Zavinování podle Karpa

839
3.2.13 19:36

zavinování podle Karpa

Ahoj, zavinujete děti touto metodou? Dneska jsem si o tom přečetla v nové Mamince a velice mě to zaujalo. S prvorozenou dcerou jsme si prožili spoustu „bezesných“ nocí. Zkusila jsem si dceřinu panenku zabalit do čtvercové pleny a až na pár detailů, video jsem před chvilkou našla na youtube, se mi to podařilo. Ale nevím, zda se toto balení dá použít během celého dne, v několika různých článcích se názory různí, nebo pouze na noc. Asi taky záleží na povaze miminka, třeba toto balení nesnese nebo bude stačit kombinace klasické a rychlozavinovačky. A ještě by mě zajímalo, když v porodnici takto miminko zabalovat nebudou, nebude mu to pak vadit když ho doma budu „svazovat“? Před 4 lety mi nikdo takový způsob neukázal, tak ani nevím zda ho můžu po sestřičkách dokonce požadovat. Přeci jen děti někdy nespí ani v porodnici a chodit a prosit aby si ho vzali k sobě abych se mohla vyspat, to by mě asi hnaly… Nakonec perlička, když se mi tu panenku podařilo zabalit, tak vypadala jako když je ve starém filmu miminko zabalené do tzv. vánočky. Výraz jsem slyšela nedávno i s obrázkem jak to vypadá. A ameřičan na tom vydělává prachy 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
64
3.2.13 19:43

@zasemamina Ahoj, mně už v porodnici toto zavinování ukázali a zavinuju malou i doma do teď (4,5 měsíce)a musím říct, že spí krásně. Okolo 3. měsíce, jsem jí zkusila nechat spát ve spacím pytli a nespala tak klidně, víc se budila, tak jsme se vrátily k zavinování. Přes den jí nechávám spát volně. Ale na noc super, je klidnější :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4107
3.2.13 19:44

@zasemamina : četla jsem jeho knížku, chi to na mimču zkusit. V knížce je to pěkně popsané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
3.2.13 19:45

No u nás v porodnici miminka zabalujou celkem pevně.. Záleží na dítěti, malý to nikdy nevyhovovalo, už od úplnýho miminka spala na boku, ručičky sepnutý.. Pak jí vadil i pytel a teď je jí patnáct měsíců a spí jen v pyžamu, nesnese ani deku.. Ale jinak si to maminky chválí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2591
3.2.13 19:46

@zasemamina Já prvního taky nezavinovala, teď u druhého praktikuju od začátku vše co jsem přečetla tady: http://knihy.abz.cz/…ko-v-okoli-2 a je to fakt rozdíl. Teď mám doma spokojený miminko ;)
A ano, vypadá jak vánočka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
3.2.13 19:48

Mně to v porodnici neukazovali a spal tam dobře, doma už to tak dobré nebylo, tak jsem zkusila zavinout. Dávala jsem ho do rychlozavinovačky napevno, že tam měl zadělaný ruce a spal krásně! Když byl větší, tak jsem zavinovala do plenové osušky nebo do ustřiženého prostěradla… Ale co vím, tak každému dítěti to nevyhovuje. Chce to vyzkoušet… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
839
3.2.13 19:49
@gabriela82 píše:
No u nás v porodnici miminka zabalujou celkem pevně.. Záleží na dítěti, malý to nikdy nevyhovovalo, už od úplnýho miminka spala na boku, ručičky sepnutý.. Pak jí vadil i pytel a teď je jí patnáct měsíců a spí jen v pyžamu, nesnese ani deku.. Ale jinak si to maminky chválí ;)

U nás jsme právě každej večer po koupání vyfasovali jen rychlozavinovačku a čistý bodýčko. No a vlastně do té rychlozavinovačky ji zabalili hned po porodu. Možná kdybych sestřičky požádala, byli by svolnější :) Ale tenkrát dost topili (leden), tak třeba ani proto děti nebalili napevno, nevím. Teď budu rodit v novém, tak uvidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3054
3.2.13 19:50

V Podolí jsem si syna u sester vyzvedla ve „staré“ zavinovačce, ruce pevně svázané u těla bílou plenou, koukala mu jenom hlava…hned jsem ho z pleny rozbalila, ale když jsem ve 4 ráno chodila po chodbě se řvoucím dítětem, rychle jsem ho zase vrátila do původního stavu :lol: skvělá věc, jen babičky to těžko nesly :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
839
3.2.13 19:53

A dáváte tak děti i do spacího vaku nebo té normální zavinovačky? Jako, třeba že ho nahaté zabalíte a pak vložíte do další vrstvy? Myslím na to spaní. Přes den asi máte dětičky lehce oblečené a následně zabalené.

Příspěvek upraven 03.02.13 v 20:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2647
3.2.13 19:54

Ja zacala zavinovat az ve trech tydnech, kdyz mi v noci zacal sermovat rukama jak das a budil se… No a byl klid… Zavinovala jsem jen na noc a priblizne ve ctvrtym mesici se zacal cilit, ze mu to vadi, tak jsme skoncili! No a bily sum… To byla dalsi spasa!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3142
3.2.13 19:55

Používám kokonový zavinovačky, což odpovídá jeho metodě a nemůžu si stěžovat, je super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
3.2.13 19:56

@Alex Adrian taky jsem tu knížku četla a fungovalo to :) Stačilo chytit ručičky, aby s nima nemohla mávat a rozrušovat se tak, houpat a za chviličku byl klid, krásně přestala plakat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
3.2.13 19:56

@janisska jj můj táta, když ho viděl v „housce“, tak řikal, že na mě zavolá sociálku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nezalogovaná
3.2.13 20:11

Sester bych se nebála, v dost porodnicích, jak už řečeno, zavinujou sami. Já jsem vinula obě děti, když byly úplně maličké, tak i přes den, později jenom v noci - ve dne začaly usínat samy líp. Prostě si řekly samy, co potřebujou. Nevím, jestli ta nevůle zavinovat přes den nepramení z obavy, aby pak matky zbytečně nedělaly z dětí housky a dítě mělo dost pohybu? Ale co se mě týče, přišlo mi, že se to pozná - starší (třeba tří- čtyřměsíční) už toho tolik nenaspí, a když se mu chce a nemůže, tak začalo docela specificky fňukat, a když jsem ho zavinula, bylo do pár minut tuhé. Když se mu párkrát spát nechtělo, tak zkrátka koukalo a já jsem ho zas rozbalila.

Jo, a každé dítě je sice originál, takže se nedá říct, že tvému nebude něco vadit, ale první jsem v porodnici nevinula (on to obecně vyžadoval míň než mladší, stačilo ho ušumět) a doma jo, neprotestoval.

• Citovat
  • Upravit
3678
3.2.13 20:25

Manzel prave cte knizku od Karpa a vcera jsme koupili zavinovaci deku (sehnali jsme rozmer 107×107 cm, snad bude dostatecna). Trenovat nebudeme, nemame na cem :) Takze za dva mesice zkusime na ostro, ale uvidime co bude nasemu malemu vyhovovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí