Zbrojní průkaz 2016
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zbrojní průkaz 2016
Ahoj, je tu někdo, kdo si v poslední době dělal ZP? Zajímalo by mě, na co si dát nejvíc pozor.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@luc2ka píše:
Ahoj, je tu někdo, kdo si v poslední době dělal ZP? Zajímalo by mě, na co si dát nejvíc pozor.![]()
Asi 2 nebo 3 roky zpět. Nejhorší pro mě byla v testech legislativa. Střílení v pohodě, i z pistole i z brokovnice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@luc2ka mrkni na diskuzní forum zbranekvalitne.cz …mně to dost pomohlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jop, jak pise @Malaga tak tam se dají testy dělat cvičné. Vlastně jsem se učila jen z těch testu cestou pokus omyl. A pak většina střelnic dělá kurz na rozborku/sborku a manipulaci a ví co komisaři chcou, tak to taky můžu doporučit. No a pak až to uděláš tak chodit pravidelně střílet, nejlépe na praktické kurzy venku, kde se driluji reálné situace. Jinak je podle mě ZP tak nějak zbytečný
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zásadní je nadrtit se otázky opravdu výborně. V naší skupině na otázkách z 25 přihlášených vyletělo 17 lidí! Ti úspěšní jsme byli poctivci, kteří jsme tomu opravdu věnovali hodně času a energie. Manipulaci se zbraní pak nedali 2 a zbývajících 6 už jsme střelby zvládli úplně v pohodě - to je nejjednodušší. Manipulaci se zbraní je potřeba mít dobře zažitou - myslím si, že absolvovat jen to základní proškolení, kde to člověku jednou ukážou, nestačí. Já si byla manipulaci pod dohledem instruktora vyzkoušet 3×, zkoušela jsem s různými zbraněmi, různé situace a ke zkoušce jsem šla s pocitem, že mně komisař nemá čím zaskočit, že jsme s instruktory vše poctivě natrénovali. Doma jsem si cvičila a opakovala zásady s plastovou pistolkou
(míření stále do bezpečného prostoru, prst neustále mimo spoušť, správné držení zbraně, postup při jednotlivých pokynech,…) a i to mně dost pomohlo - zbraň mně pak nepřipadala v ruce jako něco cizího a neznámého.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@luc2ka určitě to chce pořádně se naučit testy, na těch za nás taky vylítlo dost lidí. Pak pořádně bezpečnou manipulaci. Nejlépe si najdi někoho v okolí, kdo tomu rozumí a je ochotný a hlavně schopný ti ukázat co a jak. Někdo chodí na kurzy a libuje si, kolik jim tam toho ukázali, někdo řekne, že jim to nedalo nic, takže by to chtělo recenze. Střelba pokud si už někdy z něčeho střílela, by ti neměla dělat problém, to jde o chvilku cviku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuju všem za odpovědi
střílení je v pohodě, chodím často, spíš se desim testů. drtim je z netu, ale není to 100, vždycky se tam něco najde u čeho si nejsem jista. Zítra jdu na to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás vyletí hodně žadatelů při praktických zkouškách při rozborce. Jakmile vezmou do ruky zbraň, musí mířit do bezpečného prostoru. U nás v učebně je to jedině skříň, prostě místo odkud se střela neodrazí. Jakmile míří do zdi, tak uchazeč končí. Já jsem si vytiskla testy, odškrtala jsem otázky, kde jsem věděla správné odpovědi a jela na novo. Vždycky jsem ty otázky, co byly špatně dělala znovu. Po pátých testech jsem uměla na výbornou a nezabralo to moc času.
- Citovat
- Upravit
@Janli píše:
@luc2ka Gratuluju! Jen ať je nás víc! U nás jsem skoro za exota!
Děkuju ![]()
@Malaga píše:
@luc2ka
a jak to dopadlo celkově?
Z 23 nedali 3 testy a jeden bezpečnou manipulaci se zbraní. Střelby asi všichni, když jsem dostřílela, tak jsem jela domů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@luc2ka píše:
Z 23 nedali 3 testy a jeden bezpečnou manipulaci se zbraní. Střelby asi všichni, když jsem dostřílela, tak jsem jela domů
tak to jste byli hodně úspěšná skupina ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Malaga píše:
tak to jste byli hodně úspěšná skupina
Kupodivu jo
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit