Maminky prvňáčků, vodíte děti do školy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1101
11.9.13 10:10

U nás vodíme do třídy. Nemají šatny dole ale před třídou v 2 patře. A co jsem koukala tak vodí i druháky většina rodičů taky až do třídy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65734
11.9.13 10:17

@Petruše80 někdo dozor mít musí…
u nás ve škole cca měsíc do šaten, pak konec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15811
11.9.13 10:29

@Petruše80 u nás se taky nesmí vůbec do budovy. Když jdeš třeba za učitelkou, tak to musíš mít telefonicky domluvené a ona pak třeba čeká ve vestibulu. Nejlíp bude, když svému dítěti doma tohle vysvětlíš, že už prostě pak musí jít samo, že už je velký, atd. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
11.9.13 10:34

Dcerka je taky prvňák. První týden jsem s ní chodila před školu. Jezdíme autobusem. Tento týden zase jezdíme busem, tak ji jen převedu přes přechod a do školy cca 300 metrů už jde sama, protože vedu mladší do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aff
1267
11.9.13 10:36

Vodím do šatny, do třídy jde sám. Všcihni rodiče prvňáčků to tak dělají jak jsem si všimla. ale jsme na vesnické škole, ve městě je to asi jiné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
11.9.13 10:37

Mohli jsme jen první den. Ale nemají šatny, mají skříňky přímo před třídou v prvním patře. Rodiče mají vstup do školy zakázán ale dozor tam je. Ráno počkám než projde dveřma a po vyučování je paní učitelka přivede ke dveřím a zkontroluje zda tam někdo čeká..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
11.9.13 10:43

Mám to stejně jak @nataluska .jen k přechodu, to na ni dohlížím a pak už jde přes hřiště sama. Nevím, ale příjde mi zbytečné chodit s dětmi až do šatny, třídy. Převléknout se snad umí sama a tu pusu ji můžu dát i před školou :nevim: moje je dokonce ráda jak může dělat něco sama ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
11.9.13 10:44

U nás mohou rodiče všude a kdykoli (i do výuky bez ohlášení), jsme otevřená škola. Ale hned první den nám paní učitelka důrazně doporučila vodit děti max do šatny a pak je přenechat škole. Rozumní (spolupracující) rodiče to akceptují, bázlivky a potížisti na to kašlou (a kašlali by i kdyby to bylo dáno „příkazem“, tak se aspoň učitelé rychle dozví „kdo je kdo“). Škola je v centru velkého města, špatné parkování, rušná doprava. Moje děti (1. a 3. třída) chodí od druhého dne samy do družiny (rády, dost brzo na to aby si stihly pohrát před vyučováním), po vyučování je vodíme/vozíme do kroužků (když jsou daleko) nebo chodí samy nebo spolu po těch co jsou v dosahu nebo zůstávají v družině a pak samy nebo s námi domů. Hlásí se mobilem, problémy řešíme taky tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
11.9.13 10:54
@Petruše80 píše:
Hezké dopoledne maminky, chtěla bych se zeptat, vodíte své děti až do školy, třeba do šatny nebo jen ke škole a dál už jdou sami? Já jsem byla včera zaskočená, když jsem chtěla s prckem do šatny, ale u dveří mě družinářka zarazila, že do školy nesmím, že to paní ředitelka zakázala, ať se děti učí samostatnosti.Jako já to beru, ale zarazilo mě, že dopředu nikdo nic neřekne a pak vás odpálkují mezi dveřma. Dítě samo, že začlo natahovat a já nervní, jestli dorazí do třídy nebo si to v šatně nerozmyslelo a neuteče. Tak mě zajímá, jak je to na jiných školách. Děkuji. Petra :kytka:.

U nás je to taky tak (a taky mi to loni způsobilo trochu šok). První týden nás nechali chodit s prvňáky až do šatny a odměňovali děti, které došly do šatny samy. Další týden byli rodiče definitivně a nemilosrdně vykopnuti (odměnu za samostatný příchod do šatny pak dostávali všichni prvňáci ještě několik týdnů). Kdo přišel brzy, šel si ještě hrát do družiny (hned vedle šatny, a v 8:45 pak všichni prvńáci chodili hromadně s paní učitelkou do třídy. A do třídy je od šaten vodila paní učitelka celý první rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8524
11.9.13 11:27

Tak holka byla v první třídě loni a u nich ve škole to chodí tak, že první týden školy čeká na děti učitelka před školou, jde s nima do šatny a pak je odvede do třídy. Odpoledne je doprovodí do šatny, kde na některý čeká družinářka a zbytek odvede ven. Další týden už děti choděj do šatny sami, maj tam nějaký dozor.

Do šatny rodiče nesmějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
11.9.13 11:28

Nepřijde mi na tom nic divného - podle mě bezpečnost kvůli krádežím. Navíc takovýmto způsobem se do budovy může dostat prakticky kdokoliv. Však oni to děťátka v šatně zvládnou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
11.9.13 14:01

Tak už je to vyřešené…Dnes kluk přinesl papírek, že se paní ředitelka omlouvá a že můžeme do budovy.Tak to asi někdo řešil :think:.Já jsem se jen chtěla zeptat, jak to chodí v jiných školách. Naposledy jsem vedla do první třídy syna před devíti lety a holt už je to vše jinak. Jinak všem děkuji za odpověď a přeju hezký zbytek dne :mavam:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neprihl. nozu
11.9.13 18:37

@Petruše80 hele, ale treba u nas ve skole to je tak, ze prvni tyden jsme mohli s detmi az do tridy, od druheho tydne jen ke vstupu do skoly. z hlediska bezpecnosti mi to prijde velmi rozumne. i odpoledne vyzvedavam v druzine tak, ze ucitela privede dceru na dohled dveri, zamavame si a pak uz jde dcera do satny i z ni do tridy sama. u satny je dohled, ktery dle potreby pomuze. zvlada to s prehledem.deti je potreba ucit samostatnosti. jinak my jsme o tomto ale vedeli od zacatku a i u dveri jsou tyto informace na ceduli.

• Citovat
  • Upravit
Kobea
11.9.13 19:27

U nás ve škole se mohlo první dva týdny doprovodit děti do třídy (já jsem nechávala děti v družině v přízemí, takže jsem s dětmi nikam nechodila) a odpoledne do družiny (jejich třída v druhém patře). Pak už se nemělo chodit ani do školní budovy, ale všichni to nedodržovali (včetně mě :mrgreen: ).

• Citovat
  • Upravit
laicici
11.9.13 21:26

Já chodím se synem prvňáčkem do třídy. Pokud bude potřebovat, budu chodit nadále. Až se sám rozhodne, že to zvládne, tak jen do šatny, pak jen na autobus. Jezdíme asi 2 km daleko. Jiank loni ve škole, kde jsem pracovala jako asist. pedag. se chodilo i se staršími dětmi do třídy. Nikdo nic nenamítal. Dle potřeb dětí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi