo září. Pak už se mají loučit u dveří a taky tam na děti čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
11.9.13 09:57

Minulý rok jsem měla prvňačku a šla jsem s ní do šaty myslím první dva dny. Potom ředitelka vyvěsila na dveře, že děkuje rodičům, kteří na své děti čekají před školou. Je to lepší když děti mají více prostoru, nemačkají se mezi rodiči a učí se samostatnosti. Celkem s ní souhlasím a družinářka si snad s těmi uplakanějšími poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
11.9.13 10:00

U nás je to na rodičích. Sama jsem loni prvňáka vodila až do Vánoc do šatny a pak i do třídy. Pak už jen do šatny. Nepomáhám se svlékáním nebo přezouváním (ale to už od školky).
Letos měl chodit od vstupu sám, ale chce opět vést až do šatny, tak tam s ním chodíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2849
11.9.13 10:06

My už do budovy nechodíme, první týden jsme mohli, teď už ne…ne že by jeden dva rodiče nemohli jít s dítetem, kdyby to bylo opravdu nutné. Ale je tam paní učitelka a dětem pomáhá. mají skříňky a je tam málo místa a když tam vejde 48 dětí-2 první třídy a stejně tolik rodičů, tak tam není k hnutí :) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
11.9.13 10:08

U nás je to teda úplně jedno, aspoň myslím, malý dojíždí od první třídy sám autobusem, ale co tak mezi řečí prohodil, tak ještě loni, když byl ve třetí, doprovázeli některé spolužáky rodiče do šatny. A co jsem tam párkrát byla já, ani jsem si nevšimla, že by tam nějaký dozor byl (asi někde byl, ale nic neříkal).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
11.9.13 10:08

Děkuji, tak si holt musím zvyknout :).Když jsem před 9lety vedle prvního syna, tak to holt bylo ještě vše jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8451
11.9.13 10:09

Já vodím do šatny ke skříňce, třídu má hned naproti takže ho tam pošlu a pak jdu.
Do školy se dostanem jen na čip nebo na zazvonění a někdo otevře, zatím teda vždy otevřeli :nevim: Ale sestřenka to měla jako vy. Malého mohla přivést jen ke dveřím a dál už nesměla, ráno to bylo celkem ok, ale při vyzvedávání několikrát zvonila protože pokaždé nechal v šatně bundu, pak si nepřezul boty… :mrgreen:

Příspěvek upraven 11.09.13 v 10:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
11.9.13 10:09

Spíš mi vadí, že tam na ně nikdo nedohlíží. Do těch 8h jsou sami a holt nevím co se mu zrodí v hlavě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
11.9.13 10:10

U nás vodíme do třídy. Nemají šatny dole ale před třídou v 2 patře. A co jsem koukala tak vodí i druháky většina rodičů taky až do třídy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí