Zátka v uchu u miminka

26
14.5.25 15:30

Zátka v uchu u miminka

Zdravím :mavam:
Holky, synovi se udělala zátka v uchu… Je mu 5 měsíců. Co s tím? Zkoušela jsem kapnout kapky na rozpuštění ale nic.. byli jsme u dětské, říkala jsme ji to že má v oušku zátku, podívala se jen tak zběžně mezi dveřmi a řekla mi že mám vytírat ouška jen zvenku.. to dělám.. a že to mám nechat tak.. to bylo v pondělí.. teď má zátku už přes celý průměr ouška.. ptala jsem se zdá jít na ORL a řekla že to není opravdu potřeba.. tak já nevím.. máte někdo zkušenost? Děkuji
Myslím si že to není úplně ok to tam nechávat aby se tam nabaloval další a další ušní maz.. :? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
217
14.5.25 16:26

Vem ho na ORL, nic tím nezkazíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
14.5.25 16:28
@Samodomo píše: Více

A nevíš prosím co mu tam budou dělat? Četla jsem že výplach.. nebo jen nějak vytáhnou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
14.5.25 16:41

Většinou to vyplaceno, neboj, neboli to. Lékař si poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
14.5.25 16:42

Vyplachnou,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1859
14.5.25 18:23

Dala bych zase ty kapky, ideálně na noc a chvilku ji hlídat, aby ležela na druhé uchu. Pokud ráno nezjistis zlepšení, tak na orl nejdéle v pátek. Ať z toho nemám zbytečně zánět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
14.5.25 18:29

Zajděte na ORL na výplach. Nebolí to, je to za vteřinku hotové a máš jistotu, že se nic nezanedbá a nezhorší. Jestli je tam zátka, tak kapky moc nepomáhají, spíš jsou prevencí proti zánětu, ale problém jako takový neodstraní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2254
14.5.25 18:35

Kapky na rozpuštění nefungují obratem. Musela bys je používat pravidelně, pak zamezí udělání špuntu. Můžeš zkusit ještě pár dní a nechávat to tam působit déle, třeba to postupně povolí. Bylo by dobré to nenechávat a na ORL to vyčistit, aby se pod tou krustou neudělal zánět. Rádo to dělá, jak se pod to dostane voda, při koupání třeba, tak se to tam pomnoží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí