Zavinovačka do porodnice

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
599
29.11.24 17:35

Zavinovačka do porodnice

Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda si mám do porodnice pořídit zavinovačku (Praha - Podolí). Možná je to hloupý dotaz ale první dítě jsem rodila v zahraničí, kde je taková ta “naše typická” zavinovačka/peřinka vysloveně zakázaná. Používala jsem spací pytel, případně se zavinovalo do pleny po ramínka (kolem hlavičky nesmělo nic být).
Moc děkuji všem za rady, nechci schytat hned na šestinedělí nějaký hejty :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
317
29.11.24 17:39

Ne, v nemocnicích mají vlastní prádlo a zavinovačky, případně se zeptej, až se budeš registrovat k porodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16150
29.11.24 17:46
@LednovaLocika píše: Více

Přesně tak, tohle bych fakt s sebou nebrala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
599
29.11.24 17:49

@LednovaLocika děkuji, určitě se zeptám. Funguje to tady asi hodně jinak jako tam :)

Já jsem musela mít všechno pro miminko kromě plen a hygienických potřeb (to bylo na pokoji). Taky bylo miminko nonstop se mnou, kromě šití po sekci a jednoho vyšetření, kdy byla malá s manželem, takže mi jí nikdo jiný neoblíkal, nepřebaloval atd :)

Asi budou mít z mých dotazů u registrace “radost”  :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16150
29.11.24 17:51
@Veronika9870 píše: Více

Já měla taky jen plenky, oblečení a vše kolem bylo z porodnice a kromě prvního obléknout od sestricek se taky nikdo jiný pak nestaral :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
599
29.11.24 17:55
@Dahlia0409 píše: Více

Já jsem si právě musela sebou do porodnice vzít všechno kromě plen :)

Ale jinak to bude snad podobný. Určitě se doptám v konkrétní porodnici. Děkuji za rady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3903
29.11.24 18:47

V česku pro miminko potřebujete akorát plenky + vlhčáky, krémy… (záleží co preferujete.) Jinak vám oblečení a zavinovačku půjčí vlastní.
Oblečení pro dítě potřebujete vlastní až když půjdete domů.
Jinak vemte všechno pro sebe a to včetně hygienických pomůcek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16917
29.11.24 18:48

Ahoj,

já jsem vlastní zavinovačku do porodnice neměla. Tam jsem dostala jejich. Doma jsem měla, používala jsem jak na dubnovou, tak pak hlavně na únorovou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
29.11.24 19:57

Motol, porod 2024, pro mimino jsem dostala vše, od plen přes oblečení a zavinovačku. Měli tam takové ty rychlozavinovačky se suchým zipem. K dispozici byl i perlan na utření zadečku, líh na pupík, olej na mazání, mastička na zadek taky, dostala jsem takové pidi balení myslím bepanthenu baby. Do porodnice to akorát stačilo. Pro sebe jsem dostala jen noční košili (v neomezeném množství). To jsem kvitovala, ty první dny v porodnici jsem dost krvácela, tolik svých košil bych na 3 dny do porodnice určitě nebalila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
29.11.24 21:21

Nechci moc prudit. Ale když se podíváš na internetové stránky porodnice v Podolí ( ústav pro matku a dítě ) tak tam je podrobný seznam co mít jak pro dítě tak pro sebe jak nu rizikové oddělení, tak k porodu pro sebe i partnera tak po porodu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6896
29.11.24 22:11

Tohle se bude mírně lišit porodnice od porodnice. Já na stránkách té naší našla veškeré info vč. seznamu, co vzít. Dívala ses na web?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6896
29.11.24 22:13

Tohle se bude mírně lišit porodnice od porodnice. Já na stránkách té naší našla veškeré info vč. seznamu, co vzít. Dívala ses na web? A je taky docela možné, že seznam a info dostaneš na papíře při té registraci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
599
30.11.24 07:33

Dívala jsem se, taky se zeptám, akorát ta zavinovačka mi nebyla jasná, jelikož pořád vidím fotky s miminkama v zavinovačkách v porodnici, tak jsem nevěděla, jestli to není “volitelné ale očekávané” :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16150
30.11.24 09:13

Ne, je to součást výbavy v porodnici :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...